E´re nå´n fotboll ikväll då??


Är det någon som ska hängas så är det jag, sade Erik Hamrén i TV. Det är visserligen sant men de flesta av oss som gillar fotboll är inte alls så våldsamma. Visst, jag har hört att supportrar ibland slåss med varandra, men jag tror att det är på tidningarnas löpsedlar den största oron förekommer.

Men det är klart, rubriken på inlägget antyder möjligen att förbundskaptenen ligger på minus, noll poäng på två matcher, två matcher som förlorades efter att landslaget haft målmässigt övertag. Men någon mer fotboll lär det inte bli för min del under detta EM i alla fall, jag tror att det blir svårt att uppbåda något intresse. Matchen mot Frankrike, när den nu går, kommer knappast att bli sevärd.

Frankrike är gruppens bästa lag, därför kommer vårt landslag aldrig att leda den matchen. Nästa EM går väl av stapeln 2016 om jag inte har fattat fel, jag skulle bli för-
vånad om Hamrén är förbundskapten då. Även om han haft en lång smekmånad med fotbollspubliken nu så tror jag att den definitivt är över, och vi behöver knappast hänga honom, det har han nämligen gjort själv med benäget bistånd från laget.

Men visst är det tråkigt, matchen mot England var bitvis rätt så skojig, men England ville inte att vi skulle ha trevligt på deras bekostnad. Nu är det bara att hoppas att de äldre spelarna har vett att sluta med landslagsspel, jag är inte säker på att Hamrén törs sätta ner foten åt dem. Men frågan kvarstår, statistiken talar fortfarande för att det går bättre för landslaget utan Zlatan Ibrahimovic, när ska man dra några slutsatser av det?

it Andra om: , , , , , , , , , , , ab123 dn1234 gp12 ekot svd123


5 svar till “E´re nå´n fotboll ikväll då??”

 1. Det är bara för herr Hamrèn att ta på sig blåstället istället för ”Armani kostymen” och dom Italienska Skorna! Och själv detaga så svetten lackar, både på plan och utanför. För det är väl inte så skönt, att svettas i kostym, skjorta,slips och fin skor? Nej tacka vet jag lite mer vanliga tränings kläder,då kanske spelarna ser dig från från en annan distans. Nu verkar du så överlägsen och verkar inte ha den där goa kontakten med gubbarna.Hur länge blir du kvar? Det här var ju ett fiasko utan dess like. Ni spelade ju inte bra i någon match. Kanske dags att pröva några nya spelare nu när det inte gäller något.

  • Jättebra inlägg. Hamrén utstrålar osäkerhet, och nobelfestkläderna förstärker i stället för att mildra detta. Just det, en snobbig distans, som han försöker kompensera sin talanglöshet med. Självklart påverkar det spelarna. Lagerbäck visste i alla fall var han hade sig själv.

 2. Ja,det är fotboll även nu.

  Varför inte titta på dom bättre lagens spel?

  ”They may win the shit” som den intelligente svenska tränaren sa…

  Sparka honom direkt!

 3. Nu blev våra grannar Danmark precis rånade på en straff som om den blivit dömd och resulterat i mål hade tagit dem vidare och slagit ut Tyskland. En spansk domare som hjälpte Portugal, frågan är om man ska vara konspiratorisk eller helt enkelt konstatera att spanska domare varit urusla i EM så här långt.

  • Och där gick Spanien vidare efter att domaren missat två mycket misstänkta strafflägen för Kroatien, det här EM-slutspelet börjar kännas korrupt. Hittils har Portugal, Tyskland och Spanien fått direkt eller indirekt fördel av märkliga domslut.