Den svenska korruptionen – Del II

Vi är många som har reagerat på skandalerna runt Sofia Arkelsten och den korruption som avslöjats. De flesta har också Göteborgsskandalerna i färskt minne, skandaler som visar hur tjänstemän fifflat till sig miljontals kronor med falska fakturor och annat mygel.

Men vi bör givetvis inte glömma bort kungahusets korruption, då EF-grundaren Bertil Hult bjöd Victoria och Daniel på en lyxsmekmånad på 8-9 veckor så ingick ett lån av miljardärens privata jetplan, hans lyxjakt och vistelse i hus både på en ö i Stilla havet och villan i de amerikanska bergen och diverse utflykter. Totalt sett så skulle detta ha kostat en privatperson tiotals miljoner kronor, men familjen Bernadotte slapp notan, direktör Hult bjöd.

Exakt vad Victoria och Daniel förväntas ställa upp på för gentjänster vet jag inte, men den sortens bestickning är toppen på det isberg där Arkelsten är en småhandlare. En flygresa i business class inklusive första klassens hotell och restauranger i Frankrike kostar säkerligen inte mer än hundra tusen för tre-fyra dagar. Ett positivt hållet tal i Sveriges riksdag är kanske värt det, i vart fall om man kan räkna med att hon trycker på rätt knapp nästa gång Shells ärenden dyker upp i riksdagen.

Kronprinsessan och hennes make är i ännu högre grad Sveriges ansikte utåt, något som snart kommer att bli ännu mer tydligt då det kommer en bebis till det slott i Hagaparken som skattebetalarna renoverat för sina surt förvärvade 40-50 miljoner skattekronor. Och visst kan man tycka att Victoria eller hennes föräldrar kunde ha stått för kostnaden för bröllopsresan själva, det rinner ju trots allt iväg ett stort antal miljoner till familjen årligen även om man undantar Hagas mångmiljonsrenovering. Jag minns inte, men jag har för mig att apanaget handlar om runt 200 miljoner årligen.

Det är bra att det är tydligt att det finns stora skillnader mellan folk och folk. Frågan är dock om vi kan förvänta oss att det blir någon förändring, jag tror inte det. Vi behöver göra oss av med både Sveriges nya arbetarparti och monarkin, möjligen borde vi skeppa iväg hela klabbet till Gotland och låta dem utropa detta Kalkstens-Hawaii till sitt eget kungarike. Kan vi sedan förmå EU att göra ett undantag från Schengenavtalet så är vi av med dem – för gott.

it , , , , , , ab1 ex1 svd1 dn1 svt

  10 comments for “Den svenska korruptionen – Del II

 1. Ma
  29 oktober, 2010 at 12:47

  :-D

  Sista stycket i texten är fulländat! Länge sedan jag läste något så bra!

 2. Agneta Svensson
  29 oktober, 2010 at 13:48

  Kalla dig samma sak VARJE gång du kommenterar ”Bertil” !!

 3. helene
  29 oktober, 2010 at 14:21

  Vad för ont har Gotland gjort?

  • 29 oktober, 2010 at 14:45

   Jag gjorde min värnplikt där? Räcker det?

   Sedan är det på tok för långt för att simma till fastlandet… :-P

   • 29 oktober, 2010 at 21:51

    Gotland har det väl tufft som det är ändå… Och din värnplikt borde väl vara preskriberad vid det här laget?
    Gotska Sandön? Visserligen ett naturreservat men den är ju åtminstone obebodd…

    • 29 oktober, 2010 at 21:53

     Den är lite liten kanske?

    • 29 oktober, 2010 at 22:04

     Gotland har det väl tufft som det är ändå… Och din värnplikt borde väl vara preskriberad vid det här laget?

     Jag är osäker på året, men jag tror att det var 4 januari 1967 som jag ryckte in. Det var snöstorm och sjöresan från Nynäshamn hade varit bedrövlig. Noll sikt och svår sjöhävning, när vi kom fram 05-06.00 så var det utan sömn på natten, sedan fick vi ta emot persedlar och knalla mellan förråden på P18. När det släcktes klockan 22.00 sades det att ”bassarna” säkert skulle jävlas med oss på natten, och det stämde. Det kom ett ”kupplarm” klockan 01.30 och vi solisar hade inte en aaaning om vad det handlade om.

     Vi fortsatte att hata kalkstens-Hawaii ända till sommaren hade landat ordentligt. Det stora samtalsämnet för oss fastlänningar var hur man skulle leta reda på den där jävla proppen på ön så man kunde rycka ur den och sänka fanskapet.

    • Bertil
     30 oktober, 2010 at 22:21

     Varför förstöra ett Naturreservat, göm dom i Lummelundagrottorna.

     Jinge, jag gjorde också lumpen på kalkstens-Hawaii (P18) och lyckades klura ut att bottenproppen fann i kalkstensbrottet i Slite. Trotts idogt letande hittade jag den aldrig.

 4. 29 oktober, 2010 at 16:46

  Kanonbra idé med Gotland. Då räcker kanske svenska försvaret till. Vi andra får nöja oss med NATO. Hur skall man göra för att bli av med monarkin? Dom står mig upp i halsen!

  • 29 oktober, 2010 at 18:01

   Vi skeppar dit den oxo.

Comments are closed.