Dagens Bild – En fågelfråga igen..


Denna lilla pippi satt idag i en grantopp och sjöng så vackert så vackert.

En mästare på olika läten och dessutom härmade den en orm-vråk den rackaren..

Men vad är det för pippi ?? (Svaren publiceras framåt kvällen.)

Trädet till vänster är antagligen en förstelnad underdel av en fotbollsspelare..


8 svar till “Dagens Bild – En fågelfråga igen..”

 1. Syuns det att fotbollspelaren ska skjuta ett hårt skott med sitt högerben? För något annat har väl ingen inbillat sig va? va?

  Nadir: Pippi är både och.. :)

 2. Tja Anna. Klacke och du KAN ha rätt. Men nog tycker jag att det ser ut som en lärka. Kruxet med jågeln var att den satt alldeles för långt bort för mitt teleobjektiv. Taltrasten sjunger vackert och varierat, men lärkan sjunger vackrare tycker jag. Och tittar du på bilden i inlägg:

  http://www.jinge.se/index.php?p=844

  så ser du att taltrasten där ser betydligt mörkare ut. Men osvuret är givetvis bäst, även om det kan kännas befriande att svära lite ibland.. :-)

 3. Håller nog med Klacke i det här fallet. Det är nog en taltrast. Återigen så är det alltid bättre att ha ljud också för att artbestämma. Du får ta med dig en mp3spelare och en bra riktmikrofon så kan du lägga ut ljudet också…

 4. NEJ! Inte fler nu !?

  Jag VILL att detta ska vara en lärka!! :-)

  Mja Bengt. Vi kommer nog se den sortens bloggar inom en relativt snar framtid. Där folk filmar jåglarna med video OCH riktmikrofon. Artbestämningar kommer att bli relativt enkla, kanske t.o.m. webbplatser med de 400 vanligaste jåglarna filmade med telen och riktmikrofoner. Jag törs nästan påstå att det KOMMER att bli så.. Kul och spännande!
  Men tills vidare så anser jag att det är en lärka.. :-)