Fildelning – igen

Global Gaming Factory X köper The Pirate Bay för 60 miljoner, det måste ändå vara dagens nyhet här i Sverige. Dessutom så säger de på presskonferensen att fildelarna ska tjäna pengar på att tanka filer därifrån, något som innebär att tre parter ska tjäna på saken. Dels de själva, fildelarna och dessutom upphovsmännen.

AB: ”Enligt Pandeya ska fildelarna tjäna pengar i det nya systemet. – Vi kan skapa nya intäkter åt fildelarna. En fildelare som kopplar upp sig i vårt system börjar tjänar pengar, säger han. – På sä sätt är det mer intressant att vara fildelare i ett system där man tjänar pengar på att ladda ned än där man laddar ned gratis, säger han. Det nya systemet ska också ge ersättning till upphovsrättsinnehavarna, enligt Pandeya.”

Själv får jag inte det hela att gå ihop, men det är möjligt att sommarvärmen gör mig trög. Enligt mitt sätt att se saken så är det inte ett företag som ägnar sig åt falskmynteri så jag har svårt att förstå varifrån pengarna ska komma. Men det kanske finns förklarat i någon av de artiklar som jag ännu inte hunnit läsa.

Det är förstås en lustighet i sig att de kontanta medel som man betalar för TPB är exakt den summa som Tingsrätten dömde dem att betala, men man ska inte vara alltför ifrågasättande.

_____________
Under strecket:

Det är en verklig upplevelse att vara helt utan dator/Internet. Jag tror att det är svårt att ta in riktigt vad det innebär, själv förstod jag givetvis innan att jag är gravt internetberoende, men hur illa det var hade jag inte en aning om. Men inget ont som inte har något gott med sig. Jag har börjat läsa om ett antal böcker om Islam, mycket intressant. Man glömmer vissa saker och det är nyttigt att bli påmind. Det där med internetberoende kommer jag givetvis att återkomma till…

ab1 dn svd

Anders_S skriver Kuppen i Honduras – direktrapport i US-amerikansk vänstertidning, Björn Nilsson skriver Gamla och nya media (miss)lyckas i Irak och Iran, snatterskan skriver Konstig matematik, Handels, jesper skriver Dagens politikerförakt: Socialdemokraterna

[tags]Fildelning, TBP, Pirate Bay, INternet, Politik[/tags]

  3 comments for “Fildelning – igen

 1. Jonny A
  30 juni, 2009 at 14:56

  Reklam/annonser….är vad som kommer att finansier sidan. Vad annars?

 2. 30 juni, 2009 at 18:50

  Är inte det här vad Måådan brukar kalla ”entreprenörer”? Sådana som kommer med innovativa idéer och tjänar pengar på dem? Sådana som Sverige skriker efter?

  Har aldrig själv använt tPB men tycker att detta är djupt ironiskt. Lycka till killar (och tjejer), snart har ni råd att skicka en alldeles egen betald prof. lobbyist till Bryssel som kan hjälpa era parlamentariker och administratörer där ;)

 3. KES
  1 juli, 2009 at 05:46

  Jag läste på en nyhetssida att snubben är en stor bluffmakare som ofta blåser sina kompanjoner i affärssammanhang så det blir nog bra det där.. (postar ingen länk då du är allergisk mot sånna)

  Uträkningen borde inte vara så svår, du delar ut en fil och får 1 kr för det, personen som laddar ner den betalar 10 kr. fildelaren tjänar alltså 1 kr och företaget 9 kr varav dessa 9 kr en del går till upphovsrättsinnehavaren. typ så kan det ju se ut.

Comments are closed.