Zlatan måste byta miljö!


Den som såg matchen igår i Confederations Cup igår förstår vad jag talar om. Italien, en historiskt sett hedervärd fotbollsnation spelades ut full-
ständigt av ett Brasilien som var bättre på – allt.

DN: ”Brasilien fullkomligt körde över manskapet som den italienska förbundskaptenen Marcello Lippi valde att starta med. Brasilien spelade propagandafotboll – och världsmästaren Italien hängde inte med alls… … Italien hade inte ett enda avslut på mål, medan Brasilien lekte in tre bollar.”

Det stod tre mål mot noll efter första halvlek, men ingen skulle ha blivit förvånad om brassarna gjort både fem och sex mål. Brassarna gjorde tre mål på åtta minuter. Världsmästarna Italien spelade som ett division III-lag i jämförelse. Det var en utskåpning av det slag jag aldrig minns mig ha sett förut på landslagsnivå. Och den fotbollsfantast som spottar på Brasiliens första halvlek spottar i motvind. De var helt enkelt suveräna.

Italien såg verkligen ut som om de var tappade bakom en vagn. Den senaste tiden har det italienska landslaget utsatts för rätt hård kritik, man säger att de spelar gammeldags fotboll och att den europeiska toppfotbollen numera spelas i Spanien. Efter brassarnas utspelning så inser jag att den kritiken är helt korrekt. Det var också kul att se ett landslag där inte ens Zlatan Ibrahimovic skulle få sitta med på avbytarbänken. För att nå den sortens höjder så måste han byta miljö.

Nu talar man om Real Madrid för Zlatans del och jag tror att det absolut bästa för vår egen fotbollsstjärna vore att han såg till att komma iväg. Italiens landslag är utslaget ut det sydafrikanska för-VM och det är en bra spegling av en fotbollsnation som stagnerat efter att de själva blev världsmästare. Det finns ingenting som kan hindra Brasilien att återigen bli världsmästare 2010, i alla fall inte på den här sidan atlanten.

i Andra om: , , , , , , dn1 svd12 ex1234 ab123 dbl t

[tags]Fotboll, Zlatan Ibrahimovic, Brasilien, Italien, Spanien, Confederetions Cup, Sport[/tags]


4 svar till “Zlatan måste byta miljö!”

  1. Men Real Madrid! Vilken utländsk spelare har lyckats där???? Problemet är ju att det bara finns max 2-3 klubbar i världen som skulle ha råd att köpa honom, förövrigt har ju Spanien just slagit Brasiliens rekordserie i vunna landskamper i rad.