Zlatanbråket

Posten uppdaterad! Ja man kan faktiskt undra. Zlatans underlige spelaragent Mino Raiola pratar på som vanligt och ingen kan någonsin lita på ett ord som kommer från den mannens läppar. Enligt dagens tidningar så har han idiotförklarat FC Barcelonas tränare Pep Guardiola, samme man som igår rekommenderade Zlatan att stoppa Raiolas prat.

Men mycket tyder i nuläget på en övergång till Italien och Milan. Dessutom så behöver vi inte vänta speciellt länge för ett besked som vi kan lita på. Barcelona och Milan träffas idag, samtidigt som det påstås att det ska samlas något tusental fans utanför den restaurang där mötet ska vara. Fansen kräver att Zlatan ska vara kvar i klubben.

Man berättar också att Raiola har hävdat att Pep Guardiola har problem med sig själv. Det är förstås en intressant uppgift eftersom den kommer ett dygn efter det att Guardiola har hävdat att Raiola är ett problem. Man kan givetvis konstatera att Raiola aldrig kommer att kunna göra en diplomatisk karriär inom det italienska utrikesdepartementet, men det kanske kan vara något för det svenska dito eftersom Zlatan är duktig på att mumla när han inte vill svara på frågor.

Under alla omständigheter så är det ett nationellt intresse för Sverige att Zlatan får spela i en bra storklubb. Milan är en sådan, att sitta på bänken i Barcelona gynnar inte hans utveckling, fast personligen skulle jag bli så tjurig mot en klubb som beter sig så att jag skulle bli kvar i klubben kontraktstidens hela längd bara för att jäklas. Det är givetvis något som professionella idrottsmän i olika lagsporter får vänja sig vid, men nu är inte Zlatan vilken dussinlirare som helst. Dessutom är han svensk alldeles oavsett vad det främlingsfientliga partiet tycker.

Är man inte svensk om man är född i landet så har den som påstår något annat rejäla problem under håret.

Nu vankas EM-kval och herr Ibrahimovic behöver slippa allt ståhej runt sin person och frågan om vilken klubb han ska spela för. Frågan är om han inte behöver slippa Mino Raiola också, det är mycket som tyder på att Pep Guardiola satt fingret på något viktigt där.

Zlatan

Uppdatering: Nu uppger Aftonbladet att Pep Guardiola och Zlatan har talat med varandra endast, Guardiola säger: ”– Om jag bara pratat med honom två gånger på sex månader så beror det på något. Det finns alltid en anledning till saker och ting. Ibrahimovic vet vad som har hänt, säger han på presskonferensen.”

Men vad det är berättar han inte, han ber istället journa-
listerna att fråga Zlatan. Men han säger enligt tidnigen att tränaren inte vill ha honom där. En mycket intressant vändning. Vi lär få höra mer om detta inom de närmaste dagarna. Mycket mer. Det kan fortfarande röra sig om relationen med Zlatans spelaragent.

En ny bloggpost kommer…

it ab ex, , , , , , , , , ,

  7 comments for “Zlatanbråket

 1. Isa
  25 augusti, 2010 at 10:35

  Hoppas att han inte går till Milan. Italiensk fotboll är tråkig och jag vill inte följa honom där.

  Vore sjukt kul om han istället signade för Real Madrid och avgör El Clasico samt vinner ligan för dem istället ^^

  • KG
   25 augusti, 2010 at 11:22

   Håller inte med här, La liga som liga är lika intressant som i Skottland, en två lags liga.
   Som liga är Serie A mycket jämnare och det är där han har större utvecklingsmöjligheter.
   Sen att tv4 satsar på SA i år gör inte saken sämre för oss som saknar betalkanaler ;)
   Dinho Zlatan Pato i tv rutan varje helg! mmmumma

 2. Micke
  25 augusti, 2010 at 11:07

  Gnaget skulle behöva Zlatan :-)

  • virre
   25 augusti, 2010 at 15:30

   Vore det inte LITE cool om Zlatan ber alla att dra åt helvete och återvänder till allsvenskan och Aik?!?

   • 25 augusti, 2010 at 15:45

    Dessvärre så skulle det isf bli Malmö… :-)

 3. Marcus R
  25 augusti, 2010 at 11:18

  Pfft… börjar Zlatan spela för AIK skaffar jag ett spett och hugger loss Stockholm från resten av Sverige. ;)

  • 25 augusti, 2010 at 11:38

   Vore jag miljardär skulle jag nog testa att övertala honom… :-)

Comments are closed.