Carl Bildt, en underlig figur


Jo jag vet, skriver man en rubrik som alla håller med om så får man inte speciellt många nya läsare till artikeln, men det går helt enkelt inte att formulera det på ett annat sätt om man inte vill få en massa skäll. Saken är helt enkelt den att vår nuvarande utrikesminister är en snarstucken och prestigefylld ballong på väg att spricka av sin egen pompösa uppblåsthet. Läs nedanstående citat ur dagens Aftonblad.

AB: ”Jan Eliassson känner Etiopiens premiärminister Meles Zenawi och flera andra höga ledare i landet personligen, sedan tjugo år tillbaka.

Tidigt i höstas – efter att de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson gripits i Ogaden-provinsen – kontaktade han regeringen och utrikesminister Carl Bildt.

Eliasson ska ha framhållit sina goda kontakter och erbjudit sig att hjälpa till att få loss svenskarna i ett tidigt skede, innan rättsprocessen lett till åtal.

Men enligt uppgift till Aftonbladet brydde sig Bildt inte om att svara.”

Ja hur kommenterar man infernalisk dumhet? Det är utomordentligt svårt att avhålla sig från att skriva plump-
heter som inte automatiskt skulle tolkas som kränkande. Jag måste därför särskilt påpeka att det gäller även kommentarer. Uttrycker man sig alltför frankt så kommer inte kommentaren att visas. Men Carl Bildt själv har säkerligen inga synpunkter, han lät kommentarer ligga kvar på sin egen blogg trots att vissa av kommentarerna förespråkade folkmord på en viss folkgrupp i Mellanöstern.

Först när han fick klart för sig att Riksåklagaren övervägde att utreda saken så raderade han kommentarerna. Han visste inte att de fanns påstod han i Ekots lördagsintervju, så karlen ljuger som en häst travar dessutom.

it Andra om: , , , , , ab12 sr dn svd


Ett svar till “Carl Bildt, en underlig figur”

  1. Märkligt.
    Jan Eliasson är ju en av de få svenskar genom tiderna som är en statsman på internationell nivå, och som omvärlden lyssnar på. Jämförbar med t ex Olof Palme och Dag Hammarsköld.