Kvinnor för Fred kräver Peter Hultqvists avgång!


Den här informationen fick jag från en medlem i ”Kvinnor för fred”. Jag sökte sedan på nätet, men fann bara en artikel på Newsvoice som publicerar många bra artiklar om Nato och utrikespolitik. Kvinnor för fred kräver Peter Hultqvists avgång

Defense Secretary Jim Mattis stands with Sweden’s Minister for Defence Peter Hultqvist before a meeting at the Pentagon in Washington, D.C., May 18, 2017. (DOD photo by U.S. Army Sgt. Amber I. Smith)

Under den gångna valrörelsen lyste freds- och säkerhetsfrågorna med sin frånvaro. Det beklagar vi i Kvinnor för Fred. Vi hade önskat att t.ex. frågan om kärnvapen, en ödesfråga för mänsklighetens överlevnad, hade tagits upp i debatten. Det borde varit självklart att ge väljarna en chans att ta ställning till om Sverige ska skriva under FN-konventionen om ett förbud mot kärnvapen.

Sverige har historiskt verkat för fred och nedrustning. Nu pågår i stället en militarisering av vårt samhälle. Kvinnor för Fred är starkt kritiska till att nuvarande försvarsminister, Peter Hultqvist, som sin närmsta medarbetare valt en hög militär, vilket inte varit kutym. Dessutom har han valt en pressekreterare som rekryterats från vapenlobbyn. Detta är mycket anmärkningsvärt och enligt vår mening klart olämpligt.

Kvinnor för Fred uppskattade att regeringen tidigt deklarerade sin ambition att föra en feministisk utrikespolitik, men det rimmar illa med den militarisering som nu pågår. Peter Hultqvist har förverkat sitt förtroende och vi önskar en försvarsminister med inriktning på en alliansfrihet i ordets egentliga bemärkelse.

Uttalande från Kvinnor för Freds möte i Laholm 16/9 2018

Om kvinnor för fred.
Kvinnor för fred är en partipolitiskt och religiöst obunden förening. Arbetet samordnas på riksnivå men sker i självstyrande grupper utan hierarkier. Smygmilitariseringen, kärnvapensutveckling och kränkningar av kvinnors mänskliga rättigheter pågår ständigt världen över.
Stötta och hjälp oss med arbetet att skapa fred på jorden! Kvinnor för Freds lokalgrupper finns i Eskilstuna/Kungsör, Göteborg, Kiruna, Hudiksvall, Laholm/Halmstad, Lund, Stockholm och Uppsala. Kvinnor för fred


2 svar till “Kvinnor för Fred kräver Peter Hultqvists avgång!”

  1. Kvinnor för fred borde protestera mot Saudi Arabiens krig i Jemen, mot Obama/Clinton/EU’s stöd till IS, mot Turkiets diktator Erdogan, mot EU’s och NATO’s krigshets, mot S, V, MP, M, C, L, KD’s stöd för NATO’s krig mot Libyen, mot svenska regeringens samarbete med Muslimska Brödraskapet. Men av någon anledning tror jag inte de vågar eller vill det.