Dagens Bild – Mer pippibilder..


Fåglar måste ha bra balans för att kunna flyga. På dagens ”före regnet-promenad” så träffade jag på dessa gäss som satt och filosoferade på en brygga.

Troligen konstaterade de, precis som undertecknad, att det skulle bli regn. Men jag tror inte att de bryr sig så mycket. Den ena sade nog till den andre: ”- Det rinner nog av dig som på en gås, ska du se..”

För precis så tror jag att det låter i gåsfamiljer.. :-) Men varför gäss har två ben kan man ju undra..


6 svar till “Dagens Bild – Mer pippibilder..”

 1. Såna där har jag ätit. Under förutsättning att de är feta och frodiga är de mycket goda. Det blir en riktig höjdarmiddag med såna på matbordet!

 2. Ja de blir nog feta och fina om ett tag. Och jag skulle tro att folk som badar här i handen blir tacksamma för varenda en som skjuts. En .22 med ljuddämpare och man kan fylla en skåpbil på ngn timme.. Synd att jag är djurvän. Och vare sig har en .22 eller ljuddämpare.. :-)

 3. ”En .22 med ljuddämpare och man kan fylla en skåpbil på ngn timme..”

  En timme?! Ha! Du har aldrig jagat gäss! Dom är smarta. Faller en så lär du få vänta dagar innan du får nästa chans. Någon timme, ha ha! En enda får du, på sin höjd!

 4. Mja, ett salongsgevär på långt håll. En faller men ingen gås hör nåt. Tror du att de drar då? Hagelbössa, då klipper man flera men riskerar tänderna efteråt..

 5. Salongsgevär är inte tyst, de drar som skållade råttor vid smällen. Med hagel måste man ta dem rakt underifrån mer eller mindre eftersom haglen liksom ”halkar” på fäderdräkten i annat fall. Om man inte är väldigt nära.
  De gäss jag ätit har alltid varit skjutna med hagelbössa. Visst man får vara litet försiktig men SÅ farligt för tänderna är det inte. Fast jag tvivlar på att du hinner ta mer än en, möjligtvis två, och det beror på att du har två skott att avfyra mer eller mindre samtidigt.
  Använder man trilling kanske man kan ta en tredje, men då får man nog ha en stor portion tur.

 6. Nä jag har vare sig eller.. Inga skjutvapen även om det ibland skulle kännas som att man behöver det för personligt skydd.. :-) Bortsett från det lilla hindret så har jag t.o.m. svårt att fiska nuförtiden. Jag kan inte tänka mig att döda ett oskyldigt djur.

  Däremot har jag tillräckligt mycket dubbelmoral för att med stort nöje tugga i mig biff.. :)