Borde inte Anja Pärsson lägga av?


Jag har följt Anja Pärssons karriär i många år, och hon har verkligen bjudit på idrottsliga högtidsstunder, men nu undrar jag om det inte vore dags för henne att lägga skidorna på hyllan?

Anja har genom åren nått rekordartade framgångar, och under en stor del av hennes karriär så har hon varit enastående överlägsen i flera av utförsåkningens specialgrenar. Men så är det inte längre, istället har hon nu samlat på sig en riktigt rejäl erfarenhet, och rimligen skulle skidlandslaget kunna utnyttja henne bättre än att låta henne åka ner för pisterna och i bästa fall nå en placering runt trettionde plats.

Nu har jag en känsla av att hon är en rätt så envis tjej, att andra kommer med synpunkter får väl bara henne att åka ett extra år med världscupen, men jag tycker att det är synd. Hon har mängder av erfarenhet som hon borde få koncentrera sig på, vi har många nya färska utförsåkare, borde det inte var dem hon ägnade sig åt istället?

För övrigt är det trist som f&%n att vara förkyld…

it Andra om: , , , , , dn svd ab svt


4 svar till “Borde inte Anja Pärsson lägga av?”

  1. Undrar om det inte blev en fatal felsatsning att specialisera sig på fartgrenarna ? En ännu tydligare parallell är Carolina Klüft. Hon var suverän som mångkampare men fick för sig att hon skulle specialisera sig på längdhopp. Men resultatet blev att hon som längdhoppsspecialist hoppar klart sämre än vad hon gjorde i längdhoppsgrenen som ingår i mångkampen…

  2. Nej faktiskt inte, ingen ”borde” lägga av så länge de har hälsan. Känner de att de får ut något av vad de håller på med (kan ju vara kul att tjäna pengar om inte annat) så låt dem hålla på så länge de tar sig in till tävlingarna. Blir de för dåliga för att vara med så får de inte vara med, det ter sig oftast naturligt. Allt för många slutar i förtid och då särskilt kvinnliga idrottare.