Blek Zlatan i MalmöDet var kul att se matchen mellan Malmö FF och Milan igår, men det var alltför mycket av vänskapsmatch för att det skulle bli intressant. Lagens främsta uppgift gick ut på att inte skada motspelarna, något som de också klarade hyfsat.

När det gällde herr Ibrahimovic så gjorde han en sak riktigt bra, och det var att passa en medspelare med en klackspark i Malmös straffområde, men tyvärr så kom hans lagkamrat lite fel, annars hade det blivit ett tjusigt mål. Men att värdera lagens insats i matchen i övrigt är meningslöst, matchen betydde ingenting och med en uttalad målsättning som går ut på att försiktighet är en dygd så kan det inte bli mycket till match.

Det var knappast meningen heller, det var ett sätt för bägge klubbarna, framförallt Milan, att dra in lite lätta pengar. Enligt uppgifter i media så fick Milan nio miljoner för att resa till Malmö, något som Zlatans supporters i Malmö inte hade något emot. De fick se sin hjälte och han själv fick slicka i sig av publikens jubel.

Det enda som egentligen överraskade mig var att Malmö höll motståndarlaget på mattan även när de bytte ut praktiskt taget alla allsvenska spelare och skickade in ungdomslaget. Det fanns flera spelare som var maximalt taggade och ingen hade blivit förvånad om dessa yngre Malmöspelare hade gjort både ett och två mål. När MFF har behov av att ersätta spelare i A-laget så har de många yngre och hungrigare spelare att välja bland. Jag tror knappast att någon svensk klubb har så många blivande landslagsspelare i sina ungdomslag som MFF.

Andra allsvenska klubbar blir givetvis lite bleka inför klubbens yngre förmågor, alla inser att MFF kan ställa upp två kompletta allsvenska lag som skulle försvara sin plats med heder, något som givetvis leder till lättare depressioner hos de övriga i allsvenskan.

Som match betraktat så var inte matchen värd mer än en etta på en femgradig skala, och bortsett från att Zlatan vrickade foten lite lätt för att han trampade fel så innehöll knappast matchen något minnesvärt, i alla fall om man bortser från Malmös skott som gick ribba in i Milanmålet, matchens snyggaste mål.

it Andra om: , , , , , , , dn12 svd1 ex1234 ab1234 svt


Ett svar till “Blek Zlatan i Malmö”