Dagens Bild – Bildbehandling forts..


På tal om bildbehandling på bloggar så visar jag här en snällare bild, snäll precis som den avbildade lilla filuren Felin.

Uppskärpt en gång och måttligare komprimerad. Nackdelen är storleken förstås eftersom bilden är närmare 65k stor. Omdömen om bilden är välkomna, men inte om det fotograferade eller bildkompositionen utan mer om skärpa, mjukhet och kontrast..


4 svar till “Dagens Bild – Bildbehandling forts..”

 1. 65k är inte alls mycket, tycker jag. Jag brukar själv oftast lägga mig kring 100k. Och bilden håller god kvalité. Lite ”grynig” i bakgrunden, kanske, men absolut inte så det stör.

  (Annat är det med bannern högst upp. Den ser faktiskt så illa aut som det sägs i den gamla diskussionen.)

 2. Betydligt bättre, och ärligt, hur många sitter på 56k numera? ”Sharpen”-filtret i photshop är ett otyg, det enda det gör är lägger till fula artefakter i bilder. Har du server-plats tycker jag absolut du ska dra upp kvaliteten på bilderna, inte minst stockholmsvyn högst upp. Du är ju en talangfull fotograf så varför våldföra sig på bra bilder med stora jpeg-motorsågen?

 3. Jag håller med, 65kb är inte mycket. Det är ungefär där jag brukar lägga mig i storlek med bilderna på fotobloggen.
  Sen som sagt, tycker jag att man ska vara försiktig med att mixtra för mycket med bilden. Fast man får göra som man vill, gillar inte när rigiditeten tar överhand för än det ena eller än det andra.
  Fin katt, fin bild :-)

 4. Det här är en mycket bättre behandling av en bild. Den här sticker inte illa och skärpan är i mitt tycke precis lagom. Det skall ju nämnas att de här tillskärpningarna som programvara gör inte skapar någon skärpa egentligen, de bara ger illusionen av det genom att öka kontrasten i redan kontrasthöga delar av bilden.

  Jag håller med de andra, det är inte mycket med 65kB för en bild av denna storlek, lagringsutrymme är idag inte ett problem, 200 GB hårddisk kostar inte ens 800 SEK. Det rymmer många bilder.