Dagens Bild II – En person jag beundrat


Idag har vi en statsminister som valsar runt i media behängd med olika öknamn, ofta dessutom med viss rätt. Denna man gillade jag dock rätt skarpt. Vi som minns hans TV-debatter känner ofta en vällustig rysning vid dessa minnen. Ja möjligen så har centerpartister lite andra känslor. Och moderater. Och folkpartister. Och kristdemokrater.. :-)

Han var nämligen en lyyysande debattör!


5 svar till “Dagens Bild II – En person jag beundrat”

  1. En statsman i ordets rätta bemärkelse (även om han slant ett par gånger, som i ett tal på Kuba (vilket t ex Ahlmark ägnat spaltmeter åt, trots massvis av andra och oerhört positiva demokrati-initiativ från OP)).

    Var han rentav ”objektivt sett”, eller i framtidens historiska ljus, en av de större på 1900-talet? Större än Erlander, trots Erlanders maratonstyre? (Jag minns ju bara reprisen på Erlanderhistorian i Hlands hörna… :-/) Nåväl. Branting, Karl Staaf och ett gäng innan nån av oss var födda finns det ju föstås också, styrde upp parlamentarismen och så.

  2. Fast iofs så höll jag på Fälldi-di-di-di-di-di-di-di-di-di-di-di-din. Tyckte Palme kunde vara arrogant. Det må vara mig förlåtet va? Arrogant i jämförelse med erlander var han väl. Sen har jag väl insett hans stora intellekt och kapacitet senare, men i den grundläggande nationella politiken var eller är jag ingen Palme-älskare. Även om jag tror han var duktig på många inrikespolitiska områden. Dock ej skatte- eller ekonomisk politik eller rörande det självklara i skydd för individen (Bergman flydde ju Sverige när han för varje ny miljon fick betala minst en mille ytterligare till staten och Fårö kommun, där visst Fårö startade en massa dyra projekt som inte Bergman hade lust att pröjsa med 100%-igt pomperipossabeskattad lön. F–n, pallar du detta borgargnäll?)