Det är inte omöjligt!


Mitt i all bedrövelse som rör kärnkraftsolyckor, tsunamis, revolutioner och strålning så finns det också strålande nyheter ur en helt annan bemärkelse. Titta på den högra bilden, den värmer mitt hjärta och mitt leende når ända bak till nacken.

SvD: ”Vi sitter med ringande öron på ett rökigt Hovet och gnuggar oss i ögonen.

På läktarna börjar funktionärerna städa bort AIK:s sagokväll.

Åskådarna har släntrat hem, de flesta fånigt leende och med en berättelse för livet med sig ut i vårvinterkvällen.

Några spelare dröjer sig kvar. Liksom delar av mediekåren. Går det att förklara det som just inträffat?

Nykomlingarna AIK, 4. Regerande mästarna HV71, 0.

För AIK:arna är det enkelt: de har hela tiden trott att de varit mäktiga att skicka seriesegrarna ur slutspelet. HV-spelarna gör några tafatta försök mitt i den enorma besvikelsen – men de är halvvägs på semester och sparar grubblet till promenader i vårsolen.

Återstår folket som inte gav AIK minsta lilla chans. Inte att undvika kvalserien, inte att ta sig till slutspel och absolut inte att slå ut HV71.

Borde vi ha förstått? Borde vi ha sett det komma?

Vi skulle i alla fall ha tittat noggrannare, lyssnat bättre.”

Själv var jag orolig i starten av elitserien, orolig för att spelarna inte skulle klara av uppgiften i elitserien, det är trots allt bara få som deltagit i den högsta serien tidigare. På slutet han jag varit orolig för att laget skulle tvingas att spela i kvalserien, idag har de slagit ut HV71 i fyra raka matcher. Nu tror jag inte på SM-guld direkt, att AIK skulle orka att hålla tempot i hela slutspelet är i ärlighetens namn inte speciellt troligt.

Men, och läs de avslutande orden noggrant, – det är inte omöjligt!

it , , , ,


8 svar till “Det är inte omöjligt!”

 1. Timrå är mitt lag. Men jag gratulerar gärna AIK, det är ju uppfriskande när en underdog sopar banan med regerande mästare !

 2. Ett ”miracle on ice” varken mer eller mindre. Själv är jag ingen större supporter av varken AIK eller HV71 men det är alltid lite roligt när storfavoriter åker dit mot uppstickare och AIK har gjort det riktigt bra inget snack om den saken.

  Ändå tror jag att AIK-spelarnas moral rent psykologiskt hängde på en skör tråd och att det behövts väldigt lite för att de skulle tappat hela matchserien. Om AIK inte fått det förlösande 1-1 målet i numerärt underläge i gårdagens match hade HV förmodligen fortsatt att trumma på och förr eller senare gjort 2-0. Då hade matchen varit körd för AIK:s del och tankarna börjat mala i huvudet på spelarna
  ”Satan vi var/är så nära att slå ut mästarna, nu kanske det inte går iaf.”

  HV å sin sida hade växt och plötsligt blivit en tiger på jakt, och en seger till i nästa match för HV hade gett dem ett enormt momentum och förmodligen rent psykologiskt dragit ner rullgardinen för AIK:s del. Så för AIK var det en nödvändighet att vinna med fyra raka och gårdagens 1-1 mål blev helt avgörande för hela matchserien som jag ser det.
  Ett stort grattis till AIK!

 3. Grattis! Jag håller inte på AIK men det är onekligen en mycket imponerande vinst och de kan gå hela vägen.