Dagens Bild: ”- VARGEN KOMMER!”

Den som oupphörligen ropar ”VARGEN KOMMER!” blir givetvis inte tagen på allvar.

Idag var jag ute på promenad med dotter + dotterdotter i vår kära huvudstad och denna bild visar de numer permanent uppsatta varningsskyltarna som skräpar ner stan.

Bilden visar också hur vår idag privatiserade snöröjning fungerar, allt i marknadsfundamentalisternas smak.

Men om dessa permanent uppsatta varningsskyltar verkligen har rättsverkan tvivlar jag på..

  6 comments for “Dagens Bild: ”- VARGEN KOMMER!”

 1. 24 november, 2004 at 15:33

  Sitter skyltarna uppe även på sommaren? För på vintern så är det ju faktiskt rasrisk hela säsongen om taket lutar så att snö kan falla ner.

 2. 24 november, 2004 at 15:38

  Ja fast vissa tak var redan skottade och då är det ingen större risk. Skyltarna är i många fall permanent monterade.. ex på Drottninggatan..

 3. 24 november, 2004 at 16:06

  Det var väl så att det här är följden av den olycka som en pojke råkade ut för förra året på Drottninggatan. Han dog visst. Det är nog så att man bör ta rasrisk på allvar och se upp!

 4. 24 november, 2004 at 17:15

  Hade det inte varit enklare att göra ett massutskick typ en gång om året till alla medborgare: VARNING FÖR ALLT! så slipper man alla stämningar en gång för alla?

 5. 24 november, 2004 at 18:07

  Det var nog 2002 som en 14-årig grabb fick en istapp i huvudet… Nu väljer fastighetsägare att skylta ”året runt” :-(

 6. 24 november, 2004 at 18:22

  Tyvärr har det vargen kommer-effekt. Finns de ständigt utsatta finns risk för att effekten uteblir. Vem orkar lyfta på huvudet och kolla hur det ser ut på taket om en skylt sitter vid varje hus? Dessutom när det rasar så kan det rasa långt ut på gatan. En gång när jag jobbade på Televerket så kom jag ut från ett jobb, satte mig i min parkerade Telebil som stod så fint vid trottoarkanten och pang, kras, kross, det lät som hela världen exploderade. Ett ras landade precis på bilens motorhuv. Jag tackar mina skyddsänglar att det inte rasade längre mot vindrutan. Då hade jag inte mått så bra kan jag garantera. Bilen mådde inte bra om jag säger så :).

  Annica

Comments are closed.