Ett palestinskt helvete


Nu presenterar media nyheten att det ska bli direkta samtal mellan palestinierna och Israel i Washington med start 2 september. Det är ett sätt att ytterligare skjuta på de beslut som redan är fattade, det handlar om den gröna linjen och ett delat Jerusalem, plus rätten att återvända till sitt hemland för alla palestinska flyktingar. Man passar på nu när Mahmoud Abbas sitter kvar som president, en man som kommer gå till historien som palestiniernas Quisling.[column width=”49%” padding=”2%”]AB: ”Fred mellan israeler och palestinier inom ett år. Det är målet med de nya direkta fredssamtal som inleds i september och som leds av USA:s president Barack Obama. USA:s utrikesminister Hillary Clinton bjöd på fredagen officiellt in israeler och palestinier till Washington den 2 september för starten på nya, direkta fredsförhandlingar… …Den så kallade kvartetten – USA, EU, FN och Ryssland – klargjorde i ett pressmeddelande att målet är att förhandlingarna inom ett år ska leda till en självständig palestinsk stat vid sidan av Israel. Det innebär alltså att samtalen kommer att handla om de svårlösta kärnfrågorna om gränsdragning, Jerusalem och palestinska flyktingar.”

Aftonbladet har en läsarundersökning i anslutning till sin artikel, av den framgår det att 8.2 procent av läsarna tror på möjligheten att skapa fred genom dessa samtal, 91.8 procent tror inte på det. Jag anser att läsarna är optimister. Visst är det möjligt att Abbas skänker bort mer av det blivande Palestina än vad han redan har gjort, men ingenting kan få mig att tro att Mellanösternkonflikten kan lösas på annat sätt än genom att genomföra en enstatslösning. Att hålla på att diskutera en tvåstatslösning förlänger bara konflikten, den etniska rensning som Israel ägnar så mycket kraft åt kommer att sluta med ett blodbad om inte världssamfundet kan sätta ner foten.

Och ett sådant stopp skulle USA definitivt förhindra. Israel gör inget utan USA:s välsignelse, så när man läser i tidningarna att man återigen rivit ett antal palestinska hus i östra Jerusalem för att bygga fler illegala bosättningar så har man Barack Obama med på noterna. Eftersom amerikanska skattebetalare finansierar en stor del av Israels budget så skulle Obama bara behöva knäppa med fingrarna, men det är förstås svårt när man handskas med Mellanösternkonflikten med boxhandskar.

Sedan är tragiken fullkomnad i och med att Hamas inte bjuds in till dessa samtal. Hamas som vann det senaste valet bör givetvis vara med, man kan helt enkelt inte komma överens om någonting om de inte deltar, och det vet Abbas, Netanyahu
[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]Palestina

och Obama så ”samtalen” är rena skådespelet. Jag oroar mig mest för att det finns en baktanke genom exkluderingen av Hamas, man kanske vill ha igång en tredje intifada, något som givetvis skulle sätta definitivt P för allt vad fredssamtal heter.

Det vi nu ska få bevittna från och med 2 september är inget annat än cirkus Obama, med sig i manegen har han quislingen Abbas, en man som lever idag tack vare att han har en jättelik polisstyrka som är beväpnad och specialtränad av Israel och USA.

Om Gud gav det heliga landet till judarna så gav han helvetet till palestinierna.

it , , , , , , , , , , , ab svd dn1 svt [/column]


20 svar till “Ett palestinskt helvete”

 1. Abbas hade bara två val antingen underkastar han sig USA och Israels påtryckningar för att hålla sin myndighet flytande eller lyssna på sitt eget folk, men Abbas valde att kapitulera för Israels krav och diktat och nu går han till förhandlingarna utan garantier och med mycket små möjligheter att lyckas. Detta är en delimma som kommer att tvinga Abbas att avgå.

  Obama varnade Abbas antingen gå till förhandlingarna eller ta konsekvenser. Ordet konsekvenser betyder upphävandet av stödet från USA och den palestinska myndigheten kan inte överleva utan det.

  Det handlar om 100 miljoner dollar som främst går för att betala lönerna för Abbas säkerhetsstyrkor som utgör en viktig funktion för den palestinska myndigheten och är en garant för dess överlevnad.

  Palestinierna vill förhandla enligt FN resolutioner och vill ha en stat inom 1967 gränser med östra Jerusalem som huvudstad men israelerna säger att detta områden är inte ockuperad utan en omtvistad territorier och vill bara lämna tillbaka 60% av områden. Abbas har inga skriftliga garantier att förhandlingarna ska omfatta alla områden

  Vad Abbas gör är en politik självmord och han gör det för Obamas skull , Obama har erbjudet palestinierna ett falskt löfte och lögnaktiga ord.

  Vi palestinier är säkra på att de som tvingade Abbas att krypa till korset nu kommer de att tvinga honom att skriva under ett fredsavtal på israels villkor annars blir det en ekonomisk bojkott som skulle leda till att den palestinska myndigheten faller och det accepteras inte av Abbas och hans maffia gäng.

 2. Abbas är helt riktigt palestiniernas egna Vidkun Quisling. En man som saknar moral och mest verkar vara intresserad av att fylla sina fickor med US $. Jinge har naturligtvis rätt i att ’förhandlingar’ är meningslösa så länge palestiniernas rättmätiga ledare Hamas inte tillåts föra sitt folks talan.

  Snacket om att de är ’terrorister’ och därför inte kan tillåtas vara med är just snack. Israels nuvarande ’bosättarregering’ med utrikesminister Avigdor Lieberman i spetsen är knappast mindre ’fundamentalistisk’ än vad dagens Hamas kan sägas vara. Således är det hyckleri på högsta nivå att tillåta fundamentalism på den ena sidan men inte den andra.

 3. En och en halv stats lösningen kan aldrig vara rättvis. Folkrättsbrotten som begåtts bör erkännas (landstöld, etnisk rensning, apartheid) men man bör samtidigt söka en nystartslösning som är delvis frånkopplad de historiska brotten. Utgångspunkten bör vara att vi har idag två folk som älskar och hör hemma i ett land. De bör dela landet 50-50, ej 80-20, inom alla aspekter. Det bör antingen vara en helt demokratisk enstatslösning (vilken är svårast för Israel att acceptera). Eller så bör det vara två etnokratiska stater på vardera 50% av landytan, kopplat med uppehållstillstånd för de som vill korsa gränser. Gränsdragningen kan vara okonventionell och ge Israel land djupt in på Västbanken men i utbyte mot att Palestina får land djupt in mot västkusten. Att överenskomma om två etnokratiska stater är enda sätt som Israel kan accepteras som judisk stat eftersom landet var befolkat av palestinier från början. Det är ett litet land och för befolkningarna att flytta omkring för att möjliggöra en 50-50 en/tvåstatslösning är helt möjligt.

  • Varför etnokrati? Då hamnar palestinierna på ännu mer undantag än tidigare, samtidigt skulle knappast kristna palestinier applådera…

   • Varför etnokrati? Hur annars komma tillrätta med den israeliska rasismen och faschismen? Vår vän Johan är mån om den JUDISKA staten. Men han skulle väl hoppa 1.5 m från marken om vi talade om en islamistisk stat i Palestina. Han menar naturligtvis en judisk stat och en annan stat som påminner om de gamla Palestina där alla andra var och är välkomna, druser, judar, muslimer, kristna, samariter, etc…

    Där kan judarna ha sin stat och låta de fattiga palestinierna vars arv och egendom israelerna stulit att ta hand om rubbet och alla folkspillror som blivit kvar efter 63 år av israeliska brott. Vad gör vi exempelvis med beduinerna som man just i veckan river deras byar, stjäl deras pengar och smycken för fjärde gången i rad? Araqeeb är en sådan by. Den har nu i veckan rivits av israelerna för fjärde gången.

   • Med etnokratiska 50-50 stater hamnar palestinier på undantag inuti Israel men samma behandling kan då ges till israeler som vill bo i den palestinska staten. Så det finns förutsättningar för en ömsesidig press att behandla gästerna bra. Samtidigt, om den etnokratiska judiska staten är tryggad så kommer motivationen att behandla palestinier illa att minska rejält. Sedan efter hundra år av etnokratisk samexistens kanske israeler känner sig tryggare att ta steget till en demokratisk enstatslösning, eller inte. En demokratisk en/tvåstatslösning vet vi att Israel har svårt att acceptera, vilket driver dem till att nu och i en och halv stats lösningen att verka för maximal landkontroll och demografisk kontroll. Visst tycker jag att demokratisk enstatslösning med återvändo för alla flyktingar är mest rättvist, men ej pragmatiskt. Israel är så insnöat på en judisk etnokrati att de i valet mellan demokratisk enstatslösning eller etnokratisk 50% stat sannolikt är villiga att låta palestinier bilda stat på 50%. Dessutom, när apartheid föll i Sydafrika så behöll de vita landägarna 95% av marken. Risken för liknande finns i Israel-Palestina, men en 50-50 nyuppdelning är ett sätt att ta i frågan om att omfördela ägandet. Jag ser inte att kristna palestinier skulle bli besvikna över varken demokratisk enstatslösning eller etnokratisk 50-50 lösning.

    • Det var inte länge sedan Abbas sa för första gången att två statslösning är omöjlig att genomföra
     han säger det pga att situationen har blivit svårare och hoppet om en palestinsk oberoende stat med livskraft har försvunnit , detta begrepp har urholkats
     och iden om tvåstatslösning kan inte förverkligas längre

     En statlösning börja vinna terräng bland en grupp akademiker , politiker och intellektuella men en statlösning har blivit en del av det förflutna av olika skäl
     1 – Alla israeliska regeringar har bevisat bortom allt tvivel att de vill inte ha tvåstatslösning och om palestinierna fortsätter denna väg innebär ett slöseri för tiden
     2 – Den amerikanska administrationen har övergett sitt löfte om två statslösning och vill inte sätta press på Israel därför man kan inte förlita sig på USA,s roll i lösningen av konflikten
     3- Det fredliga politiska strategin av den palestinska myndigheten sedan i mitten på åttiotalet ledde till djupa klyftor mellan palestinierna som har förlorat den faktiska förmåga att konfrontera Israel

     Den palestinska myndigheten förkastar också en statlösning av följande skäl
     Det finns redan delar av en palestinsk om än på ockuperad mark
     Det finn en internationell erkännande av en palestinsk stat på en del av Palestina

     Binationell stat betyder lösningen på den palestinska myndighet och acceptans av slaveri , detta kommer att tvinga palestinierna att kämpa mot den israeliska rasismen och apartheid i framtiden och är mycket svårt att genomföra
     När man har en binationell stat då dras man från dörren till hotet om undergång och förstörelse

 4. Idag har Israelerna meddelat att de kommer att återuppta byggandet av bosättningar från den 26 September efter 10 månaders uppehåll pga av påtryckningar från USA
  Samtidigt har palestinierna hotat att dra sig från fredssamtalen omedelbart om Israel bygger nya bosättningar

  Hamas säger att inbjudan till direkta förhandlingar är ett försök att lura det palestinska folket , Vi har erfarenhet från annapolis då vi blev lovade en palestinsk stat inom ett år men många år har det gått och vi är fortfarande på ruta ett
  Jag håller fullständigt med Hamas

 5. Om både USA och Abbas – och såklart israelerna själva – förhandlar för Israels räkning, då borde de väl kunna komma överens inom ett år?

  • Läs på ett snäpp. Abbas är INTE vald till någonting, han klamrar sig fast beroende på att Hamas valseger saboteras av västvärlden och apartheidstaten.

   Det blev aldrig något omval men han sitter kvar ändå på grund av hans roll som Israels försvarare. Västmakterna stöttar honom eftersom Hamas givetvis kräver det Palestina som FN dragit upp gränser och regler för. M.a.o. gröna linjen och ett delat Jerusalem.

   Att Abbas ibland höjer rösten när reportrar lyssnar beror bara på att han vill fortsätta sätta in många miljoner på bankkonton i olika länder. Att Arafat var korrupt vet vi, Mahmoud Abbas är värre.

   Har du inget koll på läget?

   Varför tror du att så många sekulariserade palestinier lik förbannat håller på Hamas? Tror du att de gillar religiösa dårar?

   Nej, Hamas är troligtvis de enda som kämpar för ett fritt Palestina…

   Apartheidstaten kommer ALDRIG att gå med på något om inte USA tvingar dem. Varför skulle de göra det?

   • – Har du inget koll på läget?

    Jag skrev ju att Abbas förhandlar för Israels räkning (och alltså inte för palestinierna ..) Kolla själv en gång till
    :)

 6. Idag säger israelerna att det är ”oacceptable” att iranierna får igång kärnkraftverket Abushaher. Iraniniernas sa igår att israeliskt angrepp på dem kommer att ”sätta hela jordklotet i brand”.

  Har en känsla av Palestina blir det mista av våra problem.

  • Jag tror inte att det händer något. Visserligen har USA en stor grupp soldater i Kuwait just nu, men frågan är om tillbakadragandet från Irak har något samband med vad som händer i Iran.

 7. Netanayhu skall just ha sagt att det blir en överenskommelse med palestinierna om de erkänner israels judiskhet. Ha, nu har vi en och en halv miljon nya flyktingar. Och övereskommelsen? Vad vinner palestinierna med den? Noll, verkar det för i sama veva talar Nettan om att Jordandalen OCH bergtopparna kring den måste förbli israeliska för säkerheten och att den 26 tar byggstoppet i bosättningarna slut. Såååå, man kommer att fortsätta ockupera och bygga och dessutom få en överenskommelse. Den innebär att palestinierna skriver under på att vara snälla och inte bråka och aldrig utsätta Israel för osäkerhet.

  Visst, drömma får ju även stollar som Netanyahu göra :-D

  • Netanayhu skall just ha sagt att det blir en överenskommelse med palestinierna om de erkänner israels judiskhet. Ha, nu har vi en och en halv miljon nya flyktingar.

   Ska palestinierna köras på porten? Hur många religiösa judar kan det finnas i Israel? Det är väl hyfsat sekulariserat? Kanske inte lika mycket som i Sverige, men…?

   • Sekulariserat? Det är inte det frågan om. Det betyder att folk som är kristna, muslimer, druser och andra körs på porten-

    • Jo, men det jag menar är att merparten av de judar som bor i Israel inte springer benen av sig till synagogan? Jag kanske har fel, det kanske är rena lämmeltågen dit? Att det brittiska mandatet Palestina är en tummelplats för religiösa typer vet jag, men folk i allmänhet?

     Det är ju faan att man inte kan resa dit, jag har länge varit jättesugen på Jerusalem, och sedan olika ställen på Västbanken och säkert i Gaza oxo.

     Fast jag skulle nog få krupp på alltför många religiösa… :-) Tacka vet jag gamla Sverige. Här har vi ett antal religiösa dårar oxo, men vi vet var de är så vi kan akta oss. Kom på vad jag ska blogga om förrexten… :-)

     • Jo men det är inte det som är viktigt. Som de ser det är man jude om man är född om en judisk mor. Det spelar mindre roll för politikerna om man är religös eller inte. för rabbinerna är det däremot väldigt viktigt att vara rätt sorts jude. Men det är inte rabbinerna som förhandlar idag. INTE ÄN i alla fall.