Arabernas kroksablar och magdanserskor


Ibland brukar jag undra vad muslimerna egentligen har gjort för ont. Jag har försökt förstå det men kan inte komma på något enkelt svar. Ibland tror jag att felet de gjorde var att kalla Gud för Allah i stället för Jahve. Eller så handlar det om att profeten Muhammed är en person som bevisligen har levat till skillnad från andra poten-
tater och profeter.

Som kuriosa kan jag nämna att när Dagens Nyheter skulle utse en ny kulturchef så valde man en som hävdar att profeten Muhammed aldrig har funnits, att han helt enkelt är påhittad. Kanske represen-
terar det Dagens Nyheters syn på kultur, religion, eller historia, vad vet jag?

Problemet med det inledande resonemanget är förstås att ordet Allah är arabiska och betyder Gud. Av det skulle man kunna dra slutsatsen att det egentligen är araberna det är fel på, eller i alla fall deras språk, eller hur? Tvivelsutan är arabiska ett svårt språk, själv begriper jag bara några enstaka ord. I vårt avlånga land begriper vi möjligen engelska, tyska eller franska, men inte arabiska som bekant.

Jag brukar prata med en argsint arabisk tant som jag känner, och om jag skojar med henne om araber så drar jag alltid in min bild där de kommer ridande på sina kameler med kroksablarna i högsta hugg. Det är kul och stämmer dessutom perfekt in på den schablonbild av araber som jag matats med redan från späd ålder. Jag har en annan bild också, den handlar mer om lätt beslöjade kvinnor med bara magar, nog så intressant faktiskt.

Dessvärre så är verkligheten sällan något att skoja om, tvärtom. Religionen Islam har nämligen ett stort problem, ja ett helt överkuggande problem faktiskt. Det är nämligen den religion som dominerar inom den del av världen där det finns olja som utan större svårighet går att pumpa upp till markens yta. Det är ett problem, i synnerhet nu när vi har passerat Peak Oil. Produkten är så central för det vi kallar välstånd så att vi kommer att få uppleva flera krig innan en ny energiform har lanserats på bred front. (forts nedan..)

När vi ser tidningarnas skriverier om terrorism, Röda Sten, Usama bin Laden, 9/11, al-Qaida, Jihad och olika slags attentat så måste vi hela tiden ställa oss frågan vem som tjänar på att en religion demoniseras så till den milda grad? Jag har haft många arbetskamrater genom åren som har varit både muslimer och från Mellanöstern. Somliga av dem har varit varmt troende, men jag har aldrig träffat på någon som haft lust att döda vare sig själv eller andra.

Jag blir allt mer övertygad för varje dag som går, ”terrorismen” är en täckmantel som används för att legitimera en annektering av de oljeproducerade länderna, eller i vart fall konfiskering av produkten som utvinns ur oljekällorna. Som ett resultat av detta så kommer vi förr eller senare få ett tredje världskrig, kanske inte mellan väst och arabvärlden, det finns nämligen andra länder som är lika sugna på den kvarvarande oljan som väst, som t.ex. Kina och Indien. Men det tredje världskriget kommer, det är jag tyvärr helt säker på.

it Andra om: , , , , , , ab1 ex1 dn12 svd1 gp svt ekot1 Läs gärna: annarkia, 1, fridholm, ilsemarie, johannes, starow, runor, varghjärta, k&å, 1, zaramis


14 svar till “Arabernas kroksablar och magdanserskor”

 1. Problemet är att ni döpte Allah till något annat. Det är vi araber och andra folkslag som vandrat ut från den arbiska halvön som hittat på gubben och gett honom ett namn. Hur kude ni få ”Yahoa” och ”Allah” till Gud, begriper inte jag. Ni kunnde väl behållet åtminstone en enda bokstav som betyder, bokstavligen: INTET. Gud, Allah, betyder INTET på arabiska och det är inte många som lagt märke till det än. Ganska dråpligt faktiskt.

  • Oj, väckte jag arga tanten!? Nej jag vet inte, jag skriver ju att jag inte begriper arabiska, inte så mycket annat heller faktiskt.. :-P

   • En annan sak många glömmer är att Allah betyder Gud på Arabiska som språk och är inte bara förknippat med Islam; där finns inget annat ord för Gud på Arabiska.
    Det är inte så att Syrisk-Katolska kyrkan har hittat på ett eget ord på Arabiska liksom. T om Mizrahiska judar säger Allah om de kommer ursprungligen från Arabisktalande länder och inte har något andra-språk.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Allah

    • Arabiska ar ett semitiskt sprak.
     Gud heter ”El” pa hebreiska, samma rot som arabiska. For ovrigt ar yahveh enligt Bibeln initialerna av Guds namn, nagot som en jude inte far uttala hogt, enbart kristna anvander sig fritt av detta namn for Gud, som Yehovas vittnen osv.

       • Varför hänga upp sig på en ensam gud? Gudapar finns det gott om i alla kulturer innan somliga av dem blev monoteistiska. Teorier pratar om gudapar exempelvis Allah/Allat = Guden/Gudinnan, såsom vi i norden hade Frej/Freja = Herren/Frun. Vad vi i Norden skulle använda som ”gud” är då istället Tyr vilkens namn betyder exakt ”guden”.

        Människors oavsett om de säger sig vara sekulariserade eller dogmatiska fundamentalister ställer sig på religiösa fötter när någon jämställer Yahwe/Jehova och Allah på samma plan som alla andra gudar. Märk väl att Judarna i antiken inte förnekade alla andra gudar utom Yahwe, utan skulle vara hängivna denna gudom eftersom han (som om en gud utan kön kan kallas han) inte ville bli utmanövrerad av den populära guden Baal, sedemera demoniserad som (Beelzebub, flugornas herre).

        Yahwe och Allah har exakt samma existensberättigande som Freja, Al Uzza, Shiva, Oden, Perun, Ahura Mazda, Mithra osv.

        Enda skillnaden är att kristendomen och islam har varit beredda att döda och lemlästa för att tvinga alla andra att konvertera till deras religioner. Jag finner inget fridfullt med detta, se bara vad som hände med ”nya världen”, eller arabernas erövring av det zoroastriska Sassaniderimperiet. Mördande och urskiljningslöst förföljande vilket resulterat i oerhörda lidande för de erövrade folken som sedemera buntades ihop i grupper såsom ”muslimer” eller ”kristna”, dvs de som våldfört sig så fruktansvärt på dem.

        Det finns ingen ”gud”, varken Yahwe/Jehova eller Allah!, Eller som Niezsche skrev:

        ”Gud är död”, den som inte inser det är ingen sekulariserad rationellt tänkande människa..

 2. Det var vad jag uppfattat väldigt nära att Muhammed tillät att araberna skulle få fortsätta tillbe Allat, Manat och Al-Uzza, men i sista stund ångrade han sig och historien om ”satansverserna” kom till. Att Salman Rushdie fortfarande gömmer sig för sitt liv för att skrivit om detta är totalt sjukt.

  Jag har emot alla dessa självutnämnda profeter som utnyttjar människors godtrogenhet. Men jag tycker såna som exempelvis Vilks använder fel metoder till att visa att alla dessa profeter var människor av kött och blod som av vad vi vet idag hade mera fel än rätt många gånger, detta gäller också Muhammed i allra högsta grad, men själv respekterar jag Siddharta Gautama avsevärt mer.. Mig veterligt pratade han inte om att människor (och speciellt kvinnor) skulle vara slavar under guden Allah. Bara en av alla arabiska gudar som förr fanns representerade av statyer inuti Kaba, tills de rensades ut och enbart Allah fanns kvar. Inte ens vad jag uppfattat som hans döttrar Allat, Manat och Uzza fick stanna kvar…

 3. Detta var en riktigt bra artikel! Och slutet är ju bara så rätt Jinge :)

  -Jag blir allt mer övertygad för varje dag som går, ”terrorismen” är en täckmantel som används för att legitimera en annektering av de oljeproducerade länderna, eller i vart fall konfiskering av produkten som utvinns ur oljekällorna. Som ett resultat av detta så kommer vi förr eller senare få ett tredje världskrig, kanske inte mellan väst och arabvärlden, det finns nämligen andra länder som är lika sugna på den kvarvarande oljan som väst, som t.ex. Kina och Indien. Men det tredje världskriget kommer, det är jag tyvärr helt säker på.

 4. Araberna får ett dåligt rykte pga media som ger en falsk och fejkad historia om araber och inte minst här i Sverige , Araberna brukar kallas för terrorister , Kameler och illitterat folk

  Man kallar araber för nötter , antisemiter , skurkar och svårt att handskas med , En del går längre och säger att araberna luktar skit eller något obehaglig samt de är aggressiva , anti sociala , brottslingar , förolämpa människor , dumma och klä sig som pingviner

  Jag själv fick höra att jag är en kamel knullare och kom från kamelländerna men jag bara skrattar åt dessa människor för deras okunnighet om andra människor
  Vi är alla jordens folk med olika religioner och kultur men vissa tror att de är bäst och vackrast , låt de säga vad de vill och det är de som har ont av det men inte jag

 5. Sant Marwan,
  Om man är så illa dum att man vill se och träffa människor som är svåra att handskas med är nog kön vid en svensk korvmoj en fredag- eller lördagkväll den bästa platsen att leta på.

 6. Bestäm dig för vilket alias du vill använda, läs sedan reglerna innan du skriver igen! / Jinge

 7. Min far sa en gång när jag var liten att det var samma Gud vi talar om fastän de kunde ha olika namn.
  Men som i de flesta fall där männen har makten, så blir det alltid sport och tävling av det hela:
  ”Vem hejar du på Allah, Gud eller Jahve?!!

  Men nu är det värre!
  Nu gäller det oljan! Nu får hatet och och lögnerna och komplotterna regna över muslimerna, sprida sig som eld över
  slätterna.

  Jag är rädd!