DEN GLOBALA VALUTA-TURBULENSEN FÖREBÅDAR DOLLARNS FALL.


Denna märgfulla bedömning och framtidsscenario kommer från Brage Norins penna som finns i Skogås Tankesmedja strax utanför metropolen Boden i Norrbotten. Får han rätt? Ja, ett är då säkert – omöjligt är det verkligen inte! Men risken ökar för storkrig och allt tydligare klimatkatastrof dessutom.
(Bilden visar trafikkaoset i Boden, där Brage och jag växte upp).
Boden_centrum

* För två år sedan var Euron cirka 40 procent starkare än dollarn. Idag är Euron bara 10 procent starkare än dollarn.

* Japanska Yen/Dollar har varierat sanslöst. Bara under det senaste kvartalet har kursrelationen ändrats med nära 10 procent.

* Världens största valutor åker berg- och dalbana. Kinas valuta hänger med i svängarna – Yuan är nämligen kopplad till Dollar.

* Kinas i särklass viktigaste handelspartner i över ett årtionde har varit USA. Därför har kopplingen Yuan-Dollar känts trygg.
US dollar en 4722653244_070ea3882c_b
* Men historien har förändrats. Kinas handel med omvärlden störs nu mer och mer av den extrema valutaturbulensen.

* En ny finansbubbla har byggts upp på Wall Street. Ekonomer i världen håller andan. En ny bankkrasch i USA är på väg.

* Kina förbereder sig mycket noga inför det oundvikliga. Den kinesiska valutans koppling till dollarn måste överges.

* Den kinesiska valutan måste kopplas till en valutakorg som bättre speglar landets viktigaste handelspartners.

* Den kinesiska centralbanken har förberett sig noga. När det ödesdigra beslutet fattas skakar världen.

USA ÄR PÅ VÄG MOT DET FINANSIELLA STUPET

USA:s handelsbalansunderskott har bitit sig fast över 40 miljarder dollar per månad!!! I december 2015 låg underskottet på 43,4 miljarder dollar. USA förlorar på sin handel med omvärlden i runda tal en halv biljon (USA:trillion) dollar per år (500 miljarder dollar). Exporten i december 2015 minskade 0,3 procent till 181,5 miljarder dollar, medan importen ökade 0,3 procent, till 224,9 miljarder dollar – jämfört med månaden före. Huvudorsaken är handeln med Kina. Underskottet i handeln med Kina minskade till 27,9 miljarder dollar, från 31,3 miljarder dollar föregående månad. Inte ens ett mirakel kan förändra USA:s öde. Alla stora ekonomer i hela världen vet detta. USA:s politiker ”har tappat kontakten med verkligheten”.

JNN 07 Feb 2016 New York : The United States federal official debt has surpassed $19 trillion for the first time in history according to the Treasury Department. However the real figure exceeds $65 trillion, according to the former US Controller General Dave Walker (tidigare chefen för den amerikanska motsvarigheten till den svenska riksrevisionen).

USA ÄR REDAN I KONKURS? KINA BIDAR SIN TID.

Dagens Industri 6/2 2016: ”I helgen uppgav Kinas centralbankschef Zhou Xiaochuan att Kina kommer att fortsätta reformera Yuans värde till en ny valutakorg när det finns ett möjligt ”fönster” att göra det, medan man kommer att vara ”pragmatisk och tålmodig” när det inte finns ett sådant fönster.”

Alla skriverier om nedskrivningen av Yuan mot dollarn handlar om en enda procent. Men dollarns variation mot andra ledande världsvalutor handlar om flera tiotals procent. Dollarns nära förestående kollaps oroar Kina. De gör sig av med sina innehav av dollar och värdelösa amerikanska statsobligationer så fort som möjligt – före dollarkollapsen. Flera andra nationer hänger med. Allt går så fort. Precis allt pekar mot att ”dollarns härdsmälta” är nära förestående.

”THE FISCAL CLIFF” ÄR OUNDVIKLIG.

Det blir inget tredje världskrig – det blir en gigantiskt bankkrasch. Bankerna i USA tvingas slå igen. Ett storskaligt inbördeskrig väntar USA. Detta är lika säkert som ”amen i kyrkan”. Det amerikanska romarriket kollapsar. NATO kollapsar samtidigt. Hela EU drabbas fruktansvärt. Men det kaos som väntar den förljugna västvärlden är ingenting jämfört med vad som väntar USA. Landet kommer aldrig mera att bli sig likt. Ondskans imperium krossas i sina grundvalar. Vi får äntligen fred på jorden.

Varning: Den ekonomiska härdsmältan inleds i Europa. Några veckor senare förklarar de amerikanska bankerna ”Bank Holiday”. Då brakar helvetet lös i USA. De scener vi kommer att få bevittna på TV kommer att chocka oss alla.
Kina och USA
GOD NATT VÄST – GOD MORGON ÖST.
Solen går ner i väst och upp i öst. Vi får förbereda oss på en kolsvart natt, men den nya värld vi så småningom vaknar upp i är en betydligt bättre värld. De tusenåriga krigens helvete på jorden är äntligen över. När USA faller blir det automatiskt världsfred. Freden kommer som ett brev på posten.


18 svar till “DEN GLOBALA VALUTA-TURBULENSEN FÖREBÅDAR DOLLARNS FALL.”

 1. Äntligen, vår vän Armstrong som fängslades i 7år på vaga grunder vägrade att ge ifrån sig de samlade data han bygger sina prognoser på med kuslig pricksäkerhet, vilket världen aldrig tidigare skådat. FN har redan prognoser för Sverige som U land till 2030 så det är ingen hemlighet att Krigsmaskinen USA styrd av en Elit snart får en implosion pga vanstyre.

  Vanligt folk vill inte och orkar inte ta till sig alla larmrapporter utan dövar oron med sportresultat och melodifestivaler som går att förstå sig på. Har människor alltid varit blinda för det självklara?

 2. Tanken om att kraschen leder till världsfred är tyvärr bara en from förhoppning.
  I övrigt håller jag med.

  • Tar fallet med sig och den finansmaffia som ligger bakom mycket av eländet i vår tid.

 3. Vad händer när/om USA faller? Rimligen en massa oroligheter och krig, när diverse lokala och regionala potentater känner sig friare att agera. Kan vi gissa på en våldsam uppgörelse mellan Grekland och Turkiet, exempelvis? Det enda bra med NATO är väl att den har avhållit dem från att börja slåss, men om NATO upplöses så kanske de känner sig fria att göra upp med våld.

 4. Vi vet vad som händer i västerlandet när flera länder uppfattar sig som jämnstarka, det kallas första och andra världskriget. Pax Americana går mot sin ände, som Pax Britannica och den romerska freden, men så är det ju alltid.

  • Pax Americana? Årtionden av krig och elände initierat av USA…Gör absolut inget om den ”freden” tar slut!

   • Den kommentaren var mycket träffsäker. Jag är väldigt intresserad av vad sl har och svara på det.

    • Mycket lätt, den relativa fred vi åtnjutit sen 1945, som inkluderat brittiska och franska imperiernas sammanbrott, kommunistiska angreppskrig i Kina, Korea, Vietnam och Afghanistan, och deras varierande grad av främst nordamerikanska motoffensiver, inbördeskrig i Asien, mellanöstern, sydamerika och Afrika, kommer att ersättas av fler och större krig mellan medelstarka tuppar som uppfattar sig som tänkbara vinnare på militära lösningar, Saddam är ett typfall. Han trodde att överfallet på Kuwait skulle accepteras. Han var före sin tid, det kommer mera.

     Första Världskriget följde på guldåren 1871-1914, kallat Pax Britannica, när Storbritannien fått två jämstarka rivaler, Bismarcks Tyskland och USA. I framtiden, när USA reducerats till ett land bland andra ur militär synvinkel kommer krigen att bli fler, större och blodigare. Då upphör alltså Pax Americana, under vilket vi lever, och som tillåter tex Sverige att avstå från att betala för ett försvar.

     Inte läst historia? Den romerska freden, pax romana, romarrikets militära dominans, som alltså var en period av fred inom landets gränser. Relativ fred. Mer fred än innan och efter. Precis som perioden efter 1945, då USA´s relativa styrka förhindrade mängder av krig. Naturligtvis hindrades inte krig på kommunistiskt territorium, där rådde inte pax americana, utan kommunistiskt angreppskrig och krig mot kommunismens expansion. Vi har levt i fred, inte tack vare oss själva, utan tack vare varje angripares rädsla för nordamerikansk motreaktion. Pax Americana. Före Pax Americana rådde i svenska generalstabens planering krigsfall 1 och 2, anfall mot Sverige från Hitlertyskland och Stalinryssland. Från och med pax americana fanns bara en möjlighet kvar, ryskt anfall på västeuropa, det kom aldrig. Tack vare pax americana.

     • Hej sl å välkommen till jinge.se
      Här är helt annan kaliber på kommentatorerna än dem du tidigare mött hos K&Å :-)

     • Verkligheten är inget som bekymrar en del tydligen! Att vissa delar av världen inte drabbats av USA:s krig anses vara fred? Inte konstigt att världen ser ut som den gör…

     • @sl
      Jämförelsen med de andra kriminella imperialistiska stormakterna är riktig. Att deras förtryck av andra folk lett till ”fred” är givetvis en grov osanning.

      FN hade kunnat leda till fred, men då får man inte rigga FN att fungera likt en polsk riksdag där de stora förbrytarna har vetorätt, som idag. Ett nytt FN efter USAs fall måste GIVETVIS vara DEMOKRATISKT uppbyggt.

      Hoppas att ett starkt Pax Demokratiskt FN är på väg. Tacksamhet på förhand.

  • sl
   Storfinansen designade WW1 & 2
   Fanns inte ett jota av geopolitisk konkurrens, bara angloamerikanska ränksmiderier.
   Måltavlorna för designen var Ryssland och Tyskland, vilka båda hade haft fördelar av fred. Att angloamerikanska karteller manipulerar är inte analogt med att självständiga nationalstater pinkar revir och armbågas om resurser. Och kalla kriget var heller ingen sån maktbalans ty även där var angloamerikas motståndare mycket mer betjänt av fredligt samarbete som dom aktivt sökte framskapa men väst lät mörda Stalin vilket satte stopp för dessa aktiva planer.
   Det var en bluff att det förekom ett hot mot väst och var bara till för en fortsatt lukrativ tillvaro för MICs intressenter.

   • @Peter Grafström

    jag förstår att du är nöjd med din religion, men första världskrigets start finns bäst beskriven i Jolo´s ”Augusti 1914”, det är en glidande process mellan de två kejserliga imperierna Österrike-Ungern och Ryssland som drar med sig sina allianser med Frankrike/Storbritannien och Tyskland i krig utan att förstå vad de nya vapnen har för konsekvenser. De krigsglada operettkejsarna sågade av grenarna de satt på, USA var inte inblandat och förde isolationistisk politik fram till 1917.

    Andra världskriget startades av Hitler i tillfällig pakt med Stalin, bägge invaderade Polen. Henry Ford var judehatare och stödde Hitler, men att se Hitler som ett verktyg amerikanska bankirer är löjligt. Hitler hade sin egen agenda, precis som Saddam, PolPot, kung Saud, Putin, men skiljer sig en smula från dem, han arbetade inte under Pax Americana, utan kunde göra som han ville.

    Bägge krigen är utmärkta exempel på vad som händer när det finns jämnstarka länder med ledare som tror sig ha något att vinna på krig. Perioden vi levt under, Pax Americana, har kännetecknats av ett militärt dominerande USA, vilket möjliggjort för alla västeuropas stater att avrusta, inget av den kan föra krig i större skala längre än en förmiddag utan materiellt stöd från USA. De krig vi haft på sistone, de muslimska inbördeskrigen i mellanöstern, södra Ryssland, nordafrika, utkämpas utanför pax americanas gränser. När USA´s långa arm når allt kortare kommer krigen att bli fler och större, liksom flyktingvågorna. Vår välfärdsapparat kommer att leverera mindre och mindre välfärd till dem som betalat för den, och hålla fler och fler under armarna som aldrig arbetat. Det kommer att ge möjlighet för dem som vill ha inbördeskrig, vare sig de kallar sig höger, vänster, rasister, antirasister, eller muslimer.

    • sl

     Tack för redogörelsen av den angloamerikanskt redigerade helt igenom falska historieskrivningen.

     Min ’religion’ är att man bör gräva djupare än den enda sanning som etablissemanget producerar och ser till att våra bibliotek förser oss med samtidigt som riktiga historiker saknas i samlingarna.

     Du har hittills inte upptäckt det – eller driver du med oss? – du har väl sett mina kommentarer på andra ställen utan att reagera så om du är samme sl.

     Sök info bättre.

     Historien under den tiden du beskriver handlar enbart om angloamerikanskt dominerade karteller där rika familjer döljer sitt ägande via truster och styr produktionsförutsättningarna så att krigen kan hållas igång, ofta i strid mot ’sina egna’ militärers protester. Skottet i Sarajevo var en sedan länge i detalj planerad komplott av britterna som finansierade terroristerna på omvägar så att pengarna såg ut att komma från Ryssland. Likaså manipulerade britterna alla andra. Tyskland har i båda krigen haft en omöjlig situation logistiskt och bara kunnat kriga genom de nämnda kartellernas manipulerande helt emot militärstrategisk logik.

     Bästa tillgängliga källa om bakgrunden till WW1 är http://www.amazon.co.uk/Hidden-History-Secret-Origins-First/dp/1780576307

     Den bör du läsa för att komma ur matrix. När du senare studerar alla konstigheter rörande WW2 är du varnad och mer benägen att se bakom propagandan. Och mindre benägen att tro att saker bara händer.

     Fortsättningen om själva kriget även den unikt bra finns på deras webbsidor https://firstworldwarhiddenhistory.wordpress.com/

     (Där kan du mha listboxen t.v. tex välja att läsa om Gallipoli som britterna avsiktligt förlorade och med det i minnet blir det mindre mystiskt att britterna ’sjabblade’ med sin attack mot Norge i WW2.

     Det är absurt att tänka sig att angloamerikanerna skulle bygga upp nazityskland och baxa dem österut för krig mot Sovjet och sen plötsligt beröva dem stål för kriget.)

     Sist jag hörde hade etablissemanget stoppat utgivningen i bokform av webbtexterna genom att köpa upp deras förlag.

     Harry Elmer Barnes Perpetual war for perpetual peace från 1954 finns online och avslöjar förljugenheten i den officiella version som du litar på. Undrar om Jolo läste den. Jag har sett att Jan Myrdals skänkta bibliotek var det enda på libris som hade en annan bok av Barnes där hans svidande kritik av väst för det kalla kriget togs upp. Typiskt att sånt inte finns tillgängligt.

     Ett kondenserat avsnitt av Barnes med kritik mot kalla kriget finns sammanfattat i An Intellectual and Cultural History of the Western World, vol 3 ,1965.
     Harry Elmer Barnes as Revisionist of the Cold War

     https://www.lewrockwell.com/1970/01/murray-n-rothbard/cold-war-myths/

 5. WALL STREETS LÄNGTAN EFTER ”DEN NYA VÄRLDSORDNINGEN” ÄR BARA EN DRÖM.
  Vad vill egentligen ”den nya världsordningens” överstepräster på Wall Street? De vill ta över världen – men de stenrika bankirerna misstar sig. De fattar inte att kineserna har en egen agenda. De tror att de tusentals kinesiska studenter som studerar i USA ska binda samman USA och Kina. Wall Streets likmaskar hoppas på Kina – man de misstar sig. De förstår sig inte på den kinesiska draken. Kina har egna maktambitioner – punkt slut. Jag VET detta! Wall Street har missbedömt Kina – ett stort historiskt misstag.

  Tre urdjur i öster har rest sig. Den ryska björnen, den kinesiska draken och den indiska tigern är på väg att ta över världen. Allt sker så hårresande snabbt. Den nya valutakorgen som dominerar i morgondagens värld vilar på renaste guld. Kina har köpt in nästan allt guld från världsmarknaden under ett helt decennium. Folk måste vakna. Allt är så uppenbart. En ny guldmyntfot är på väg – den kinesiska guldmyntfoten.

  Historien vände i samma ögonblick som de amerikanska sedelpressarna släpptes lösa för nästan tio år sedan. Dollarns ställning som världsvaluta har nu nått vägs ände. En finansiell dollar-härdsmälta är oundviklig.

  VAD SKER NU?
  Jag har skrivit det tusen gånger. Dollarn faller – den störtar ner i avgrunden. Blodsdollarn kollapsar. Ondskans valuta dras ner i självaste helvetet. Sorry Wall Street – din tid är över. Kina räddar dig inte. It´s over.

  Det är godnatt för hela västvärlden. EU-projektet blev fel. Drömmarna var perversa. Hur kunde någon enda politiker tro på ett Europas Förenta stater? Utgången var given på förhand.

  BANKKRASCHEN INTRÄFFAR REDAN I ÅR 2016.
  Inbördeskriget i USA är mycket nära förestående. Det blir inga glada tider för väst. Ondskan epok är över. Ett fasansfullt inbördeskrig är på väg i USA. Landet blir sig aldrig mera likt.

  • F William Engdahl är på samma linjen – världens största pappersekonomi kommer att kraschlanda

   ”Amid official economic statistics that claim “the world’s largest paper economy is in a marvelous recovery” and the insistence of leading US economists that the national debt doesn’t matter as it is owed to itself, geopolitical analyst F. William Engdahl argues that the country is almost bankrupt and its end could be nearer than any of us imagine.”

   http://sputniknews.com/us/20160307/1035899443/us-economy-debt-bankruptcy.html