Bilbränder och fotanglar skrämmer poliser


Tidigare under kvällen så har tre bilbränder inträffat, samtliga bränder har inträffat med en relativt snäv tidsmarginal, och fotanglar ska ha spridits vid minst två av dessa bilbränder.

Det är orimligt att tänka sig att det rör sig om samma gärnings-
män eftersom platserna skiljer åt såpass att det var omöjligt att genomföra tre sådana dåd utan att det är fler grupper som agerar. Ett agerande med så påtagliga samband att man från polisen tror att det var organiserat. Därför har man nu spärrat av områden kring t.ex. polishuset på Bergsgatan och satt in extra bevakning i form av Stockholmspiketen.

Vi har ett antal pågående rättsfall som gör att polisen dragit slutsatsen att det kan handla om ett fritagningsförsök av personer som för förvaras på Kronobergshäktet. Det som gör det extra intressant är att man inte kan hitta någon enskild händelse som har en koppling till det inträffade, men vem vet, tittar man in i Moderna Museet så kanske det saknas ett tjugotal mycket dyrbara konst-
verk.

Att det förr eller senare dyker upp ett samband verkar troligt, det som oroar polismyndigheten är förstås att de inte har hittat sambandet än. Själv tror jag att man har rånat en penningdepå eller länsat ett konstmuseum.

it Andra om: , , , , dn ab svd sr gp


6 svar till “Bilbränder och fotanglar skrämmer poliser”

 1. Jag skickade tidigare ikväll till denna komissarien, Stefan Nordenmark hos Polisens Länskommunikationcentralen, en meddelande om en möjlig skenario, om att detta är en ”prov” hur Stockholmpolisen reagerar vid liknande händelse.
  Ska se’ om i närmaste tiden händer någon större brott, som dessa kriminella personer använder liknande system efter brottet.

  • Instämmer i observationen. Repetition eller generalrepetition inför något som är tänkt att hända var min första tanke när jag hörde om detta. Det är väl för magstarkt att fundera över några sommarlediga skolungar med aktiveringsproblem som ’bara skulle lattja lite’ utan att inse vilka konsekvenserna skulle kunna bli?

    • Förmodligen, och iom det finns känslan av förberedelse för något annat kvar. Å andra sidan kanske inspiration från något ’häftigt’ spel har inspirerat? Vissa ungdomar är nog smartare än vuxna vill tänka sig.

 2. Det är så många som bränner sin bil numera så man får väl krydda det lite bättre för att försäkringsbolaget skall svälja det numera? :)

  Säkert är detta inte ett vanligt fall av försäkringsbedrägeri förvisso. Men jag har bara observerat fler utbrända bilar och fler spår efter utbrända bilar än någonsin. Numera inte enbart mellan Rinkeby och Tensta, utan ute på vischan, i mellanstäder och ja lite var stans. Så jag skulle allt ta mig en ordentlig titt på bilägarna i vilket fall.