Charlotte Kalla

Så är då världscupspremiären överstökad, själv hade jag hoppats att Charlotte skulle bli trea eller fyra, men hon överträffade mina förväntningar. Det gjorde tyvärr också Marit Björgen, det var en väntad vinnare men tyvärr så vann hon med alldeles för stor marginal för att det skulle kännas kul. Fyrtioen sekunder på en mil i fristil är alldeles för mycket, det tyder på en skillnad i kapacitet som knappast kommer gå att hämta in till VM.

Man fick nästan en finsk känsla, att Björgen hade vässat formen på ett otillåtet sätt. Fyrtioen sekunder på ett lopp där hennes sluttid blev 23.48 pekar på en skillnad som knappast Kalla kan hämta in under hela säsongen. Man kan hoppas att Björgen har nått sin maximala form redan medans Kalla har en bit kvar, men så är det nog inte. Norskorna har jobbat extra hårt i år på grund av att de själva arrangerar VM, dessutom kommer praktiskt taget alla lopp starta med masstart. Med andra ord så kan vi knappast räkna med samma framgångar som under OS.

Jag kollade inte tillräckligt länge för att höra varför Petter Nortug inte ställde upp i Gällivare, men jag har onda aningar…

it , , , , , , ab1 ex svd dn1 svt

  19 comments for “Charlotte Kalla

Comments are closed.