Dagens Bild – Den svarta svanen II


Idag var jag på en kort utflykt ner till Årsta igen.

Det blev en hel bunt bilder och jag kommer att visa en del av dem här på bloggen..

Jag hade också nöjet att träffa ”Fågelmamman”, kvinnan som är upphov till dessa dammar med exotiska fåglar.

Jag behöver förvissa mig om att det är ok att lämna ut en korrekt vägbeskrivning eftersom dammarna ligger på privat mark.

Men som smakprov kan jag ju visa detta par. Är det någon som har en aaaning om vad det kan vara för pippin?


2 svar till “Dagens Bild – Den svarta svanen II”

  1. Hej!

    Kul med en annan vänsterist som är intresserad av fåglar! Själv är jag hängiven fågelskådare, och doktorerade faktiskt på en studie om blåmesars reproduktionsbiologi. Jag är fortfarande forskare i zoologisk ekologi på Ekologihuset i Lund.

    Fågeln du frågar om? Det är en stripgås (Anser indicus)som häckar på höga höjder i Kina, och övervintrar i Indien. Den är berömd för det är en av de fåglar som klarar av att flyga på högst höjd (c. a. 8000 m) när de flyttar ner till sina vinterkvarter i Indien och passerar Himalaya. För att klara av denna flytten på den höga höjden har den unika hemoglobin-molekyler i blodet som gör att den maximerar syreupptagningsförmågan i den tunna luften. Den hör alltså normalt inte hemma i Sverige, men hålls ofta i djurparker eller av privatpersoner, vilket väl antagligen är fallet med de två individer du har på din bild.

    Jag gillar föresten också din bild och kommentar kring gräsänderna och debatten om ROKS! Män är djur, vilket för övrigt kvinnor också är. Varför blir alla så upprörda över det självklara faktum att vi människor också är sprungna ur naturen och tillhör djurarten Homo sapiens? I sanning en ankdammsdebatt!