Dagens Bild II – Live från New YorkFoton: Pontus Rydin, NY

En av mina databekantingar bor och arbetar i New York. Som alla vet (?) är det ett stort snöoväder i östra USA och här kommer fyra BUSFÄRSKA bilder från NY..

Pontus är i normala fall ingen insnöad person, så han undanber sig mail från Kristdemokraterna och Jihad-Hasse.

Hunden heter Charlene..


14 svar till “Dagens Bild II – Live från New York”

 1. Normalt är väl just New York den plats i USA där vi är minst insnöade. Idag är dock den balansen rubbad, som synes.

  Jag hjälpte just (eller försökte iaf) en stackars familj som försökte köra bil. Det gick bra ett par meter tills bilens underrede hade samlat på sig så mycket snö att den stod på bottenplattan med hjulen i luften. Inte mycket man kan göra då. När jag gav upp hade de gått efter hinkvis med kokhett vatten för att försöka smälta bort snösträngen… Hoppas de lyckades, för de var lite ledsna i ögat…

  En dag som denna är väl den enda dag under en 10-årsperiod det är vettigt att ha en SUV, för de tuffade glatt på som om inget hade hänt!

 2. Jag blir avundsjuk på vovven! De tycks ha mycket skojigare där nu än vad vi har. Det känns som om våran vinter slutar med ett antiklimax.

 3. Kul! Det ser ut precis som hemma. Men vi har bättre plogat. I någon tidning stod det att det kommit 60 cm på ett par timmar, det måste vara något slags rekord. Söt vovve!

 4. De plogar hela tiden, men när det var som värst vräkte det ned 1 dm i timmen. Inte lätt att få undan.

  Och jo, det är värsta snöstormen sen de började föra bok nån gång på 1800-talet.

  Fast vackert är det, och New York-borna tar det med ro, vilket vi ju är kända för att göra när skiten träffar fläkten, s.a.s.

 5. Kerstin! Jag håller med om att växthuseffekten är mycket oroande, men jag undrar om det här verkligen handlar om det. USAs östkust befinner sig i en mycket orolig klimatzon där sval luft blåser ner från Kanada och möter luft som värmts upp av Atlanten. Ibland drar strömmarna med sig varmt vatten ifrån Karibien och om det möter den kalla luften får man en s.k. ”noreäaster”. Dessa inträffar ett par gånger om året och inträffar de på vintern, vilket är lite mindre vanligt, så får man våldsamma snöstormar med åska.

  Noräesters har man nog haft sen Hedenhös. Bl.a. så var en kraftig noräeaster med och bestämde utgången av det amerikanska frihetskriget för en oherrans massa år sen (det årtalet borde jag verkligen kunna!)

  Däremot kan man fundera på om inte de våldsamma orkanerna har med växthuseffekten att göra.

 6. Nor’easter ska det vara. Jobbigt att skriva med svensk tangentsättning på ett amerikanskt tangentbord. :-)

 7. Använder NY-borna snöovädret som en bra ursäkt för att stanna hemma? (angående trassel med bilen etc).
  När jag var i Sydfrankrike och det snöade en decimeter utbröt allmän spontan semester – för hur kunde man gå till jobbet när det hade snöat? Inte helt oväntat var det bara jag och mina skandinaviska kompisar som trodde att man förväntades fortsätta som vanligt. Men kanske NY borna är tuffare än så.

  Och som sagt, väldigt söt vovve!

 8. Anna!

  NY-borna älskar att använda snöstormar som ursäkt för att inte komma till jobbet, trots att NY har en grymt bra kollektivtrafik som funkar i alla lägen (när det inte är strejk). Tunnelbanan var förstås inte berörd alls och bussarna gick även när det vräkte ned som mest. De sätter snökedjor på bussarna, så de tar sig fram även på oplogade vägar.

  Men med tanke på hur hårt de flesta NY-bor jobbar kan det nog vara på sin plats med en ursäkt lite då och då. Själv jobbar jag för det mesta hemifrån, så för mig funkar inte ursäkten, även om ett av mina möten blev inställt idag.

 9. Nä. Affären jag hade tänkt att handla på hade stängt p.g.a. att det inte dök upp tillräckligt med personal. Som sagt: Snöstormar är en bra ursäkt för att inte komma till jobbet…

  Ska dock göra ett nytt försök idag! F.ö. arbetar jag idag iförd äkta norsk lusekofte!