Dilsa Demirbag-Stens korståg fortsätter

Dilsa Demirbag-Sten har gjort sig ett namn i Sverige på att vara negativ mot Islam och muslimer. Hon har skrivit mängder av debattartiklar och deltagit i diverse TV-
program där hon hela tiden ställer sig på barrikaderna mot muslimer och annat som kan sorteras in under begreppet kultur, religion eller politik från Mellanöstern.

Dilsa Demirbag-Sten/DN: ”Genom att ständigt skuldbelägga västvärlden för allt ont som hänt mänskligheten har regimerna i länder som Iran, Saudiarabien, Jemen, Algeriet, Syrien och många andra diktaturer, intagit en roll som offer, och genom företrädare bosatta i framför allt Europa har de stärkt sin roll utanför de egna gränserna.

När jag läste dessa rader så trodde jag att jag hade läst fel och att hon egentligen avsåg ett litet aggressivt land som konsekvent bryter mot samtliga resolutioner som FN tagit mot dem, som sysslar med etnisk rensning och ständigt utökar de områden som de ockuperar. Jag fick gå tillbaka i texten och förvissa mig om att det inte var detta land som avsågs, läs igen: ”Genom att ständigt skuldbelägga västvärlden för allt ont som hänt mänskligheten har regimerna i länder som xxxx intagit en roll som offer, och genom företrädare bosatta i framför allt Europa har de stärkt sin roll utanför de egna gränserna.”

Men jag kanske läser det Dilsa skriver som fan läser bibeln. I sak har hon givetvis en poäng, jag skulle aldrig acceptera att mina barn hade en dagisfröken eller skolfröken som dolde sig själv till den milda graden att man bara såg ögonen. Men jag skulle definitivt inte ha något emot att vederbörande hade en huvudduk så att man såg hela ansiktet. När jag var liten så var teckningarnas spöken helt täckta av ett vitt lakan, det enda som syntes var små hål för ögonen.

Skol- eller dagispersonal som klär sig så skulle jag inte godta.

Men det är i sammanhanget en sekundär fråga. Det mest intressanta är förstås om Dilsas inlägg ska ses som en ”liberal” fortsättning av valrörelsen. Hon hävdar själv att hon är liberal, och hon gör det i många olika sammanhang. Det är kanske ur det perspektivet man ska se hennes ansträngningar att misstänkliggöra muslimer och Islam? I sin artikel passar hon också på att försöka anklaga ”vänstern” för allt möjligt. Möjligen så upplever Folkpartiet ett så starkt hot från Jimmie Åkesson och Sverige-
demokraterna så att man nu formerar sina styrkor för att misstänkliggöra muslimer ännu mer när man skickar fram sina egna motsvarigheter till Åkesson?

För övrigt tycker jag att Dilsa skulle testa hur folk skulle gilla att hon gick i synagogan eller kyrkan med bikini.

intressant Andra om: , , , , , , , t

  50 comments for “Dilsa Demirbag-Stens korståg fortsätter

 1. Anders E Larsson
  24 september, 2009 at 11:43

  Jag skulle nog kunna tänka mig att gå i kyrkan om Demirbag-Steen kom dit i bikini. Man får inte direkt ont i ögonen när man ser på henne… :-P

  • 24 september, 2009 at 11:50

   Manschauvinism kallas sådant. :-I

 2. Sniff
  24 september, 2009 at 12:00

  Å jisses DD-S har återigen öppnat munnen!
  Min åsikt är att DD-S är ett verktyg för de som prompt vill hävda det endast finns svart och vitt samt att staten Israel har all rätt till existens mens Palestinska folkets rättigheter till stat och fred är något som man inte behöver låtsas om.
  DN:s publikationer visar tydligt att man väljer vart vågskålen skall luta.
  Dilba Demirbag-Sten utländska namn utnyttjas för att få övertygelse i artiklar som saknar hjärna. Hade man verkligen vilja utnyttja potentialen i att hon-borde-ju-veta-hon-är-ju-utlänning skulle man låta en spökskrivare skriva mer meningsfulla alster än vad DD-S presterar.

 3. Mats E
  24 september, 2009 at 12:01

  Var det inte du som visade på att DD-S ljög i sin artikel i Dagens Nyheter då hon påstod att en palestinsk fredsivrare hade sagt att palestinierna dödade fler palestinier själva än vad apartheidstatens armé gjorde? När var det?

  • 24 september, 2009 at 12:03

   Ja, hon hade inte tänkt på att Dagens Nyheters läsare själva kunde maila personen hon ”intervjuat” och fråga om de redovisade siffrorna stämde, vilket de inte gjorde… Det var väl ett par år sedan nu, du hittar det om du söker på Demirbag-Sten.

 4. Anders
  24 september, 2009 at 12:15

  Nej det finns ett par yrken där helt täckta inte passar. Jag skulle inte vilja åka med en busschaufför i Burqa tex. Men hur många sådana konflikter kan det finnas? 5-6? Fler är det nog inte i alla fall. Bortsett från det kan man undra vad det är som driver DD-S? (som ni skriver).

  Hat? Extremism?

  • Sniff
   24 september, 2009 at 12:56

   Med all respekt så finns det nog fler än 5-6 konflikter där burkor inte är lämpliga. Förare har du redan nämnt men nästan samtliga vårdyrken, sjuksköterskor, läkare, m.m. Eller skulle det vara ok för dig om dig demensförvirrade pappa vårdades av enbart ett par ögon?? Säljare och kassörskor vill i alla fall jag gärna se i ansiktet. En teknisk konsult eller arkitekt kommer inte särskilt långt med en burka det kan jag lova. Det är i praktiken alla yrken där man kommer i kontakt med andra människor. Call-center o telefonförsäljning är nog ett bra ställe som kan vara ett av undantagen men hur roligt är det för medarbetarna?

   Vad driver DDS? Vad sägs om partiell blindhet och ignorans? ;-)

 5. Sara G
  24 september, 2009 at 12:50

  Disa D-S har verkligen på alla sätt med sina ensidiga och pinsamt förenklade utspel försökt påvisa att det är skillnad på folk och folk. En del har inte ens rätt att överleva på grund av att ett annat ekonomiskt mycket starkare folk med kallblodigt våld intagit större delen av deras land – och som trots att de tillskansat sig nästan allt fortfar stjäla, pina, stänga in, förfölja – och mördar dessa stackare som de anser inte ens vara vatten värd.

 6. S
  24 september, 2009 at 13:12

  Men alltså hela den här diskussionen om Alia Khalifa och hennes egen artikel (i Expressen) handlade ju främst om det faktum att hon går en utbildning som hon riskerade att inte få gå klart pga av hennes heltäckande burka för att rektorn för skolan vill införa ett förbud mot burkan. Ett beslut som togs två veckor efter att hon börja, och det som hon, Alia, främst vänder sig emot är just argumentet för beslutet, då rektorn menade att förbudet berodde på ”pedagogiska skäl, att det är svårt att undervisa någon som täcker ansiktet” – och till saken hör då att det här är en utbildning man kan gå distans, och att hon erbjudit sig att avtäcka sitt ansikte genom att få sitta längst fram, något som inte borde vara så svårt att tillgodose om man hade viljan. Rektorns andra argument handlade om att Alia Khalifa kan utgöra en ”säkerhetsrisk” eftersom de inte kan veta vem som egentligen finns där under burkan. Nu har hon visserligen fått lov att gå klart utbildningen oavsett vad DO kommer fram till men hon vill lyfta frågan om burkans existensberättigande ändå eftersom hon kan bli den sista burka-eleven som får gå utbildning. Så att det främst handlar om hennes och andra kvinnors rätt till utbildning är något som Demirbag överhuvudtaget inte berör. Sedan kan man ju tycka att om man som burkbärande utbildar sig till barnskötare så aktualiseras frågor kring huruvida burka bör tolereras på arbetsplatser eller inte. Men jag menar om man har burka och utbildar sig till barnskötare så lär man knappast söka jobb i Lindingö, eller hur? De platser man med största säkerhet kommer att söka sig till och som nog är de enda platser där man kan få ett jobb iförd burka är dagis/förskolor med största andelen muslimska barn. Och med det menar jag inte att generalisera och säga att alla muslimska föräldrar skulle tycka att det var ok att deras barns dagisfröken bar burka eftersom det finns en lång rad olika perspektiv på den här frågan och något som man på en individuell nivå tar ställning till. MEN, att få det o låta som om burkbärande dagisfröknar skulle ploppa upp som svamp lite här och vart är lite befängt.

  Sedan ”Min familj har representerats av personer som Helena Benaouda, Abd al Haqq Kielan och tidigare även den numera uttalade islamisten Mohamed Omar.” – Ha, där ser man tror inte några muslimska representanter hade en tanke på att de representerade E-types fd bakgrundsdansare Deedee eller engångshit-artisten Dilba än mindre Fröken Demirbag själv.

 7. Johan M
  24 september, 2009 at 13:56

  Dilsa Demirbag-Sten är en intolerant, högljudd och aggressiv folkpartist som vill införa speciallagar mot muslimer. Ganska typiskt att hon hoppar på en ung muslimsk tjej som bara står upp för sina rättigheter. Tjejen måste väl för fan ha rätt att överklaga skolledningens beslut. En grundläggande princip i ett demokratiskt samhälle.

 8. M
  24 september, 2009 at 13:56

  Blev förvånad av allt beröm DDS snömos i DN fick. Man kan kladda med sin egen avföring vad som helst som är emot muslimer och ändå få beröm av DN:s läsare. Det är det verkligt skrämmande.

  Det slog ingen att DDS blandar ihop saker och ting och blandar avsiktligt ihop orättfärdiga krig där miljoner dör som i Irak, och den etniska rensningen och den långdragna masskern på plaestinierna med en marginell fråga som på sin högsta höjd kan gälla ett tio tal unga svenska kvinnor på väg in i den svenska arbetsmarknaden. Jag själv tycker att burka är förskräckligt. Men vad har det med överiga ingredienser i den sallad av argumet som DDS rör i hop? Vad har det med representationen ifråga att göra? Jag vill inte heller bli representerad av någon religiös auktoritet men jag skulle aldrig härleda islamismen till olika folks kamp för sina rättigheter så lättvindigt.

  Att en ung tjej bär burka i sitt sökande efter identitet kan på sin höjd kallas tragiskt. Det anser till och med de flesta muslimer. Men det i sig kan inte lösas med propaganda av den typ som DDS presenterar. Hennes sammanblandning av alla dessa frågor gör att hon plasar in i SD och ingen annan stans. Men när rasismen blir synligt i samhället kommer även DDS barn att drabbas. Tror hon något annat har hon inte mycket mellan öronen. Det som alla invandrare kan göra är att bekämpa rasismen på alla hålla och kanter och försöka skapa förståelse och föra folk närmare varandra. Allt annat är att bädda för en tragisk som kommer att drabba oss alla och alla våra barn.

  • 24 september, 2009 at 14:05

   Bra inlägg M!!

   • M
    24 september, 2009 at 14:42

    DDS kommer från en nomadkultur där man torkar rumpan med sten när man uträttar sina behov i det fria. Klivet till den position hon skaffat sig i Sverige kostar. Vad hade DDS haft för funktion eller nytta om inte hatet mot muslimer fanns.

    Och av egen erfarenhet vet jag att det inte har med religionen och utövandet av den. De som lider mest av rasismen är fakiskt sekulära muslimer som inte kan fly in i religionen och finna tröst i bönen. Och de drabbas hårdast därför att den allmänna attityden är: Kom inte och hävda att du är som jag för innerst inne är du en ful muslim.

    Träffade igår en irakisk mattelärare i min hemkommun, som avslöjade att han ber i tyshet varje ledig stund i skolan för att stå ut med den diskriminerig han utsätts för och den elakhet han möter från vissa kollegors sida. Till saken hör att han är sextio år och ser verkligen ut som den snälla människa han är. Och medan han berättade tänkte jag att han inte hade en aning om att hans barn kommer att ha det ännu tuffare i framtiden.

    Det är hans och andras lidanden som DDS lever av. Men det hade inte gått i ett samhälle som har minsta lilla respekt för sina egna värderingar. Flugor måste hitta skit att landa på. DDS har hittat ett par utmärkta högar.

    • 24 september, 2009 at 18:34

     Träffade igår en irakisk mattelärare i min hemkommun, som avslöjade att han ber i tyshet varje ledig stund i skolan för att stå ut med den diskriminerig han utsätts för och den elakhet han möter från vissa kollegors sida. Till saken hör att han är sextio år och ser verkligen ut som den snälla människa han är. Och medan han berättade tänkte jag att han inte hade en aning om att hans barn kommer att ha det ännu tuffare i framtiden.

     Gud så hemskt!

    • Peter K
     26 september, 2009 at 10:41

     Oavsett vilka åsikter man har om Demirbag-Sten tycker jag att man bör hålla sig till sakdiskussionen; personangrepp är sällan relevanta, och den här hänvisningen till vad som förmodas vara kurdisk kultur kan jag bara se som djupt stötande.

     • M
      26 september, 2009 at 18:30

      Peter K, alla kurder är inte nomader och alla nomader är inte kurder. Att du ser det ur ett rasistiskt perspektiv talar mer om dig än om mig.

      Någon personangrepp är det heller inte. Men vi är hundratusentals som känner oss angripna varje gång damen ifråga öppnar munnen. Hon är en maskin som sprutar ut fördomar. För henne är det en sysselsättning, en inkomstkälla, ett visst antal tusenlappar för varje artikel. För oss handlar om sömnlösa nätter av oro över det hat hon piskar upp. Vi är hundratusenstals som inte kan argumentera mot henne vid varje enskilt tillfälle.

      Vi kan inte klura ut riktigt vad damen ifråga vill, en personlig lojalitetsförklaring undertecknad av var och en av oss och där vi i förbifarten avsäger oss vår identitet? Vårt arv? Våra minnen? Vi kan inte operera bort det faktum att vi föddes som muslimer. Den svenska staten har nog inte råd att lobotomera oss alla.

      Den absoluta majoriteten av oss är lojala och laglydiga så som en del av resten av mänskligheten. Men så ser inte Dilsa oss. Hon ser oss som företrädare för diktatur och terror : ”genom företrädare bosatta i framför allt Europa har de stärkt sin roll utanför de egna gränserna.” Jag undrar om mina småttingar också är företrädare för ondskan på jorden? De är ju gjort sig skyldiga till brottet att födas av en muslimsk mor, precis som Dilsas småttingar, om hon har några.

      Handen på hjärtat, vem är rasist?

      • 26 september, 2009 at 18:36

       Bra inlägg!

       Jo M, jag kan komma på ett par, men du är inte en av dem.

      • Peter K
       27 september, 2009 at 22:05

       Kommentarsreglerna! / Jinge

 9. e
  24 september, 2009 at 15:13

  I det specifika fallet Alia Khalifa så tycker jag att hennes förslag borde vara tillräckliga för att lösa de problem som rektor ser. Jag är själv lärare, med en lätt hörselskada och jag skulle inte kunna undervisa en tjej i burka/nikab eftersom 50% av det jag ”hör” faktiskt är att jag läser på läpparna. Jag har problem när elever tittar bort när de talar med mig, men jag brukar berätta för eleverna om att jag hör dåligt och att de måste titta på mig när de talar och inte titta bort eller hålla för munnen. Det kan bli en liten kulturkrock med vissa elever tex somalier som gärna tittar bort av respekt, men de förstår varför de ska titta på mig om jag förklarar varför.

  Om tjejer i burka/nikab kan få jobb är en annan fråga, jag tror det blir svårt även på en muslimsk förskola. Sedan man tillägga att det endast jobbar kvinnor där så kommer hon visa ansiktet för barnen så de kommer inte bara se henne som ett ”spöke”.

 10. Sara G
  24 september, 2009 at 15:33

  Självklart ska ingen som ar heltäckt från topp till tå få möjlighet att arbeta med barn, det skulle skrämma dem från vettet.
  Men det är ju inte det som DDD är ute efter, hon vill helt enkelt bara påvisa hur barbariska och primitiva muslimer är. Spelar ingen roll att det här är ett verkligt undantag, och att det här aldrig kommer att bli ett riktigt problem, inte ens i den muslimska världen. Tjejen får med all rätt överklaga beslutet, men hon kommer aldrig att kunna bli svensk barnskötare, får aldrig bli verksam som barnskötare och sätta sin burkaklädda gestalt på något dagis eller annan förskola här i landet.

 11. Palestinier
  24 september, 2009 at 15:54

  Den bilden du visar är skrämmande , man faktiskt vet inte om den är en kvinna eller en man
  Man kan undra hur dessa kvinnor kan gå till en manlig läkare när de inte ens kan visa ansiktet

  Många muslimska kvinnor bär på porka eller Hijab pga de tvingas till detta av sina idiotiska män
  Kvinnorna känner skuld om de inte gör det och känner skuld när de gör det
  Många motsätter sig Hijab som islamisk element , det är inte tvunget att bära Hijab eller porka men mannen ser på det som en historisk och kulturella element , man får inte glömma att det är bara mannen som styr allt i den muslimska världen

  Man måste vakna upp från dessa mardrömmar och bli av med dessa döda ideologier som är över 1400 år gamla
  Man ska inte klandra den muslimska kvinnan , man ska klandra den muslimska mannen som styr kvinnan som hon vore en slav

  • M
   24 september, 2009 at 20:05

   Palestinier, Du skyller på mannen: ”Man ska inte klandra den muslimska kvinnan , man ska klandra den muslimska mannen som styr kvinnan som hon vore en slav”

   Du har faktiskt fel. Hade möjlighet att diskutera frågan i somras med beslöjade musliska kvinnor och tro det eller ej, de försvarade slöjan med näbbar och klor. Jag har faktiskt märkt att det är de slöjbärande kvinnorna som är konservativa, inte deras män.

   I de kretsarna är slöjan en statussymbol. Om man är ingen så blir man åtminstone bättre och ”mer respektabel” än icke beslöjade medsystrar. Slöjan är statussymbolen nummer två. Ettan är den äkta maken. Därför ser dessa kvinnor med förakt på obeslöjade singeltjejer.

   En del kvinnor bär slöja enbart för skydda sig mot skitsnacket från medsystrar i religionen som bor på samma ort.

   Saker är inte alltid så enkla som de ser ut.

   • Marcus R
    25 september, 2009 at 00:10

    Det finns kvinnor som är motståndare till abort med näbbar och klor också, eller som anser att kvinnans roll i livet är att stå framför spisen och ta hand om barnen. I grund och botten handlar det om matriarkaliskt styre som lett till det ena eller det andra.
    Korta kjolar är ett mer västerländkst exempel som många kvinnor slåss för för att få bära; skulle du verkligen argumentera för att de i grund och botten verkligen vill göra det för egen skull?

    Om du faktiskt tittar på de ursprungliga orsakerna så kommer du nog att se att Palestinier faktiskt har rätt.

    • M
     25 september, 2009 at 15:50

     Nej Marcus R palestinier har inte rätt. De miljöer jag känner till och levt i (är själv uppvuxen i ett muslimskt land) har lärt mig att folk gör saker när de vinner på det. Om alla kvinnor ser ut som svarta fantomer är det inte de vackra och unga som vinner på det. Det är många gamla häxors dröm att de unga aldrig syns eller deltar. Matriarkatet finns och som mor och svärmor har man en enorm makt i den sortens samhällen.

     För övrigt är jag jävligt trött på offerrollen som klistras på kvinnans kön. Det är att undervärdera halva mänskligheten. Kvinnan är inte ett offer. Förvånansvärt ofta är hon förövare.

   • Palestinier
    25 september, 2009 at 12:59

    Du vet och jag vet att den muslimska kvinnan har inte mycket att säga till sin man , Hon uppfostras att lyda och underkasta sig mannen , den muslimska kvinnan måste behaga mannen i alla lägen annars skickas hon hem till sina föräldrar
    Det är varje muslims skyldighet att tala om detta , Vi måste hjälpa de muslimska kvinnorna för att befria sig från mannens grymhet

 12. 24 september, 2009 at 18:07

  Sånt här är verkligen inte bra och ger bara trekvartsrasister som Gudmundson och Erixon bränsle i onödan. Jag vill överhuvudtaget inte ha extrema religiösa dräkter som niqab eller burka på offentligt anställda (eller för den delen Schweizergardets clownuniformer). En vanlig slöja; fine by me, inga som helst bekymmer.

  Vi får inte ge wahabiternas yttringar (för det här är utslaget av wahabismen) lättare, men mest synd är det såklart om tjejen.

 13. jon
  24 september, 2009 at 18:32

  Det är vår viktigaste uppgift som ateister att bekämpa religion var eller i vilken form den än visar sitt fula tryne. Inga religiösa symboler/plagg eller åsikter bör vara accepterade i en skola (eller ens i samhället). Dess förekomst är en förolämpning mot kunskap/vetenskap och, tillsammans med kapitalismen, socialismens främsta fiende.

  • S
   24 september, 2009 at 19:33

   Troll undanbedes! / Jinge

 14. sörmlänning
  24 september, 2009 at 20:18

  Jag kan rekommendera att läsa hur man med hypnos skapar en religiös fanatiker. Tekniken (har) används av nästan alla religiösa och totalitära regimer, med små variationer. Att installera en positiv suggestion i en varelse är så enkelt att det är skrämmande. Och personen har inte en suck att upptäcka den själv, utan följer suggestionen som en robot. Det är som ett virus på HD:n med endast skillnad i scripten. Det finns tekniker att ta bort suggestionen, men personen kan hamna i en fruktansvärd förvirring om suggestionen varit installerat länge.

  Här är en enkel introduktion: http://xxx
  sedan kan du läsa om hur Pavlov upptäckte sinneskonvertering hos hundar.(inte detta med salivering).
  När du läst detta stänger du nog av TV:n oxå och har lite förståelse för t.ex. politisk korrekthet, vilket är en installering.

 15. 24 september, 2009 at 20:23

  ??

  • 24 september, 2009 at 22:00

   Tryckte på fel knapp i kommentar ovan…

   Dilsas hat/aversion mot muslimer har väldigt mörk bakgrund:

   ”…Från samma håll, har vi aldrig hört kritik mot Dilsa Demirbag-Sten för hennes samarbete med organisationen Center of Islamic Plurality (CIP). CIP skapades av de två israelvännerna Stephen Schwartz och Daniel Pipes, den senare mest känd för ha skapat Islamo-Fascism Awareness Week, där talare som förespråkat bombningar och tvångskonverteringar av alla muslimer bjöds in. Ändå kallas Demirbag-Sten fortfarande för en ”balanserad” journalist.”

   Vet inte om det går att länka enligt Jinges regler, men det är min artikel i Medievärlden.

 16. DrE
  24 september, 2009 at 20:26

  Citat: ”genom företrädare bosatta i framför allt Europa har de stärkt sin roll utanför de egna gränserna.”

  DDS verkar verkligen befriad från logisk tänkande och medmänsklighet. Den menaningen kan jag inte tolka annat än att hon vill förbjuda invandring från de uppräknade länderna och antagligen från alla muslimska länder. Men vad jag vet så är hon själv invandrad från just ett sådant land och jag skulle gissa att hennes farföräldrar är troende muslimer.

  Hon skulle bättre passa in i SD med attityden att muslimer håller på att ta över Sverige och resten av ”väst-världen”.

 17. guzelovalish
  24 september, 2009 at 21:14

  Jag vill fråga henne om hon hade varit en hardcore liberal i Turkiet ?
  Tycker mig se flera i den kurdiska diasporan som vänster i Turkiet och folkpartist i Sverige ( undantaget klanen Baksi som förhöll sig vänster p g a Socialdemokraterna kunde mätta dem ).

  Hon har använt ordet pedofiler om muslimer ( senast i debatt programmet om organ stölderna ) så ofta att man misstänker en hemsk barndom hos henne.

  • Erik Södergren
   25 september, 2009 at 05:29

   Hon är klart omogen, även om hon ibland kan ha rätt i sak så tycker jag att hon säljer sig till de islamofoba. Hon kan uppenbarligen inte bli accepterad på annat sätt.

 18. H
  24 september, 2009 at 22:22

  Jag tror nog att alla partier utnyttjar invandrare, kolla på Baylan. Varpå ett möte för att demonstrera mot valet i Iran med en massa andra iranier. Där varden vänsterpartister som passade på att skaffa sig en väljarbas genom att skylla på att Bildt inte stängde iranska ambassaden i Stockholm, precis som det var orsaken. Vidare är det väl aldrig bra för ett folk att andra länder klipper av dialogen ens med en diktator. Nej, där borde alla partier enat sig, inte vinna billiga poäng. För det är ju inget land i EU som inte fördömde valet.

  Men för att komma till frågan om slöja. Dilsa har ju en poäng, vi måste faktiskt likställa fantasika muslimer med fantatiska kristna som Ulf Ekman, annars kan man inte greppa det. Sedan om vi vänder på det. Varför kan vi kritisera Ulf Ekman och Livets ord och inte fundamentala muslimer?
  Jag har inte problem att lämna mitt barn till en förskolelärare i slöja som ber på lunchen, men burka och niqab är skillnad, där är det en person som vi inte ser och som jag inte tror hade valt det om den inte hade varit förtryckt. Jag tror inte på förbud, men vi måste fråga oss vad vi menar med mångkulturellt samhälle. Hittills har våra politiker verkat tycka att det är synonymt med festivaler, mat och dans, men inte vågat ställa frågan om vi skall rucka på värdegrunder. Vi har kämpat för demokrati och jämställdhet i över 100 år och då tycker inte jag att vi kan rucka på det. Man får välja men då får man ta konsekvenser. En person som sitter i rullstol har inte valt och då skall samhället hjälpa till, men jag tror att många skulle tycka att han inte skulle ha samma insatser om han valt att hugga av sig sina ben själv. Ett grymt exempel men de har valt att vända en del av samhället ryggen. De kan ju jobba i ett kundcentrum eller vad som helst som inte har att göra med sociala kontakter där de riskerar att möta män så vad är problemet?

  Och bara för att jag är en sekulariserad person så är inte mina skäl att vägra något giltigt?Om jag säger att jag inte vill ha en manlig chef för att jag har blivit våldtagen av en man eller har problem med hans sexuella läggning, då får jag skylla mig själv, han skall inte behöva lida för det. Men de här kvinnorna som vill bli lärare men vägrar att arbeta med manlig personal och träffa papporna, de diskrimierar också. I hur många generation skall man kunna skylla på att de är invandrare med andra värdegrunder?

  OBS! Jag tycker som sagt att man kan be och att det ska finnas i mån av plats ett rum för bönb och meditation på en arbetsplats, men man ber 5 gånger om dagen och det går bra att spara bönerna till kvällen bara man ber 5 gånger.

 19. Sniff
  24 september, 2009 at 22:47

  Sant, det är rätt många ”liberaler” som inte har långt till samma tänk som SD!
  Populistiska uttalanden är väldigt på modet nuförtiden.

  Man borde dock på allvar se över invandringspolitiken, för det skulle ta udden av SD främlingsfientlighet!
  I Storbritannien rider det nationalistiska BNP British Nationalist Party på muslimhatet och det är i sammanhanget intressant att de lyckas bra på att göra det. Än mer intressant är, att innan 2001 var deras hat mot det som inte var brittiskt fokuserad mot svarta, pakistanier, indier m.m. men är totalt fokuserat i dag på muslimer!

 20. 25 september, 2009 at 08:12

  Dilsa är dum i huvudet, men varför ska något så avskyvärt som burqa tolereras? Förbud kanske inte är bästa lösningen, men företeelsen är så motbjudande så man spyr. Det har ingenting med religionsfrihet att göra.

  Har dock aldrig stött på en burqa i Sverige, och då bor jag ändå i Alby som är ett område med en hyfsat stor muslimsk population och träffar personer med normala varianter av hijab dagligen. Tror inte det finns fler än ett 50-tal kvinnor med burqa i hela landet, och jag tror inte att någon utav dem arbetar.

 21. Sara G
  25 september, 2009 at 09:22

  Det har gått troll i den här den här debatten som handlar om en ovanligt fanatisk och omogen muslimsk tjej. Det här är väl inte signifikativt för landets muslimer, som media och DDS vill få oss att tro. Det är en ytterst ovanlig historia.
  Själv tycker jag att hon kan använda burkan som nattdräkt, men inte till något annart. Stackars barn på den förskola som hon ev skulle arbeta på. Själv skulle jag bli livrädd om jag mötte henne en mörk kväll.
  Jag propagerar för en
  neutral dresskod på samtliga arbeten här i landet.

  • Sniff
   25 september, 2009 at 10:19

   > Jag propagerar för en neutral dresskod på samtliga arbeten här i landet.

   Den gråblå dräkten med mittknäppning samt matchande skämmössa har redan Mao redan provat! :D

   • Sara G
    25 september, 2009 at 13:00

    Det mesta utöver bikini eller burka är i mitt tycket en neutral dresskod, Sniff…

 22. H
  25 september, 2009 at 12:06

  Men om man gillar barn och vill vara heltäckande inför deras föräldrar då kan man bli-LISEBERGS-KANIN!!!

  FP nära SD? Om ni går in och läser hur många motioner FP har lagt in om rätten till Religiös slakt i Riksdagen så kommer ni nog att bli förvånade..

 23. 25 september, 2009 at 12:06

  Måste bara säga att det finns INTE någon religiös förklaring eller regel som säger att man ska ha burka/niqab i Sverige. Det är nästan alla muslimska skriftlärda överrens om.
  Men om en del kvinnor har denna kläddstilen har jag ingenting mot! Låt folk klä sig som de vill!

  Men:

  Vem ska förklara till en 2 årig pojke på dagis att fröken i svarta mantel är en snäll tant..?

  • 25 september, 2009 at 14:46

   Ja hade jag varit liten så hade jag blivit skitskraj. Då skrämdes man genom att dra vita lakan över huvudet, ett svart är inte mindre skrämmande, tvärtom… :-)

   • 25 september, 2009 at 22:44

    I öknen, där starka vindar blåser ibland med sand, behöver man skydd för näsa och munnen.
    Män använder också sjal över näsa och munnen när de befinner sig i öknen.

    Men det behöver man inte göra i länder med en annan klimat!
    Speciellt inte på dagis, bland barn som behöver identifiera personer som tar hand om de.

 24. e
  25 september, 2009 at 12:18

  Alex,

  Nog tror jag att det finns fler än 50 kvinnor med nikab (burka är nog extremt ovanligt) i Sverige. Bara i mitt kvarter i Umeå finns det en, och jag vet att det finns minst två svarta tjejer som har nikab (har sett dem tillsammans) och ytterligare en tjej än den i mitt kvarter som är vit. Alltså är jag helt säker på att det finns 4 personer bara i min hemstad med nikab, och troligen fler eftersom man knappast har sett alla personer i en stad.

  • 25 september, 2009 at 19:01

   Vad då för hemstad? Inte ens i Göteborg finns det mer än högst fem stycken som har niqab.

   • e
    28 september, 2009 at 13:24

    Umeå

 25. Johan
  25 september, 2009 at 20:21

  Hon är modig som törs ta debatten med alla fanatiker. Det finns så många galna bokstavstroende. En person med Burka är skrämmande och Burka bär man inte frivilligt. Det är ju helt sjukt. Befria kvinnorna!

 26. Sara G
  26 september, 2009 at 09:31

  Dilsa D-S är inte alls ute efter att ta debatt om burkans varande eller inte. Hon vill bara skramma och försöka påvisa att problemet med burka på unga muslimska flickor hör till vanligheten, och inte alls är en marginell företelese, och om vi inte aktar oss så har vi tusentals kvinnor på olika befattningar i samhället som kommer att vara iklädd den dräkten.
  Jag har varit flera gånger i Turkiet och där förbjuder man burka, niqab och andra täckande slöjor i statlig tjänst. och det verkar fungera alldeles utmärkt.
  Allt som kringsnärjer kvinnans frihet ska bort, så är det bara. Men som sagt, som nattdräkt och inom hemmets väggar går det bra.

 27. Boris
  1 oktober, 2009 at 02:09

  Och solklart är att om Dilsa Demirbag-Sten inte var avhoppad kurd utan helsvensk så hade inte människa brytt sig. Hon hade då bara varit en i mängden av bloggosfärens alla arga antimuslimer!

Comments are closed.