Alla israelkritiker är judehatare


[column width=”49%” padding=”2%”]
Det är den hållning som Israel uppvisar för omvärlden och än det ena eller andra landet drabbas av den sortens kritik. Nu är det Norge som är världens mest antisemitiska land. Israel har inte bara anammat devisen att anfall är bästa försvar, de har gjort den till sitt valspråk.


Dagbladet.no
”En kilde i israelsk UD sier til den israelske avisa Haaretz at det er sjelden utenrikstjenesten involverer seg i akademisk debatt på denne måten, men at listen over forelesere provoserte. – Dette stjernelaget av Israel-hatere krysser en linje, sier han til avisa og uttrykker bekymring for at ingen med et «nøytralt» syn på Israel står på lista over talere. – Det er for drøyt. Et par av dem har kommet med bøker tidligere som har rokket ved historien om tilblivelsen av staten Israel, men det er bare tull at de er Israel-hatere, sier Hellestveit, som allikevel mener flere av foredragsholderne er tydelige på sin politiske holdninger.”

Man har tom gjort gällande att Carl Bildt har någon slags relation till Hamas och tackar nu nej till besök av Bildt, den officiella orsaken var Boströms artikel i Aftonbladet. Carl Bildt tog inte avstånd från den och därför så sällade han sig till den stora skaran antisemiter, och den skopan inrymde även hela svenska folket.

Men nu är det alltså Norge som ska kritiseras. Ett problem finns dock med detta, dessa ständiga beskyllningar mot både länder och enskilda kommer givetvis leda till att folk förändrar sin inställning till Israel. När svenskar kammas med samma kam och en främmande stat generaliserar så grovt så faller det tillbaka på den stat som beter sig så. För man bryter inte bara mot Genèvekonventionen, Krigets lagar och FN:s mänskliga rättigheter, man framhärdar hela tiden i svepande beskyllningar riktade mot praktiskt taget hela världen.

Vad det leder till i förlängningen torde vara klart, ju fler beskyllningar människor får riktat mot sig, ju större avstånd tar de från den som slungar ur sig den sortens tal.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]förtryck
Man kan förstås undra över målsättningen med ett sådant agerande. Själv undrar jag om inte avsikten är att få så många judiska personer som möjligt i diasporan att känna sig så otrygga så att de väljer att flytta till Israel. Något annat syfte kan jag inte se. Israel har ett demografiskt problem, och det är att landets palestinska befolkning växer betydligt snabbare än den judiska. Resultatet av det blir inom något tiotal år att den palestinska befolkningen är i majoritet, och vad det innebär inser nog de flesta.

Om det gick att bortse ifrån Israels alla brott mot mänskligheten, och det lidande staten åstadkommer för palestinier i flyktingläger och på Västbanken och i Gaza, så skulle landets agerande vara skojigt. Det är utomordentligt sällan som man får se tecken på att en stat håller på att falla samman i något slags intellektuell kökkenmödding, något som samtidigt är utomordentligt tragiskt för alla vettiga israeler. För vad ska de göra med ledare som Lieberman och Netanyahu?

[/column]
intressant Andra om: , , , , , dbl1 svd1 hd ab1 n24 dn1 dagen1 t


12 svar till “Alla israelkritiker är judehatare”

 1. Resultatet av det blir inom något tiotal år att den palestinska befolkningen är i majoritet, och vad det innebär inser nog de flesta.

  Israelerna kommer att försöka flytta hit? Ingen kul tanke det heller …

  • Varför då MX. Vore väl roligt med ett par söta bosättarfamiljer och deras gulliga barn. Allt du behöver göra är att ta tjänsteledigt från jobbet under ett antal år, eller kanske förtidspension för att hjälpa dem att komma till rätta. Du kan börja med att lära dem att grannarnas hus och egendom är grannarnas och inte deras. Och att man inte får bryta armar och ben på grannbarnen. Att man inte får krossa fönsterrutr eller kissa på grannarna. Förr eller senare går det ska du se.

 2. När man tror att man är ouppnåelig då börjar man begå många misstag. Israelerna vet att dom kan komma undan med allt och nu visar de sin rätta jag.

 3. Allt detta går utmärkt att prata om med Israeler. Däremot är det stört omöjligt med svenska judar.

  • Det är verkligen inte min erfarenhet. Jag skulle tro att om du gjorde en gallup bland svenskar med judisk bakgrund så skulle du finna att en absolut majoritet skulle vara kritiska till Israels agerande. Värre är det med folkpartister…

 4. Jag bodde ett tag i Indien. Till Indien åker många israeler efter armén. Det jag upptäckte var att nästintill alla Israeler jag pratade med tyckte precis likadant som alla andra israeler. Ett land som i stort sätt är i krig ständigt påverkar sannolikt demokratin i ett land och propagandaföringen i skolan/samhället är förmodligen massiv. Det har ju även visat sig från bland annat USA att massmedias skildring även den blir vinklad. Israelerna lever förmodligen i något sorts vakuum där de är påverkade av massmedia, armén, skolan etc. Tror att detta innebär att det är svårt för människor som vistas i ett sådant land att tänka logiskt och objektivt. När folk kritiserar dem kan det inte vara något annat än antisemitiskt utifrån det spända läge de lever och verkar i. Tror inte de får ihop efter all propaganda osv att kritiken är riktad mot Israels regering och inte mot dem som judar. Ibland fick jag nästan känslan av att många Israeler var hjärntvättade. Långt ifrån alla men väldigt många. Å andra sidan är det väl mycket det armén går ut på plus att man inte ska ifrågasätta och vara kritisk. Samtliga Israeler gör ju även tjänstgöring i armén, kvinnor som män. För dessa finns det säkert ett stark försvarsmekanism att själv välja att tycka och tro likadant som armén, utbildningsväsendet och massmedia. Den eventuella försvarsmekanismen är förmodligen essentiell för människor som lever i ett spänt läge och riskerar att förlora både liv och lem. Ur det perspektivet måste det vara svårt att ta Israelkritik.

  • Det är väl ändå inte israelerna som riskerar att förlora liv och lem när de går ut och strider, för deras krigsmak är en av de största i världen. Snarare är det de nära obeväpnade palestinierna som dagligen hotas till livet av ryska, polska och amerikanska bosättare. Hur många israeler dog i det senaste kriget? En handfull? Men det var i omkring 1400 palestinier, varav 400 barn och över 5500 sårade.

  • Beck, mycket intressant inlägg. Många gånger undrade jag hur israelerna tänker och hur ser de på kritiken.
   Många gånger önskade jag att ta på mig deras kläder för att kunna förstå bättre. Är man verkligen iskall när folk från olika delar av världen demonstrerar mot politiker som israelerna själva har valt?
   Varför de vägrar att förändra en del saker?
   Är de också rädda, kanske mer än palestinier själva?
   Är det kanske rädsla och den eviga kampen för överlevnad som har gjort dem människorna högmodiga i våra ögon? Kanske borde vi inse att de lever farligt, mycket mer än palestinierna?

   Jag skulle inte våga somna tryggt medveten om att jag sitter på andras människors mark!
   Mark som fick jag genom att döda, trakassera, fördriva och förtrycka under flera decennier!

 5. Israel har ett demografiskt problem, och det är att landets palestinska befolkning växer betydligt snabbare än den judiska.

  En annan demografisk aspekt är att de flesta i Israel inte är askenas judar från Europa/USA som kommit för att kolonisera. Ca 65% av invånarna är från mellanöstern och Nordafrika, ca 20% arabiska palestinier de flesta muslimer, resten är sk orientaliska/arabiska judar, Mizrahi, Sefarder. Dessa kommer i princip från samma kultur som motståndarna. Dessa har i stort varit lika diskriminerade och rasistiskt behandlade som palestinierna i Israel. Likuds genombrott i slutet av 70-talet skedde med hjälp av dessa som varit diskriminerade under vänster/labour regimer som dominerat sen bildandet av landet. Den hårda sionistiska kärnan är askenas som 2000 utgjorde 88% av höginkomsttagarna, Mizrahi etc utgjorde 60% av låginkomsttagarna, troligen utgjorde en stor del av de resterande 40% av palestinier. Man korrigerade till en del askenas minoritetsställning i början av 90-talet med import av mer än en miljon wannabe judar från krisens Ryssland, men den demografiska trenden är oundviklig askenas kommer att bli en allt mindre minoritet.

 6. Askenasejudarna trivs bättre i Amerika, därifrån kan de styra israel i den riktning de önskar.
  För övrigt så skiter väl allt fler i vad israelerna kallar sina kritiker för. Det är ju helt uppenbart ju hur regimens avsikterna ser ut.
  Inte en sjukt gråtmild film eller bok till kan ändra på det …

 7. Skrivet av Palestina/
  ”När man tror att man är ouppnåelig då börjar man begå många misstag. Israelerna vet att dom kan komma undan med allt och nu visar de sin rätta jag”

  ”HÖGMOD GÅR FÖRE FALL” heter det tror jag