Är företaget G4S själva inblandade?

Allt fler talar om den militära precisionen i det nu inträffade rånet, dessutom spekuleras det i möjligheten att det hela var orkestrerat utifrån, inte inifrån Sverige. Helikopterpiloten beskrivs som en utomordentligt kompetent pilot, med största sannolikhet med militär bakgrund. Företaget som blivit rånat, kanske på flera hundra miljoner kronor eller t.o.m. en halv miljard, har en i sammanhanget mycket intressant koppling till just det militära.

Anders Svensson : ”G4S är förmodligen världens största vaktbolag med sina 570 000 anställda och är dessutom ett av de företag som är verksamma i legosoldatsbranschen, bland annat i Irak och Kazakhstan samt med skydd för amerikanska ambassader i 39 länder utöver detta. Vidare med understöd till USA:s militär och med militär utbildning, dvs i stort sett samma saker som det mer kända, men mycket mindre Blackwater, sysslar med.”

Den som läst boken om Blackwater kan inte låta bli att slås av det faktum att det här handlar om ett betydligt större företag, ett företag som har många fler militära experter som utbildats till elitsoldater i sina respektive hemländers arméer. Får man dessutom jobb som kontraktsanställda legosoldater i Iraq, och förutom detta står för den fysiska säkerheten på 39 amerikanska ambassader så kan man utan vidare konstatera att företaget i sig har tusentals anställda med just den kompetens som man nu spekulerar om.

Alla experter som uttalat sig fram tills nu har varit överens om att man inte gör den här sortens tillslag utan att ha någon på insidan, det gör att jag alltmer börjar tro att hela rånet var ett arbete som utfördes av folk inifrån, inte nödvändigtvis inifrån det ställe som idag rånats, men kanske inifrån företaget. Samlar man ihop 570 000 anställda, varav många med militär specialistutbildning, ja då är det självklart att man relativt lätt kan plocka ihop en stor grupp som är speciellt lämpade för uppdraget.

Det ekonomiska incitamentet är så stort att folk är beredda att utsätta sig för betydande risker för att komma åt sin egen andel av belöningen, rånarbytet. En annan sak är också risken för att åka fast. Låt säga att det hade rört sig om en grupp på 20-25 yrkeskriminella svenskar, då hade alltid någon talat bredvid mun, exponerat för mycket pengar eller helt enkelt riskerat att avslöja allt genom ett alltför idogt nyttjande av alkohol.

Förr eller senare så hade det begåtts ett misstag som skulle ha inneburit att allt rullades upp. Med tanke på företagets något speciella kompetens så ligger inte tanken så långt bort. Detta kan vara en insideoperation från början till slut, och för att säkra sig mot fyllesnack på Stureplan så var det kanske inte en enda svensk inblandad, förutom den som berättade hur det såg ut inne i byggnaden, och var på taket man kan landa en helikopter. Det var kanske en rent militär operation med enbart någon enstaka svensk inblandad?

Jo, det låter som en teori som duger bra som bokmanus eller för en Hollywoodfilm. Men jag undrar om inte fler slås av tanken, t.ex. den svenska kriminalpolisen?

intressant Andra om: , , , , , , , , , dn123 svd123 dbl1 pol ab123 t

  45 comments for “Är företaget G4S själva inblandade?

 1. Micke F
  23 september, 2009 at 19:31

  Så kan det absolut vara!
  Att det verkar vara militär inblandad är tydligt,

  • de så
   24 september, 2009 at 05:59

   Fungerande mailadress krävs! / jinge

 2. Per Larsson
  23 september, 2009 at 20:32

  Så sorgligt!!!!menar inte moraliskt, utan sorgligt för Sverige att blöda pengar, ännu mera.

  • idol
   24 september, 2009 at 15:26

   så jävla bra gjort där snackar vi yrkesmän!!!!!!

 3. Janne
  23 september, 2009 at 20:39

  CITAT (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3561827.svd)

  Dessutom tycker Johan Lilliehöök att polisen har överdrivit när de till TT beskriver det som att ”den som har landat helikoptern är en extremt skicklig pilot. En så komplicerad landning skulle knappast ens en svensk ambulanshelikopter göra.”

  – Den här typen av landningar som beskrivs görs varje dag. Jag har själv landat på jättetrånga utrymmen, inte större än medarna på helikopterna, säger Johan Lilliehöök.

  SLUT CITAT

  Så jag skulle gissa på att det inte är nån militär. Det är poliserna som blir imponerade och går loss i hur avancerat och coolt det är.

 4. Daniel
  23 september, 2009 at 20:51

  Är det Anders Borgs fel att detta kunde inträffa?

  Jag har något vagt minne av att kamrer Borgs tokbesparingar av försvaret gjorde så att Stockholm förlorade sina helikoptrar och att polisen drabbades av försvarets besparingar.

 5. mr Biz
  23 september, 2009 at 20:54

  Hundratals miljoner under ett glastak. Det var ju bara att åka och hämta för vem som helst med en lyftkorg och några snabba bilar. — dvs för den som visste var, när och hur det var läge.

 6. Nicklas
  23 september, 2009 at 21:16

  Några saker som jag funderar över:
  En helikopter är otroligt sårbar för yttre våld. Om nu piketen och spetznaspolisen var utanför och knackade på när helikoptern stod på taket, varför ta den jobbiga vägen och gå upp och ta den, varför inte helt enkelt skjuta ner helikoptern. Den måste ju hämta folk på taket max tjugo meter upp. Man missar inte en helikopter med en MP5 på tjugo meter. Det fanns tillräckligt med eldkraft på marken för att förvandla den där gräddvispen och dess invånare till en hög skrot på marken.

  Det är så mycket tjat om polisens helikoptrar, visst är det rent tjänstefel att ha dem stående i ett skjul mitt ute i ingenstans. ”Vi får inte bygga i stan”, men vad skulle de kunna gjort. Flugit förbi och vinkat med en POLIS-spade genom fönstret?
  Det enda som hade fungerat i detta läget hade varit om Polisen haft en KSP 58 monterad i sin helikopter. Flugit ikapp rånarna, skjutit spårljus utmed buset och väntat på reaktion. Om reaktionen blivit att buset skjutit tillbaka är det ju bara att skjuta bort stjärtrotorn och helikoptern måste landa NU.

  Dagens bankrånare har tyngre beväpning än de som kapade flygplan på 70-talet. Flygkaparna stoppade man med SAS, GSG-9, Israeliska fallskärmsjägare och andra grupper som inte daltar med halt, halt eller jag skjuter skarpt, varningsskott och skott under knät. Det är mera dubbelskott i bröstet och ett i huvudet. Om Polisen skjutit ner helikoptern så ahde det stoppat upp de grova rånen ganska effektivt. Polisens nya policy mot bankrånare borde vara ”eld skall ges i målet tills önskvärd verkan uppnåtts”. Om buset sedan har sex skott i bröstet och ett i huvudet, då gör ju inte han om det.

  Sluta fjanta med tungt beväpnade rånare. Skjut bort dem direkt, utan varning, utan varningsskott osv. Kommer du ut ur en bank maskerad med ett automatvapen i handen så skall du räkna med att du när som helst kan bli skjuten av polisen.
  Om buset placerar ut ”bomber” så sätter man bara buset intill bomben och frågar om den är riktig eller inte. Det brukar gå ganska fort att röja den då.

  • 23 september, 2009 at 21:20

   Antagligen får inte polisen skjuta utan att själva vara beskjutna eller rädda andra som riskerar att bli det.

   Men visst, hade man riktat verkanseld mot rotorn i aktern så hade alltid några kulor träffat. Det hade omöjliggjort fortsatt flygande. Ett krux är att kulorna passerar rotorn och kan träffa ngn oskyldig i Årsta, typ…

  • 23 september, 2009 at 21:30

   Men Leif, inte en FLYGANDE helikopter. Den stod ju parkerad på taket långa stunder. Då kunde man ha klippt den bakre rotorn…

   • palle
    23 september, 2009 at 22:21

    Då har man rånarna kvar i huset tillsammans med ett tiotal G4S anställda som potentiella gisslan, och helikoptern kunde ha kraschat ett bostadshus osv

  • mr Biz
   23 september, 2009 at 22:02

   ”Skjut bort dem direkt, utan varning, utan varningsskott”
   ”sex skott i bröstet och ett i huvudet”

   Märkligt att ingen har tänkt på det tidigare.. Vilket snille.. :)

  • cv
   25 september, 2009 at 11:01

   Det bästa jag läst,jag utnämner dig härmed till justitseminister det har vi Sverige inte haft sen Gustaf Wasas tid,

 7. Nicklas
  23 september, 2009 at 21:28

  Hade detta varit på 60-talet så hade helikoptern haft två J35 över sig inom fem minuter och det sista rånarna hade känt var 30mm-granaterna som slet helikoptern i stycken.

  Om Polisen ens skall fundera på att försöka möta kriminella helikoptrar i framtiden måste de ha riktig beväpning på sina egna helikoptrar. Kanske dags att plocka fram HKP3 igen med en KSP ut genom sidodörren och raketer på skidorna. När buset hör från fjärran wop wop wop WOP WOP WOP WOP så är det bara att lägga sig ner på marken och försöka se snäll ut när Polisens svarta insatshelikopter kommer med eldkraft som ett helt HV-kompani.

  När skall ”staten” inse att om Ryseen kommer får vi ju upphandla nationens försvar av MC-klubbarna.
  Först och främst en STARK polis som i ena änden har Konstapel Blom som patrullerar runt i området, som känner alla och som får alla att känna sig trygga. Samtidigt skall det finnas insatspolis med så mycket eldkraft att buset ger sig av ren överlevnadsinstinkt.

  Se som exempel i Storbritannien. Där går den vanliga Polisen obeväpnad. Om de behöver förstärkning finns Armed Response Units, ungefär som piketen i Sverige. Väst, MP5 och skärmmössa. Om det inte räcker så kan man kalla in SAS, vilket i samtliga fall resulterar i att buset hamnar lämnar platsen i svarta säckar.

  • 23 september, 2009 at 21:31

   Om Polisen ens skall fundera på att försöka möta kriminella helikoptrar i framtiden måste de ha riktig beväpning på sina egna helikoptrar. Kanske dags att plocka fram HKP3 igen med en KSP ut genom sidodörren och raketer på skidorna. När buset hör från fjärran wop wop wop WOP WOP WOP WOP så är det bara att lägga sig ner på marken och försöka se snäll ut när Polisens svarta insatshelikopter kommer med eldkraft som ett helt HV-kompani.

   Jag kommer inte ihåg namnet på amerikanernas stridshelikoptrar, men ett antal sådana med raketbestyckning så hade saken varit biff. Stroganoff…

   • palle
    23 september, 2009 at 22:27

    ”Jag kommer inte ihåg namnet på amerikanernas stridshelikoptrar, men ett antal sådana med raketbestyckning så hade saken varit biff. Stroganoff…”

    Antar att du syftar på AH-64. Dessa är ytterst dyra (kostar långt mer än JAS Gripen) och helt overkill t o m för svenska försvaret, att inte tala om polisen. Sen tillkommer kostnaden för att hålla till med piloter som ska kunna flyga dessa, underhåll osv. Och t o m dessa hade varit helt verkningslösa om de skulle förvaras obevakade.

    En bra början är att se över hur polishelikoptrar bevakas. Hade man haft tillgång till polishelikoptrar så hade det varit svårare för rånarna att försvinna utan hade haft polisen i hälarna på ett helt annat sätt.

    Annars kan det mycket väl vara så att hela rånet en en insideaffär så som du beskriver den.

    • Marcus R
     24 september, 2009 at 09:58

     Bevakningen av polishelikoptrar verkar ju vara obefintlig. Var det inte i sommras (eller i höstas kanske) polisens helikoptrar i Göteborg blev obrukbara för att man sköt sönder dem i hangarerna? Det var väl också inför något stort rån.

  • Arebir
   23 september, 2009 at 21:56

   Det där om Storbritannien håller jag inte riktigt med om. Sett en massa troll (dom finns där också) men aldrig beväpnad piket eller SAS!

  • mr Biz
   23 september, 2009 at 22:14

   ”kriminella helikoptrar”
   ”wop wop wop WOP WOP WOP WOP ”
   ”upphandla nationens försvar av MC-klubbarna”

   Nicklas, snälla, beskriv hur det ser ut runt omkring dig just nu.

   • 24 september, 2009 at 04:01

    Nicklas, snälla, beskriv hur det ser ut runt omkring dig just nu.

    Vill vi egentligen inte slippa höra det? :-)

  • Jocke
   24 september, 2009 at 18:47

   En sak jag funderar lite kring, varför förvarar man helikoptrar i en obevakad lokal INGA KAMERA BEVAKNING och INGET LARM. Detta hade varit lite svårare för rånarna att genomföra detta rån om det hade varit en larmad lokal med kamera övervakning. Sedan är det ju också helikoptrar som man bara kan sätta på strömmen och sedan köra iväg, gud vilket idiotföretag som förvarar sina helikoptrar obevakade!

  • cv
   25 september, 2009 at 11:13

   Hej Nicklas,bäst att utnämna dej till Statsminister också,du vet precis vad landet behöver, beslutsam, företagsam,vet vad som ska åtgärdas i detta anarkistiska land.

 8. Christer W
  23 september, 2009 at 21:53

  Även om polisen hade haft sin helikopter tillgänglig så är det inte säkert att de hade kunnat göra något. Det första de hade att försöka var i så fall uppnå visuell kontakt, det gick ju inte följa den stulna helikoptern med radar.
  I och med att den inte heller är stationerad särskilt central och ej heller tycks vara bemannad dygnet runt så är den inte särskilt effektiv heller, snarare är den en dyr ”hyllvärmare”.
  Att låta jaktplan beskjuta den stulna helikoptern är inte heller gångbart, det är alldeles för stora risker med att träffa något annat eftersom helikopterpiloten flög lågt. Han/hon flög kanske så lågt att det var mellan hus och träd.
  Även att använda attackhelikoptrar innebär stora risker för omgivningen, för jag skulle tro att om det är proffs så vet de hur de hur man stör ut vapnen som kan tänkas riktas mot dem och då träffas något annat eller annan.

 9. Greger
  23 september, 2009 at 23:23

  Fina spekulationer och funderingar… SÅÅ, tillbaks till verkligheten då pojkar!

 10. jassska
  24 september, 2009 at 00:03

  Varfrör skjut polisen inte det där helikopter när dom såg den. Nogra skott och helikopter flyger bort snabbt.

  • MX
   24 september, 2009 at 08:48

   För att helikoptern – om polisen träffat den – i så fall hade ramlat ner bland vanligt folk med troliga dödsoffer till följd.

   • 24 september, 2009 at 10:29

    På bilder i tidningar visas det tydligt att helikoptern har landat på taket. En sönderskjuten rotor medför inte att den ramlar ner då.

    • 24 september, 2009 at 10:53

     Det är ändå en oacceptabel risk !
     Piloten kanske försöker lyfta iaf och tvingas dumpa helikoptern i bebott område, eller helt enkelt störtar efter en stund ?

     Och om man stänger in förövarna så kanske dom tar gisslan i byggnaden – det är kanske inte ett lämpligare alternativ !?

     Det bästa hade ju varit om polisen kunna skicka upp sina helikoptrar och visuellt följt förövarna när dom flög därifrån, för att kunna se andra flyktfordon, om ngt slängdes ut från helikoptern på ngn plats osv
     Det var väl just därför rånarna saboterade polisens helikoptar, på ett så enkelt sätt dessutom ! :)

     @Daniel: Jo förut stod polisens helikoptrar på bevakat militärt område (Berga har jag för mig) – men det var inte borg utan förra regeringen som drog ned de anslagen/inducerade den nedläggningen – även om nuvarande regering inte är så mkt bättre på att fördela försvarsanslag iof

     /K

    • Marcus R
     24 september, 2009 at 11:07

     Jag är inte så på att det är så enkelt att skjuta sönder en rotor på en helikopter med finkalibriga vapen. Sedan så får ju polisen ofta skit varje gång de avfyrar sina vapen – att skjuta upp mot en helikopter betyder att kulor som missar går ner någonstans och det finns olyckor med dödlig utgång där folk blivit träffade av fallande kulor (sålänge man inte skjuter exakt rakt upp i vindfritt förhållande så har en kula en ballistisk bana).

     Men förövrigt är jag för lite hårdare tag mot buset. En sån här kupp ska inte gå att genomföra.

 11. stigman
  24 september, 2009 at 06:25

  Det finns organisationer som konsekvent genomför terror- eller kontraterror-aktioner av det här slaget. Syftet kan ju vara att skapa kaos för förändringar…Folke Bernadotte, Olof Palme, …avskaffande av allmän värnplikt, förändring av polisorganisationen, medlemskap i NATO…

  • Urban
   25 september, 2009 at 02:27

   Precis Stigman. Det som inte sägs i tidningarna är ju oftast det som är mest intressant och sant.
   Spelar liksom ingen roll i detta fall om så polisen beväpnas med pansarvagnar och man skjuter skallen av allt som rör sig, eftersom skon ändå inte klämmer där.
   Men debatten lär ju helt säkert leda till att opinonen vill ha fler och mer beväpnade poliser, och kanske innebär denna händelse också att man tar ett steg närmare avskaffandet av kontantpengar vilket vore en mardröm långt värre än alla rån i världen.
   En relevant fråga borde alltså vara – vem förutom möjligtvis rånarna tjänar på denna händelse ?

 12. Wolf
  24 september, 2009 at 09:38

  Om G4S nu har så mycket hårdfört folk inom organisationen, så kanske de kan söka upp rånarna och ta tillbaka pengarna? Inom en relativt snar framtid kommer ju alla som befinner sig i den där världen att veta vilka som ligger bakom det. Om det sedan håller i domstol är ju en annan sak.

 13. Bengt Nilsson
  24 september, 2009 at 10:37

  Det finns värre saker (scenarier) än penga-rån som en kapad helikopter kan utföra! Det är bara fantasin som sätter stopp för vilka scenarier och hur de stoppas!

 14. Dalton
  24 september, 2009 at 11:29

  Jag glömde lägga till U137 som i militärt skyddsområde och med rusande dieselmotorer en hel natt inte upptäcktes av ansvarig myndighet utan av en fiskargubbe som först inte blev trodd! Vårt försvar ryms idag i Globen men kostar forfarande ca 40 miljarder/år. Vad händer egentligen i bananmonarkin? De här problemen har hela offantliga sektorn men ingen bryr sig. Allt löses med fler miljarder, tror man. Det är mkt länge sedan bristande pengaresurser var Sveriges problem. Däremot har vi grava ledningsproblem!

 15. elpolacco
  24 september, 2009 at 11:38

  man var nog orolig för en gisslan situation…man ville få bort dessa desperados ut i terrängen…de kunde jo hämtat upp i helikoptern en gisslan…eller kommenderat alla upp på taket…polisen ville inte tränga de i ett hörn när de hade 30 anställda i sitt grepp. sen kunde de haft en pantzerfaust och skjutit ner den förföljande helikoptern, eller vänt mot den och beskjutit den.
  Helikoptern förändrar allt, och till råga på allt i bebyggt område….

 16. Jakob
  24 september, 2009 at 13:09

  Ser att ingen reflekterat över det faktum att denna händelse faktiskt är positiv för sveriges ekonomi. G4S är försäkrade i England vilket innebär att det i princip är det engelska försäkringsbolaget som blivit rånat och inte ett svenskt bolag, det är med andra ord ingen förlust för landet som sådant.
  När de stulna pengar ska tvättas kommer rånarna behöva betala skatt för dem samt moms, vilket ger ökade intäkter för staten. Om huvudmännen dessutom bor i Sverige så lär de förbruka en hel del av de tvättade pengarna här vilket innebär ännu mer inkomster till staten i form av moms samt ökade intäkter för de svenska företag som de spenderar pengarna hos.

  En bra dag för Borg igår med andra ord, underligt nog.

  • Gamlingen
   24 september, 2009 at 19:52

   Nä, det är inget positivt..
   Det enda skulle då vara dom pengar som kommer läggas på extra säkerhet dom närmaste månaderna.

   Försäkringsbolagen kommer ju täcka sina kostnader genom högre avgifter av ALLA värdebolagen.
   Dom kommer i sin tur att täcka kostnaderna genom höjda priser…

   Pengarna kommer inte tvättas i Sverige utan i ngt mindre noga räknat land = inga skatte intäkter.

 17. Kamelspanare
  24 september, 2009 at 13:38

  Sverige aer saa rikt saa naagra hundra miljoner hit eller dit goer vael inget.

 18. Sniff
  24 september, 2009 at 22:58

  Vad som slår mig det är hur många både här och andra forum som vill lösa hela saken med übervåld som lätt kan drabba tredje part!
  Säger inte att vi skall vända andra kinden till och ge dom några miljoner till, men öga för öga och hela världen är snart blind!
  Polisen har klart tabbat sig kungligt och inte ha sina vispar under bevakning men svensk naivitet föddes inte igår. Det finns ett veritabelt smörgåsbord för brottsliga entreprenörer att plocka ifrån för ingen kommer göra några åtgärder som kostar i preventivt syfte. Varför? När det sedan händer något tvår alla sina händer och inga huven rullar!

 19. Beck
  25 september, 2009 at 03:45

  Hela denna situation visar ännu en gång vad dåligt Sverige är röstade för oväntade händelser. Tycker det är oroväckande hur många sådana signaler som påträffats de senaste åren. Det är som att svenska myndigheter blir handlingsförlamade när något oväntat inträffar. Om inte polisen kan göra något så borde väll ändå militären finnas för förfogande och kunna blixtinkallas oavsett tid på dygnet. Sverige har haft det så säkert så länge så att det inte finns samma beredskap som sannolikt de flesta europeiska storstäder har.
  Det måste ju även finnas lite uppfinningsrikedom bland befälen. Kan det ta så mycket längre tid att hämta en polishelikopter i ingen mans land än att ringa några samtal och försöka få en annan helikopter på plats fortast möjligt. Militärhelikopter, ambulanshelikopter, brandhelikopter you name it.

  Jag är bara glad över att detta hände och att ingen skadades. Något som gör att vi kanske står lite bättre rustade när/om det sker något annat värre.

 20. Family guy
  25 september, 2009 at 11:15

  Även om dessa rånare någon gång kommer att åka fast. Så är det ändå svenska staten som (alltså vi) som kommer få betala första klass biljetterna tillbaka till Sverige, från den vackra söderhavs ö, där de redan sitter och dricker pina colada.
  Så kommer de och deras släktingar tala ut i kvälls pressen, hur snälla de var som barn och undra hur de kunde gå så snett i livet. När de sen har skrivit en bok om det och tjänat ännu mer pengar så kommer de få en klapp på kinden av domstolen, som säger aja baja. När de kommer ut från fängelset (där de så klart också får lön) Så åker de och hämtar resten av rån bytet. Och lämnar Sverige med ett leende.

 21. hasse
  26 september, 2009 at 11:58

  vi kommer garanterat se mer av den här typen av gärningar när varken polis eller militär har resurser eller ens får ingripa vid situationer.. ibland kanske man inte ska vara så human mot runtomliggande faktorer utan bara köra över.det får folk att tänka om.vi har i vårat land nu fullt med föredetta gerilla soldater gamla militärer från ex-jugoslavien irak chile och mer folk än man tror som du kanske till och med möter på din lokala pizzeria fullt kapabla att mörda dig med sina bara händer och som är utbildade på både stridsflygplan helikoptrar mm,.väldigt många svenska tungt kriminella personer har utbildning som jägarsoldater på k4a i arvidsjaur eller som kustjägare.med allt vad det innebär vapenkännedom och hur man gör vad med vad.spränga hål i en byggnad kan vem som helst göra med rätt grejer.trotyl tex kan du koka själv hemma i garaget med saker från färgaffären.så vill nån så är det mesta möjligt. sen gäller det bara att veta var när och hur men om nån tex börjar rota i en sak så är det väl inte svårt. bara tänka logiskt.följ efter en värdetransport spana på byggnaden dom åker till.. begära ritningar från stadsbyggnadskontor mm offentlig handling. jag blir inte förvånad över vad som kommer att hända inom dom närmaste 10 åren. snarare skulle jag bli förvånad om vi mycket länge till kommer att kunna ha papperspengar.problemet med det elektroniskt blir att vi blir minst lika sårbara där för hackers mm,gör något vettigt med vårt lands ekonomi.hjälp företag ge polis och militär resurser och stäng våra gränser lite mera nu är det ju helt öppet då kanske vi kan se mindre av det här.

 22. Tommylito
  28 september, 2009 at 23:23

  Jinge,
  Du glömde att nämna ett endast ca 2% av G4S anställda jobbar inom private military contracting, och att företaget endast haft sådan verksamhet knappt ett år tillbaks (Sedan Maj 2008, då man köpte upp Armor Group).

 23. M..
  6 oktober, 2009 at 12:00

  jag måste bara fråga.. Förvarade de pengarna i ett rum med glastak? Inte innuti ett valv i rummet? Är det så att de legat i rummet med glastaket så måste jag ju säga att de ber om att bli rånade. Jag har själv varit in i flera värdedepåer och det har varit samma syn överallt. Rigorös säkerhet och betongbunker. Betong och järndörrar tar man sig inte igenom hur lätt som helst, men glas….? I annat fall, är det någon som vet mer hur det hela gick till? Hotade de anställda för att ta sig in i valv eller?

  • 6 oktober, 2009 at 12:04

   Jag har fått intrycket att glaskupolen bara var vägen in. Sedan tog de sig vidare..

Comments are closed.