Bokvarningen – John Grisham Agenten


En av mina absoluta favoriter bland thrillerförfattare är John Grisham. Hans böcker med amerikanska juridikintriger är suveräna.

Men allt är inte guld som glimmar. Grisham har gjort avsteg från skildrandet av amerikanska advokater och domstolar förut. En sådan avvikelse var helt suverän, det var Det Målade Huset. En annan var en ren katastrof – Coachen. Och nu har han bommat målet rejält igen med den senaste, Agenten.

Boken handlar om en skum advokat som friges överraskande från ett långt fängelsestraff. Han blev benådad av presidenten på dennes sista arbetsdag innan den nya presidenten svors in. Så långt hade väl allt varit gott och väl om inte antal säkerhetstjänster ville döda advokaten och CIA bara intresserade för vem som var mest angelägen.

Låter det tramsigt? Dessvärre är det värre än så. Handlingen är förutsägbar och John Grisham når på sin höjd upp i samma nivå som Coachen, dvs. en bok som i princip bara duger att elda med. Hade det inte varit Grisham hade jag aldrig läst färdigt den. Gör dig själv tjänsten att hoppa över den..

[tags]grisham, thriller, agenten[/tags]


3 svar till “Bokvarningen – John Grisham Agenten”

  1. Jag måste säga att jag tycker tvärtom. Det var en härlig bok, med sköna miljö- och matbeskrivningar. Jag blev sugen av att åka till Italien på studs. Håller med om Coachen och Det målade huset dock…

  2. Kanske ligger det något i det. Matbeskrivningarna var ju talrika, men som thriller betraktat, och jämfört med hans andra produktion var den verkligen usel. Sätter man sig med en oläst Grisham så brukar man ha anledning att förvänta sig en mycket god underhållning. Men nej, det kan man inte beskylla den för..

  3. ”Det bekymrar mig att jag också gillar Grishams böcker skarpt”

    Oroa dig inte Per! Det visar ju att det finns hopp om dig oxo!

    :)