Diktatorernas stöldgods

Den tunisiske diktatorn Zine El Abidine Ben Ali flydde efter folkets uppror i Tunisien till Saudiarabien. Saudiernas kungahus har sällan några dubier när det gäller att hysa folkmördare och efterlysta kriminella, något som kan te sig naturligt när man vet att några av prinsarna finansierat al Qaida.

Ben Ali har precis som Hosni Mubarak skott sig själv i första hand och här finns en liten video som visar vad man hittade i hans palats efter att han jagats iväg till det land som tar emot vem som helst bara det är pengar involverade. Det är inte svårt att inse att Muammar al-Gaddafi kommer ta samma väg om inte de inhyrda legosoldaterna lyckas mörda tillräckligt många för att dämpa folks vilja att öppet visa sin avsky. Som en parentes så är det samma sak som just nu händer i Bahrain.

Diktatorn i Libyen, Muammar Gaddafi, ser nu ut att bli nästa man som får ta ett av sina privata jetplan för att bege sig till Saudiarabien, men eftersom folk i Libyen har övertagit ett antal stridsvagnar från militären så kanske han inte hinner iväg.

En intressant uppgift som jag hörde idag från en kamrat som tittar på arabisk TV säger att Egyptens Soleiman bor kvar i Kairo i ett av palatsen, dessutom ska Hosni Mubarak finnas kvar i den egyptiske turistorten Sharm El Sheikh, där omges han enligt samma källa av israeliska rådgivare och militärer.

Nackdelen med dessa rapporter är förstås att man som enskild person omöjligen kan kontrollera källan, men den tunisiska videon från deras nationella TV-bolag visar upp tämligen påtagliga bevis. Det handlar om sedelbuntar som fortfarande är paketerade i plast, plast som är märkt med Tunisiens riksbanksstämplar. Och den som tittar noga på filmen kommer att få se buntar med Eurosedlar, och vad värre är, ännu mer välbekanta sedlar…

it , , , , , , , ab123 ex123 svt1 gp1 dn123456 svd12

  10 comments for “Diktatorernas stöldgods

 1. Libyen Fritt
  20 februari, 2011 at 21:28

  Khadafi har lämnat landet, militären bytt sida jinge.

  • 20 februari, 2011 at 21:39

   källa?

 2. Libyen Fritt
  20 februari, 2011 at 21:51

  Al Horra arabiska tvkanalen. Just en person nära relation till khadafis livvakter säger att Omar khadafi lämnade libyen kl 17.00 Lybisk tid. Ben Ghazi är i militärens händer som allierat sig med demonstranter.

  • 20 februari, 2011 at 22:17

   Mohammar då?

   • Libyen Fritt
    20 februari, 2011 at 22:30

    Jag skrev fel. Förlåt var helt upplivad av de goda nyheterna.
    I aljazeera och Al Hurra. Man pratar om att Khadafi eran är över. Just nu pågår strider mellan Khadafi trogna och andra demonstranter i Tripoli, men informationen som kommer ut är knapphändig.

    VI håller tummarna.

    • Libyen fritt
     20 februari, 2011 at 23:22

     Uppgifter från Al arabia och aljazeera säger att Khadafi flytt till Venezuela eller brasilen.

 3. Alfons
  20 februari, 2011 at 21:54

  en liten hög med dollar sedlar, mest euro verkar det vara i videon, kanske hade han planerat en flytt till EU?

  • Alfons
   20 februari, 2011 at 21:55

   Militären har bytt sida enligt AB föresten:)

 4. moe
  21 februari, 2011 at 17:36

  Saudiarabien åker han iallafall inte till! Han o kungen är inte så goda vänner!

  • Celsius
   21 februari, 2011 at 17:57

   Han kanske skulle testa hos polaren Berlusconi?

Comments are closed.