Är nazihotet politisk spinn från regeringen?

En vecka före jul stals skylten med texten Arbeit macht frei från Auschwitz. En makaber stöld som enligt uppgift hade en utländsk miljonär som uppdragsgivare. ”Enligt uppgifter till Aftonbladet” låg en svensk nazistorga-
nisation bakom stölden.

Enligt uppgifter till Aftonbladet så organiserade nazistorganisationen brottet för att få in pengar som behövdes för att man hade planer på att angripa statsministern i hans bostad, man hade också för avsikt att ta sig in på riksdagens åskådarläktare för att därifrån skjuta en mängd riksdagsledamöter. Allt enligt uppgifter till Aftonbladet.

Idag kommer tidningen med ytterligare uppgifter som de fått. Nu har denna grupp tillgång till raketgevär från det gamla sovjetunionen, gamla men fullt funktionsdugliga. Aftonbladets sagesman är en gammal ”Nazistledare” som uppenbarligen har fått ett stort behov av att bikta sig inför landets största tidning. Nu har dessutom ett antal konstverk kopplats samman med den gamle nazistledarens forna kamrater, det handlar om en Millesstaty som enligt den f.d. polismannen Tommy Lindströms gamla tjallare kan användas för att skaffa pengar till nazisterna.

AB: ”Tommy Lindström, före detta chef för rikskriminalen och expert på konststölder, tror att det kan röra sig om Millesstatyn ”Indian med Kanot”, eller ”Spirit of transportation” från Malmö roddklubb. – Jag fick kontakt med en av mina tjallare som sa att statyn skulle kunna återlämnas till klubben mot betalning, säger han. Precis som i fallet med den stulna skylten från förintelselägret så finns det kopplingar till Polen.
– Det är intressant, jag tror det var polacker som hade statyn. Det var ett klassiskt upplägg. Man stjäl och ger tillbaka till ägaren mot en lösesumma, säger han.”

Tommy Lindström har inte förekommit i media i någon större omfattning sedan den senaste konstkuppen av format för ett antal år sedan då han intervjuades dagligen av både tidningar och etermedia. Aftonbladet kopplar givetvis samman uppgifterna med stölden av skylten från Auschwitz, och man gör det genom att låta Lindström säga att det är intressant samtidigt som han tror sig veta att polacker har Millesstatyn. Det är, såvitt jag kan bedöma, den enda knytningen till Polen, men man kan givetvis fortsätta att spekulera vilket han givetvis gör.

AB: ”Men av någon anledning avbröts utpressningsförsöket och statyn är fortfarande på villovägar. – Man ska inte blunda för att det kan vara ett sätt att finansiera terrorverksamhet, säger Lindström som drar paralleller till nazistgruppen Vitt

nazzarariskt motstånd, som begick flera bankrån under 90-talet för att finansiera sin terrorverksamhet.”

Så halkar således både Vitt ariskt motstånd och terrorism in på banan, och VAM är en grupp som tidigare förekommit i främst kvällspressen som varande nazister. Men ser man tillbaka på samtliga av Aftonbladets artiklar i detta ämne så ska man finna att samtliga uppgifter som tidningen kommer med kan handla om rent önsketänkande, eller ännu värre, rent konstruerade samband. Det enda som vi med säkerhet vet är att skylten med Arbeit macht frei stals från Auschwitz, men något mer vet vi inte.

Vi vet förstås att Säkerhetspolisen har bekräftat en hotbild både mot statsministern och mot Riksdagen, men Säpo har bekräftat många saker förr och vill de gå ut med information så gör de det genom Expressen som är Säpos egen lilla papegoja, och inte Aftonbladet.

Det är för all del möjligt att några vettvillingar uttalat hot mot statsministern och riksdagen, och utan att veta säkert törs jag nog påstå att det sker dagligen. Hur det kommer sig att den här saken blommar ut i Aftonbladet just nu kan jag omöjligen ha någon speciellt välgrundad åsikt om, men nog ligger det nära till hands att tänka sig att det har med det dåliga opinionsläget att göra?

Artiklarna i Aftonbladet: 1, 2, 3 & 4 intressant Andra om: , , , , , , , , , , gp dn svd ex t

  18 comments for “Är nazihotet politisk spinn från regeringen?

 1. Mackan
  25 december, 2009 at 11:02

  Ja bara det faktum att Tommy Lindström är med och uttalar sig sänker ju trovärdigheten med flera hundra procent.

 2. Erik Södergren
  25 december, 2009 at 11:11

  Jinge tror inte på Aftonbladet. Nej, det gör inte jag heller. Och vore det substans i deras historia så skulle alla tidningar hänga på, men det gör de inte.

 3. 25 december, 2009 at 11:19

  Jag kan nämna att jag fick en kommentar från ett av de troll som brukar försöka få in tok-kommentarer här. Texten som man hänvisade till i kommentaren var en text beskriven som en metod för att nazzarna skulle kunna överta makten i Sverige genom ett antal angrepp som inte kan kallas för annat än – terrorism.

  Kommentaren kom till min första text om hoten mot Reinfeldt.

  Jag vet fortfarande inte om den är verklig eller en hoax, men kommentaren raderade jag. Tyvärr så tror jag inte Säpo svarar på frågan om vad DE tror om texten, för de har givetvis sett den. Drygt 12-13 sidor text som inte verkar seriös. Nej, jag lämnar inte ut en länk dit.

  • blingbling
   25 december, 2009 at 13:13

   … åhfyfan, det hade roat mig att se, lät som en skäligen kompakt ’affärsplan’.

 4. blingbling
  25 december, 2009 at 13:15

  … å andra sidan – med det tilltagande politikerföraktet behöver dom här gossarna knappast någon plan, det går på ren walkover.

 5. Sara G
  25 december, 2009 at 13:42

  Efter Reinfelds många politiska misslyckanden så är det här story säkert en skröna fabricerad för att höja alliansens opinionsiffror. Vi ska helt enkelt tycka synd om ”statsmannen” Reinfeldt som faktiskt gjort så gott han kan , även om vi som är betydligt mer än hundratusental tycker att han gjort nästan allt fel…
  Jag orkar inte längre lyssna på hans orerande om ”arbetslinjen” och allt annat han lyckat få på fallreper…
  OBS! Alla alliansfans, det är faktiskt arbetsbrist i Sverige och den högsta arbetslösheten på år och dag.
  Hur kan man i sin ”reformiver” ha missat sådana uppenbara fakta!??!!

  • blingbling
   25 december, 2009 at 14:22

   … jag hamnar i ungefär samma slutsats, enda momentet som förbryllar något är att det är AB som kör ’nyheten’ hårdast.

   Vem äger AB idag, Schibsted ?

 6. 25 december, 2009 at 15:07

  Men hur kommer det sig då att den blekfete moderaten inte skyller på ”kommunisterna”? Moderater har inget emot nazister så länge de slipper vara i samma rum som dem.

  Jag förkastar inte din teori om ”spinn”, Jinge, men vill gärna höra din analys om varför han skyller på sina ideologiska barn istället för sina fiender.

 7. fofo
  25 december, 2009 at 15:50

  Har nån här sett filmen Wag the Dog!

  Här har vi alla de saftiga ingredienserna som finns i en klassisk Dramateologi av den neokonservativa sionistiska falangen.
  Herr Reinfeld med Säpo försöker sig på en klassisk skit manöver. Läste på Haaretz att det faktiskt var svenska nazister som snodde skylten i Auschwitz! för att finansiera en attack mot egeringen!
  snacka om förvirring.

  http://haaretz.com/hasen/spages/1137708.html

  • 25 december, 2009 at 15:57

   Ligger väl i Haaretz intressen att framställa Sverige som så nasse som möjligt?

 8. VarthDader
  25 december, 2009 at 20:29

  En gång till och spamfiltret! / Jinge

 9. el persson
  25 december, 2009 at 23:42

  Är det mer allvar i denna nazistaffär än den Excessen hittade på på 1960-talet?

  • 25 december, 2009 at 23:53

   Svårt att veta.

 10. 26 december, 2009 at 00:53

  Nazister har alltid ett intresse av att framställa sig som så farliga som möjligt.

 11. Farbror Blå
  26 december, 2009 at 01:32

  Kanske Sveriges egen lilla 9/11 , en ursäkt för nya kontroller . Skulle inte förvåna mej ett ögonblick .

 12. Stefan
  26 december, 2009 at 02:01

  Troligtvis handlar hela grejen om att skapa propaganda att det finns hot inom rikets gränser som skapar behov för SÄPO att få tillgång till FRAs spaning på privatkommunikation. Detta har redan läckt ut att sådana förslag förbereds. Det kommer nog ytterligare ”hot” från vänsteraktivister också inom kort.

 13. X-Files
  26 december, 2009 at 10:17

  Var kommentarsreglerna för svåra att förstå? / Jinge

 14. stefan
  6 januari, 2010 at 07:42

  Seriöst, någonting måste vara fel här, hur många svenskar kan vara intreserade av att hata judar ? och vad kan regeringen med Reinfeldt i spetsen ha gjort som andra regeringar inte gjort före dem ? Jag förstår inte.

Comments are closed.