Bänka Zlatan mot Finland
Jag tycker att resultatet mot Moldavien talar för sig själv. Visserligen var det inte Argentina eller Spanien som landslaget mötte, men med en Zlatan som befinner sig i en av de vanliga perioderna av måltorka så bör han definitivt bänkas om man är frisk i nästa match.

Dessutom så tror jag att det var ett felaktigt beslut att göra honom till lagkapten, och dessutom med en fri roll i laget. Han ska vara toppforward men ofta nog har vi fått se honom i en loj roll i höjd med mittfältet. Att det alltid är han som sitter med på presskonferensen innebär antagligen att lagkamraterna undrar över hans privilegier. En Zlatan i form är en sällsynt begåvad bolltrollare, men en Zlatan ur form bör sitta på bänken.

De senaste säsongerna har vi fått se en utveckling som upprepar sig. När Zlatan kom till Barcelona så gjorde han massor av mål det första halvåret, sedan inleddes något som närmast var en gigantisk måltorka. Samma sak har nu upprepat sig i Milan, massor av mål och sedan nästan ingenting. Men Erik Hamrén har fler forwards i landslaget, och det är faktiskt på tiden att de får spela ihop sig utan att behöva tänka på – alla bollar på Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic har en otrolig speluppfattning och en snabbhet i kortpassningsspelet som kan få motståndar-
lagens backar att bli i akut behov av en plats på ett vilohem, men då Zlatan inte är i form så borde han faktiskt få nöta bänken, om han ens skulle tas ut till matcherna. För det som lägger grunden för laguttagningen måste väl ändå vara den aktuella formen?

it Andra om: , , , , , , ab1 ex12 dn1 svd1 svt sr


12 svar till “Bänka Zlatan mot Finland”

 1. Jag tycker inte att den där divan ska tas ut till landslaget. Han kan hålla sig till Milan.

 2. bänkas han för ofta blir han grinig och då blir det stora rubriker ”Zlatan hoppar av landslaget” tätt följt av att alla som avgudar Zlatan säger att då blir det inga med mål i Sverige, han har ju dock gjort lika många mål i Em-kvalet som motståndarna gjort självmål:)

 3. Håller med. Medias syn på svenska landslaget tycks vara att det består av Zlatan + 10 statister. Detta måste gå ut över lagandan, vilket bidrar till både Zlatans och lagets medelmåttliga prestationer. En bolltrollare som inte gör mål ska uppträda på cirkus och inte i landslaget.

  • ”Håller med. Medias syn på svenska landslaget tycks vara att det består av Zlatan + 10 statister. Detta måste gå ut över lagandan, vilket bidrar till både Zlatans och lagets medelmåttliga prestationer.”

   Självklart, vilka fotbollspelare vill spela ständig andrafiol? Vilka vill vara med och ständigt backa upp en diva med ”fri roll” som alltid kan göra vad som faller honom in? Zlatan är jävligt bra mellan varven, men när det blir för långt mellanrum så är det bättre att skola in de yngre förmågorna. Det är enda sättet att bygga ett LAG.

 4. Jag tycker att en frisk Zlatan är given mot Finland. Finland ska ha ett betydligt bättre organiserat försvar en den pinsamma uppvisning Moldavien bjöd på igår och då behövs någon som kan göra det oväntade och i Sverige är denne någon Zlatan.

  Om Zlatan fortfarande känner av fotskadan ska han dock lika självklart vila även från den matchen. Vi har ett bättre lag en Finland och ska klara oss även utan vår fixstjärna.

 5. Min bror spelar i ett allsvenskt fotbollslag, och han har inte varit aktuell för landslaget, men har flera bekanta som varit det. Det sägs att Zlatan står ivägen för flera unga spelare, att han gör drygt 0,2 mål per landskamp, d.v.s. ett snitt som är sämre än andra anfallare. Det vore bra för svensk fotboll om vi pensionerade Zlatan. Det är den allmänna uppfattningen i laget, men det säger man inte högt.

 6. Läste just på Expressen att de svenska supportrarna hade med en svensk flagga med texten ”Vi Vänder Blad”. Lite humor så här på kvällskvisten.

 7. Jag förstår inte mångas agg mot Zlatan. Han är ju en ovanligt BRA svensk fotbollsspelare!
  Är det Jante som träder i kraft?