Boktipset – Årets Bild 2007


Nu har den alltså kommit, den bok jag uppskattar mest av alla mina böcker. Etthundraåttiofyra sidor fyllda med landets pressfotografers bästa bilder från året som gick.

Det är så många bra bilder att själva bläddrandet inte är över än trots att jag redan tittat på bilder i flera timmar. En lite underlig sak är att så många freelance placerat sig högt i de olika klasserna i tävlingen om Årets Bild, kan det möjligen vara så att de fast anställda fotograferna är lite trötta? Eller beror det enbart på att de yngre fotograferna är mer kreativa?

Jag vet faktiskt inte, och inte bryr jag mig heller. Men en sak är fullständigt klar. Ska du ge en present till någon fotointresserad så bör du välja just denna bok. Den innehåller mängder med foto av den sort som träffar direkt i magen. Man brukar hävda att en bild säger mer än tusen ord, det är lögn. Men många bilder säger faktiskt mer än vad som låter sig förklaras med bara ord. Av dessa bilder finns det många i boken om årets bild.

Andra bloggar om: , , ,

[tags]Foto, Pressfotografernas Klubb, Årets Bild, Boktips[/tags]

Årets Bilds hemsida


Ett svar till “Boktipset – Årets Bild 2007”

  1. Tack Jinge! :-) jag borjade foto-kurs :-)
    …att lära mig hantera teknologi :-) (kamera & ljus) samt olika data program. Det är enda jag behöver, annars, inget problem med fantasi och känsla för bild. TACK :-)