Bannlysning av politiskt parti i Ukraina


Olika uppgifter finns om påstått intrång av rysk militärkolonn på Ukrainas territorium. Vi hoppas kunna återkomma till detta.

Den 23 juli uteslöt Ukrainas parlament den kommunistiska fraktionen, vilket helt strider mot landets grundlag och europeiska mänskliga rättigheter. Partiet fick enligt Aftonbladet 13 % vid senaste valet, dvs. mer än alla partier i det senaste valet i Sverige utom moderaterna och socialdemokraterna.
Siminienko.UKRAINE_POLITICS_XEL109

Beslutet ingår i den pågående fascistiseringen av makten. Ukrainas kommunistparti och dess ledare Pjotr Simonenko har modigt motsatt sig den fascistiska statskuppen och fördömt den ”anti-terroristiska operationen” mot befolkningen i östra Ukraina. Partiet var även förbjudet en period på 1990-talet. Och under Hitlertysk ockupation.
Rysslands kommunistiska parti och vänsterns fraktion i europaparlamentet (Nordisk grön vänster) har fördömt utestängningen av det ukrainska kommunistpartiet från landets parlament som ett brott mot yttrandefriheten.
Poroshenko och Obama. images4YUZEIHV

Med anledning av bannlysningen av kommunistpartiet i Ukraina har Agneta Norberg kontaktat mig. Hon tycker att den dikt av pastor Martin Niemuller- Tyskland (1892-1984) som hon har på sitt kylskåp vore passande på denna blogg. Jag tackar för erbjudandet och publicerar dikten för läsning, reflexion och gärna kommentarer.
EU-frågetecken imagesCAS1TWS5

Först tog de kommunisterna.
Jag sa ingenting. För jag var inte kommunist.
Sen tog dom de som var med i facket.
Jag sa ingenting. För jag var inte med i facket.
Sen tog de judarna.
Jag sa ingenting. För jag var inte jude.
Sen tog de mig.
Nu fanns ingen kvar som kunde försvara mig.


intressant.se Ukraina, , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , , , ,

Aftonbladet DN 3/3 DN 2/3 Guardian 2/3 Guardian 3/3 Annarkia SvD 1/3 Z-net DN 28/2 Synpunkt på anti-ukraina propaganda DN 1/3 Svenssonbloggen 1/3 Protester mot polisbrutalitet i USA Polis mot OWS
DN:s ledare 22/2 Expo Nuland om USA:s stöd DN 23/2
DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12

  7 comments for “Bannlysning av politiskt parti i Ukraina

 1. Gammal krigare
  16 augusti, 2014 at 11:25

  Odemokratiskt i all ära, men är inte detta exakt vad kommunister gör i varje land de får makten i? Jag tillbringade en del tid i Polen, Östtyskland och Ryssland under Kalla Kriget och jag har varit i Nordkorea i jobbet 7 gånger och även besökt Kambodja och Tuol Sleng-museet där. Likaså har jag varit på museet i Riga, Lettland. Kommunism, Nazism och Islamism sätter iallafall jag i samma fack. Jag vet inte vad ni tycker som kommenterar här.

 2. 16 augusti, 2014 at 14:31

  Ja, det är flera länder som förbjudit andra partier tidigare. De realsocialistiska länderna gjorde det. Man betraktade kapitalismen som ett dåligt, orättvist och krigiskt ekonomiskt system och förbjöd främst partier som verkade för kapitalismen om jag är rätt underrättad. Socialismen innebar dock folklig kontroll över produktionsmedlen i olika former. Hur man kommer att göra i framtida socialistiska länder vet man inte.
  Den nuvarande ukrainska regeringen som tillkom efter en fascistinspirerad statskupp, stödd av USA och EU, följt av val, vill i olika avseende framståd som demokratisk. Att då förbjuda ett stort politiskt parti utan pro0tester från USA, EU-länder eller Sverige säger ett och annat om synen på demokrati.

  • Нешко
   16 augusti, 2014 at 14:42

   Topp 10 ”patriotiska” barn i Ukraina: http://youtu.be/qFBZphEiZEo
   Det är en sådan demokrati vi pratar om och USAEU/Sverige stödjer.

  • Gammal krigare
   16 augusti, 2014 at 16:06

   Vi är inte långt efter Ukraina här i Sverige när man ser hur Sverigedemokraterna behandlas. Har du förresten sett/hört Reinfeldts senaste tal? Hur kan en enda människa rösta på honom?

 3. 16 augusti, 2014 at 16:52

  Jag hör nu på nyheterna kl 16.45 att vi i Sverige ska vara beredda att ta emot fler från norra Irak till följd av IS:s framfart. Det kan jag ha förståelse för. Men hans totala brist på kritik mot USA:s eländiga och brutala politik som sedan länge ökat IS:s styrka har jag ingen förståelse för. Han borde tacka Syriens arabarmé för dess stora insatser i kampen på marken mot IS i Syrien – den största kraften mot den väpnande, konventionella terrorismen på marken. Det borde Obama också.

  • Gammal krigare
   16 augusti, 2014 at 18:07

   Det håller jag fullständigt med dig om. Men regeringen Reinfeldt nekar ju alla förföljda kristna asyl och vill av nån underlig anledning bara ha hit muslimer. Ju fler och ju radikalare desto bättre.

   • Peter Grafström
    18 augusti, 2014 at 05:30

    Håller med om kritiken. Reinfeldt hjälper genom detta okritiskt Usas neocons att tömma MÖ. SD är också helt tysta om att flyktingströmmarnas orsak och babblar om islamisk extremism, helt blinda för att det i hög grad är false flag. Politiker över lag är outhärdligt infantiliserande.

Comments are closed.