Den israeliska katastrofen

Händelserna i Medelhavet är en stor katastrof för Israel. Om man har klarat sig utan internationellt ingripande förr, som t.ex. efter angreppet och avrättningen av civila i Gaza, så kommer man inte att klara sig nu. Vi har ännu inte sett mer än början på ett antal internationella förvecklingar som gör att varje sund israelisk medborgare undrar vilka de röstat fram till olika regeringsposter. Men det räcker inte med tvingande resolutioner från vare sig FN:s säkerhetsråd eller dess generalförsamling. Jag kan inte på rak arm erinra mig en enda resolution som de har följt. Vi måste själva göra någonting, det räcker inte med att stoppa en knuten näve i fickan. Vi måste visa Israel vad vi tycker och det enda sättet du och jag kan göra det är att vägra att köpa produkter som är tillverkade i Israel.

Nu har man avrättat minst 19 fredsaktivister ute på internationellt vatten, man säger att dessa angrep de israeliska soldaterna med skjutvapen, knivar och järnrör. Dessutom påstår man att al Qaida fanns med på båtarna. Visserligen är en Henning Mankell deckarförfattare som har skrivit om många mord, men jag tvivlar starkt på att han har ägnat sig åt koranstudier utifrån en Wahabbistisk idétradition uppe i Tora-Torabergen i Afghanistan. Jag tror inte heller att vare sig han, Mehmet Kaplan, Henry Ascher, Dror Feiler eller Mattias Gardell känner Usama bin Laden.

Det Israel har gjort är ett hån mot hela världen, det är ett hån mot alla fredsvänner, dessutom så är det ett utomordentligt bevis på att den israeliska staten regeras av människor som inte har de personliga egenskaper som krävs. Nu är det svårt för oss andra att avsätta människor som Lieberman och Netanyahu så länge israelerna själva låter dessa män regera landet, men det vi kan göra är att bojkotta allt israeliskt. Kommer någon och säger att bojkotter aldrig leder till något gott, så fråga dem om de har ett bättre alternativ. Ska vi kanske börja slänga sten på israeliska stridsvagnar? I så fall får vi se till att träna kastarmen utav bara den, det är väl drygt 300 mil fågelvägen härifrån till Tel Aviv…

Men Jaffapelisiner, Hälsans Kök och en massa annat kan vi faktiskt välja bort. Vi kan dessutom bojkotta Hennes & Mauritz som byggt en HM-butik på mark som är stulen av palestinierna. Vi kan också välja nya datorer med en processor från AMD i stället för en från Intel. När den israeliska regeringen märker av sådana aktioner så kommer man förhoppningsvis att reagera. Resolutioner och regler om mänskliga rättigheter struntar de ju i, men det blir nog jobbigt att äta apelsiner varje dag med instoppade processorer från Intel som krydda.

SOLIDARITETSMANIFESTATIONER MÅNDAG 31 MAJ

Stockholm: Manifestation 18.00 på Sergels Torg.
Malmö: Manifestation 18.00 på Gustav Adolfs torg.
Göteborg: Manifestation 18.00 på Gustav Adolfs torg.
Jönköping: Manifestation 18.00 i Rådhusparken.
Uppsala: Manifestatin 17.00 Stora torget.
Umeå: Samling 18.00 på Rådhustorget.

i Tags: om , , , , , , , , dn1234 svd123 ex123 dagen gp123 ab123 t

  22 comments for “Den israeliska katastrofen

 1. Tharand
  31 maj, 2010 at 14:31

  Bojkottar israeliska varor sedan mer än fem år tillbaka och tänker fortsätta med det.

 2. Mashiach
  31 maj, 2010 at 14:34

  Israel är inget heligt land längre, om det någonsin varit det. Israel har blivit ett skammens rike i klass med USA och Kina. Detta är början till slutet för övervåldet i världen. Med avsky riktas fokus mot alla vapenskramlare.

 3. N
  31 maj, 2010 at 14:48

  Jag har just ringt min lokala handlare och krävt att de plockar bort samtliga israeliska varor från diskar och hyllor. Ägare är ju turk så han ska väl inte vara så jävla svår att övertala!

 4. Jan B
  31 maj, 2010 at 15:02

  Det vore bra om någon kunde redogöra för de vanligaste Israeliska varorna ute i våra svenska butiker? Det skulle underlätta vettiga beslut om vilka varor man INTE ska köpa!

 5. Curre
  31 maj, 2010 at 15:31

  Count me in!!
  Bojkottar oxå Israeliska varor sedan dryga året; Lämnar bojkotta-lappar i grönsaksdiskar, stöter på de lokala handlarna, mailar inköps-avdelningarna till de stora drakarna, sprider budskapet om bojkott i Facebook samt till övriga vänner och bekannta. De senaste datorerna kör även med AMD processorer. HM, …no way thanks!
  En liten droppe kan tyckas….men många droppar små….

 6. 31 maj, 2010 at 15:34

  ”Kommer någon och säger att bojkotter aldrig leder till något gott, så fråga dem om de har ett bättre alternativ.”

  En samlad militär aktion hade gjort susen.

  Inget ont om bojkotter, det är en bra metod, men det behövs lite mer oompfh här.

  ”Jag har just ringt min lokala handlare och krävt att de plockar bort samtliga israeliska varor från diskar och hyllor.”

  Bra initiativ. Jag ska tala med mina handlare nästa gång jag är i butiken.

 7. 31 maj, 2010 at 16:55

  Alla jag känner (tror jag) boikottat Israeliska varor sedan – kan inte ens komma ihåg årtal när de mördade min syssling (finsk), hennes make (palestinier + 2 barn försvann men det har hjälpt nada. Men vi fortsätter. Även en droppe urholkar stenen nån gång. Har gnällt till COOP åtskilliga gånger eftersom den råkar vara närmaste affären. Så vi fortsätter.

 8. Pelle
  31 maj, 2010 at 17:02

  Råkade hitta information om att min Soda Stream är ett Israeliskt påfund.
  Nu vill jag bara hitta något Israeliskt ställe i Sverige att slänga den på.

  • 31 maj, 2010 at 17:05

   Leta efter en israelisk papperskorg? Kolla efter adressen till ambassaden och be dem ordna skrotningen.. :-/

   • Anders
    31 maj, 2010 at 17:54

    Hihi, det var ju en ganska bra ide :)
    Man kanske skulle köpa upp ett gäng apelsiner o annat och lämna hos ambassaden.
    Kostar säkert mera för ambassaden att ta hand om allt som de får ”donerat” än vad de tjänat på försäljningen av dylik vara…..

 9. Rogge
  31 maj, 2010 at 18:41

  Här är en familj till som sedan länge bojkottar israeliska varor. Jag brukar fråga bekanta om de också gör det och det brukar bli inledningen till en intressant diskussion, som ofta slutar med att de håller med mig att en bojkott är rätt sätt.

 10. Rawia Morra
  31 maj, 2010 at 20:08

  Aljazeera meddeler just nu att deras personal utsätts för misshandel av israeler i hamnen i Ashdod.

 11. 31 maj, 2010 at 21:52

  Bra uppslutning på Sergel. Israes massaker på fredsaktivister var oväntat. Man väntar sig mycket skit från den staten, men detta var ändå oväntat. I Egypten möttes vi av våld från egyptiska myndigheter. Erfarna aktivister sa att det ändå inte var något mot vad vi skulle fått känna på i Israel. En sanning som bevisades i natt.

  Noterar även Anna Veeders inlägg på newsmill där hon hävdar att STG:s huvudsyfte var att smutskasta Israel (utan belägg för detta naturligtvis). Någon borde upplysa den liberala sionisten Anna, att det sköter Israel så bra sjäva så. Ett inlägg där hon även låter IDF komma till tals om varför man mördade så många aktivister.

  • Mariam
   31 maj, 2010 at 22:31

   Och vem tar denna dam på allvar utanför Newsmill? Bortkasade ord på denna idiot till falsk fredsälskare till ärkesionist. Mår illa bara..

 12. 31 maj, 2010 at 23:58

  Min familj bojkottar Israel sedan 70-talet. När mina föräldrar var med på 70-talet var det BÅDE Israel och Sydafrika. De fick ibland skit, men stod på sig. Och de lärde mig och lillbrorsan att följa samma exempel.

 13. Bosse
  1 juni, 2010 at 00:05

  Har bojkottat israeliska apelsiner och avocados hur länge som helst men att Intel var israelägt på något sätt hade jag faktiskt ingen aning om. Nåväl då får det bli en dator utan Intel inside nästa gång. Inte för att det hjälper med bojkotter så länge AIPAC-lobbyn har USA i ett strypgrepp men på något sätt måste man visa sin vrede.

 14. 1 juni, 2010 at 01:10

  Har inte köpt en produkt från Israel på över 30 år. Tänker inte börja heller. För vem vill stödja en nation som skickar ut militär för att mörda oskyldiga civila fredsaktivister.

 15. Micke
  1 juni, 2010 at 15:21

  Vad är Intels koppling till Israel?

  • 1 juni, 2010 at 16:02

   Minst en processorfabrik, troligen den största oxo.

 16. Tharand
  2 juni, 2010 at 12:37

  Bra tips från Helle Klein:

  Kolla EAN-nummret på streckkoden, står prefixet 729 är varan från Israel: Bojkotta!

  http://blogg.aftonbladet.se/helleklein

Comments are closed.