Danmark blir tufft

Efter matchen mot Schweiz sa det ”pling” i min mailbox då en triumferande hockeyälskare hörde av sig med ett ”– Vad säger du nu då, Gubbjävel!?” Jag säger stiligt jobbat, framförallt första målet kan man titta på om och om igen. Men nu är risken jättestor för att Tre Kronor ska göra bort sig mot Danmark tyvärr.

En plattmatch mot Danmark skulle knappast överraska eftersom det är en match som laget förväntas klara av i en handvändning, och plattmatcher har vi sett förr som minnesgoda läsare vet. Det ska inte behöva hända, men nu finns Myrphys lag, en faktor som är en lika svår motståndare som vilket hockeylag som helst.

Fram till idag har jag sett varje match och jag imponeras speciellt av JVM-spelarna. De är hungriga och deras deltagande är kanske ett magiskt recept för varje svenskt hockeylandslag framöver. Nu tänker jag inte ge mig in på att diskutera vad som händer efter torsdagens match, men visst ser det ut som om Bengt-Åke Gustavsson kan klara sin sista turnering med hedern i behåll. Men skulle danskarna triumfera så blir det tjära och fjädrar, var så säker.

i Tags: , , , , , ex1234 ab123 dn123 svd1 t

  6 comments for “Danmark blir tufft

 1. 19 maj, 2010 at 10:05

  Ja spöar de Danmark så är det i alla fall adjö i nästa match. Medalj blir det ingen.

 2. Kalle
  19 maj, 2010 at 11:33

  Storseger mot Danmark, sen spöar vi Finnarna!

  Vad är det för tvivel jag läser? Tvivlare förlorar, det är inget att fundera på – och det gör inte årets lag heller…

  MOT FINALEN!

 3. Martin
  19 maj, 2010 at 14:03

  Att man ens kan sätta rubriken ”Danmark blir tufft” på ett inlägg som handlar om Svensk hockey gör att jag helt tappat tron på svensk hockey!

  Jag får börja kolla på bandy istället.

  • bosse
   19 maj, 2010 at 17:43

   Låt matchen spelas innan du dömer ut laget!

  • Bosse
   20 maj, 2010 at 00:23

   Du kanske inte följt turneringen men om du gjort det så hade du vetat att Danmark piskade dit bl.a. Finland och Slovakien, de sistnämnda med hela 6-0. Så Danmark är i dagens läge tufft motstånd för alla de övriga VM-lagen, möjligen Ryssland undantaget.

 4. Bosse
  20 maj, 2010 at 00:12

  Efter Ryssland, som till skillnad mot de andra lagen har sina bästa spelare att tillgå, så är väl Sverige det lag som, hittills åtminstone, spelat minst dåligt i detta VM. Så jag förstår inte riktigt gnället om krisen i svensk hockey. Föreligger någon form av kris så gäller den väl i så fall VM-turneringens status över huvud taget. För övrigt har jag väldigt svårt att se hur något annat lag än Ryssland ska ha minsta chans att ta hem den här turneringen, skulle t.ex. årets mediokra Canadalag kunna rubba ryssarna i morgonens kvartsfinal vore det en riktig skräll. Nej jag tror nog ryssarna tar detta och undviker bara Sverige att snubbla på den oberäkneliga tuvan Danmark imorgon så har de en god chans på medalj, men inget är givet och ingen match är vunnen eller förlorad på förhand.

Comments are closed.