Dagens Bild – Vad är detta II


Den förra frågan nöp KAS klockrent. Roope var också nära men missade äran eftersom han dels gissade fel på kran och dessutom inte var lika exakt som KAS.

Denna fråga är kanske lättare, vad vet jag. Nej, den är inte fotograferad idag.. Jag publicerar bara FELAKTIGA svar och trycker på svaret om ngn gissar rätt snabbt. Så länge du inte SER svaret så har du alltid chansen till äran även om du kanske inte hinner vara först..


17 svar till “Dagens Bild – Vad är detta II”

 1. Von Seydlitz (Nazi general)skrattade bara 2 gånger i sitt liv, den ena gången var då hans svärmor dog och den andra gången var då han såg Vaxholms fästning.

  Fast det här är ingen fästning – en liten sorts borg.

 2. Vänsterbloggosfärens fästning och slutgiltiga kapitulation inför frågesporter! Marknadstänkarnas och konkurrens- och tävlingsnördarnas triumf!

 3. Jag gissar på Dalarö skans i Stockholms södra skärgård.
  Anledningen till viss osäkerhet, är att sist jag passerade så var det mitt i natten, det åskade, ösregnade och förseglet gick sönder. Men jag tycker nog att konturerna stämmer med den skans jag då såg :-)

 4. Lasse var snabbast! 7 minuter efter att jag postade frågan klippte han den.. :-)

  (f.ö. var det nog för lätt eftersom ni var många som kände igen den returangen..:)

  Och Marie! Är det något fel att göra något annat på bloggen än att bara surra om politik i en eller annan form?

 5. Jag som varit i Stockholm säg tio-tolv gånger på sin höjd, och då mest lallat runt på Söder, måste protestera mot valet av skans. Nästa frågetävling borde ha Skansen Kronan och/eller Skansen Lejonet som svar. Älvsborgs fästning går i det fall bloggägaren inte har bild på Lejonet eller Kronan.

 6. Hmm.. Du får gärna bidra med en gästbloggarbild Malte. De skansar du nämner är väl så marginella att man måste använda macroobjektiv för att fånga dem? :)

 7. Perssons och Anitras nya hem vid pensioneringen.
  Och var den ligger har jag ingen lust att veta.