Charlotte Kalla, min favorit


Hade någon frågat mig i förra veckan vilken kvinnlig idrottare som skulle bli folkets favorit vid en Sifoundersökning så skulle jag ha svarat Charlotte Kalla.

Hon är en riktig kämpe, och dessutom verkar hon vara precis den hon är i verkligheten trots att TV-kamerorna riktas mot henne. Sådant gör intryck på mig även om man bortser helt från hennes idrottsliga prestationer, vilket man naturligtvis inte kan. Sedan får de alltför feministiska feministerna bland läsarna ursäkta, det gör ju inte direkt ont i ögonen när man ser på henne heller.

Nu har jag inte följt TV-sportens lilla gallup-
undersökning, men jag har svårt att tänka mig att någon manlig idrottare skulle ha en chans mot henne om man frågade – vilken idrottare är din favorit. Jag tror att unga fröken Kalla dessutom skulle ligga bra till om folket fick välja kron-
prinsessa, men Victoria skulle komma ganska nära tror jag. Fast egentligen är det en korkad undersökning, men visst är det lite intressant ändå. Skulle jag ställa frågan här till bloggens läsare så resultatet bli likadant.

it , , , , , ab dn svd svt


Ett svar till “Charlotte Kalla, min favorit”

  1. Ajabaja Jinge, eller skämt åsido. Även jag kan erkänna att Kalla inte är fel att vila ögonen på. Mycket riktigt blev hon också utsedd till den populäraste kvinnliga idrottaren i Sverige i en SIFO-undersökning enligt AB. Pouläraste idrottaren blev naturligtvis Zlatan men Kalla blev nr 2 med bara lite drygt 2 % färre röster vilket jag ser som imponerande.