En skruttbil och en tafflig moderat?

Just nu meddelar Aftonbladet i braskande rubriker att Saab läggs ner. Det är en ren sensation eftersom beskedet kom redan år 2009, sedan har tidningarna fortsatt att tjäna pengar på den nyheten genom att tala om allt annat än det som General Motors har sagt. Men det går inte att sälja lika många lösnummer på gamla nyheter.

En annan kioskvältare idag är att Fredrik Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard uttryckt sig på ett icke politiskt korrekt sätt på Facebook.

AB: ”I går skrev han ett inlägg på det sociala nätverket Facebook, ett inlägg som några timmar senare var oerhört omdiskuterat och kritiserat på internet. Det löd: ”Tycker invandrare och invandrarföretagare är otroliga. Någon idiot hade i natt gjort det lite större behovet i vårt trapphus (och lagt sin halsduk där…). Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb.” Att han flera gånger betonade att städbolaget drevs av invandrare och att han kallade det för en bra arbetslinje har väckt ont blod.”

Själv tänker jag på de valstugereportage som visades i
TV för några valrörelser sedan, en historia som moderaterna påminns om varenda gång något har med invandrare att göra, nu senast var det i Vellingeskandalen som de påmindes i var och varannan artikel. Att Unsgaard tycker att invandrare och invandrarföretagare är otroliga vet jag inte direkt om jag ryggar inför. Jag har träffat många mycket duktiga nysvenskar, och ser vi tillbaka i historien så finns det knappast någon som inte har invandrarbakgrund. Något som gäller Jimmie Åkesson också även om han tycker att det känns skrämmande.

saab
Det som möjligen kan kännas skrämmande är mass-
medias enkelriktning i vissa frågor, jag kan inte bedöma om
Unsgaards uttalande kan upplevas negativt av några nya svenskar, det kanske det gör och att det bara är jag som är lite hemmablind, men jag kan definitivt hävda att det faktum att Saab ska läggas ner är en pseudonyhet. Jag tror knappast att någon hade förväntat sig något annat heller.

Det är trist för dem som arbetar på företaget ifråga, men återkommer man till dem år 2020 och frågar hur de ser tillbaka på denna tid så kommer en majoritet att säga att det var tur att Saab stängde. ”– Nu har jag ett roligt jobb, tänk vilken öken det hade varit att gå kvar och harva på Saab…”, kommer det att heta. Visst, det kan bli otryggt det närmaste halvåret innan alla hittat nya arbeten eller börjat omskola/utbilda sig. Men i slutänden så kommer det bara något gott ut av att man lägger ner en fabrik som gör bilar som är omoderna och omöjliga att sälja. —>intressant Andra om: , , , , , , , ab123 dn123 svd1 gp1 t

  20 comments for “En skruttbil och en tafflig moderat?

 1. Lars
  11 januari, 2010 at 17:48

  Nysvenskarna är ofta villigare att ställa upp och utföra vilka jobb som helst även på s.k. obekväm arbetstid och är tyvärr ofta tvungna. Vad detta har med arbetslinjen att göra fattar nog bara en god moderat. Med straffskatt på pensionärer så måste nog de med snart stå i kö för snabba städinsatser hos Unsgaard. Byt namn på partiet till Nya orättvisor.

 2. Observatören
  11 januari, 2010 at 18:02

  Mailadress krävs! / Jinge

 3. Johan
  11 januari, 2010 at 18:04

  man blir rörd, trodde inte jag skulle hålla med Jinge…….men, men, det är nu andra gången, har tyvärr glömt bort vad det var förra gången. teko omskolades, varven fick omskola sig och nu saab. som sagt, just nu synd om saab’s anställda. jag har åtmoinståne bytt yrke tillfälligt, man har ju räkningar, kan inte sitta på humm humm och vänta på att andra löser situationerna.

 4. Observatören
  11 januari, 2010 at 18:13

  Jag är en idiot från Trollhättan, men jag är så förbannat korkad att jag förtjänar att bli arbetslös.

  • 11 januari, 2010 at 18:18

   Men såå korkad kan väl ingen vara? Möjligen var det korkat att tro att GM skulle lyckas sälja en skruttbil med fabrik, men det är ju inte ditt fel?

 5. 11 januari, 2010 at 18:44

  Det var själva satan vilket käbbel det blev runt SAAB. Det är ju bara att strunta i alla vildhjärnor och packa ihop skiten! Det är synd om de anställda som ges falska förhoppningar…

 6. blingbling
  11 januari, 2010 at 19:00

  Va ? Lyckades nån skita obemärkt i pressekreterarens trapp obemärkt ? Vad gör FRA och Säk egentligen ? :P

  • Christer W
   11 januari, 2010 at 20:15

   Det vär nog ett skitjobb av FRA och Säk.

  • Daniel
   12 januari, 2010 at 02:19

   Det var en halsduk som lagts i trapphuset (det står inom parentesen) och inte det man lätt tror när man läser det han skrivit.
   Förstår f.ö inte alls kritiken, får han skit för att han berömmer invandrarnas arbete? Får man inte säga positiva saker om invandrare längre? Eller är det ordet invandrare man inte får använda längre? Nysvensk kanske är mer korrekt? eller? suck..

   • Daniel
    12 januari, 2010 at 02:29

    Jag hade visst fel, det var bajs, även om man lätt tror att han var sarkastisk i sitt sätt att skriva.. men förstår iaf inte kritiken mot honom.

 7. blingbling
  11 januari, 2010 at 21:35

  Kan det ligga till på så sätt att det i själva verket är Hönsgåård himself som inte är helt rumsren ?

  • 12 januari, 2010 at 10:21

   Var det inte en kvinna som hette Unsgaard på Ekot? Det var väl inte han??

   • 12 januari, 2010 at 12:54

    Jag kan minnas fel, men nog attan har jag hört en kvinnlig unsgaard i media nånstans?

    • Jonas
     13 januari, 2010 at 09:00

     Unsgaard jobbade ju på Ekot fram till före valet. Hans namn nämndes i stort sett i varje sändning. Jag tror han gifte sig med någon kollega där. Sen fixade han in henne som pressekreterare hos regeringen hon också.

     • 13 januari, 2010 at 09:29

      DEt betyder att han blir arbetslös i september.

 8. Lars
  12 januari, 2010 at 07:21

  Det handlar nog inte om invandrare utan om den misslyckade s. k. arbetslinjen. För att få oss att tro att den är saliggörande upprepar företrädarna för Nya Orättvisor arbetslinjen som papegojor (taskigt mot papegojor).

 9. Hans
  12 januari, 2010 at 10:46

  Hej.. en skak jag har funderat över och som jag hoppas att få svar på av någon:

  Varför är det alltid skit framför Moderaters trappuppgångar och varför luktar det alltid skit om de? Kann det finnas någon förklaring till dett ”fenomen”?

 10. Jonas
  13 januari, 2010 at 09:03

  Det roligaste i kråksången är att Unsgaard anlitade sin hemmastädare för torkjobbet. Han lyckas alltså få bidrag från staten för det hela då det blir en hushållsnära tjänst. Det är han bara stolt över. Otroligt.

 11. Christian
  13 januari, 2010 at 11:49

  Har du svårt att fatta ?? Spamfiltret! Bloggspam!

  IP 85.227.139.205

 12. Christian
  13 januari, 2010 at 12:03

  Har du svårt att fatta ?? Spamfiltret! Bloggspam!

  IP 85.227.139.205

Comments are closed.