Zlatan bättre än Alexander Rybak

Egentligen tror jag att televisionen är en farlig företeelse. Alltför idogt tittande ger fyrkantiga ögon, och i takt med bredbildens frammarsch så kommer de att bli rektangulära. Det passar möjligen glasögontillverkare, men hur kul skulle det vara att ha rektangulära ögon?

Själv tillhör jag de TV-lösas skara. Och det har varit på det sättet i många år, så mina ögon är faktiskt hyfsat runda, men nu har jag tittat på Schlager-SM följt av Schlager-EM, utöver det så har jag kollat in diverse TV-bolags hemsidor, besökt Youtube och sett i det närmaste alla bidrag till tävlingen redan före sändningen från Moskva.

Och nej, jag tror inte att det finns något som kan kallas ”Den kungliga svenska avundsjukan”. Vi kan nog alla drabbas av symptom som av en elak omgivning kan sopas in under en sådan hatt, men tänker jag då, Norge har Alexander Rybak, men vad har vi svenskar för stjärna att vara stolt över?

Vi har Zlatan Ibrahimovic. Tänk på det norska skidlandslaget. Massor av duktiga skidlöpare i alla tekniker, det spelar ingen roll om det är sprint, klassiskt, tremilen eller skridskotekniken, de är alltid med och fightas ända in i mål. Dessutom brukar de ofta nog släpa hem massor av medaljer av ädlaste valör. Men har de någon skidlöpare som kan slå en tunnel och väggspela lagkompisen och sedan klacka in bollen?


En Ferrari Enso, 600 hk, Zlatans favoritkärra…

Nej någon sådan norrman finns inte. Det de har i form av superstjärnor begränsar sig till en fiol-
spelande gutt med småflickstycke. Är det någon som tror att denna lilla lusekofta ska åka till och från sina spelningar i en klarröd Ferrari? [/ironi]

i Andra om: , , , , , , t

[tags]Alexander Rybak, Zlatan Ibrahimovic, Avundsjuka, Ferrari Enzo, Fotboll, Motor, Schlager[/tags]

  13 comments for “Zlatan bättre än Alexander Rybak

 1. Pingback: Daniel Ö
 2. Micke R
  18 maj, 2009 at 07:53

  Ja vi kan ju låtsas att det är ironi. I själva verket handlar det om jante… [/ironi]

 3. Bjørn
  18 maj, 2009 at 08:09

  All ære til Zlatan Ibrahimovich!

  En fantastisk fotballspiller som jeg håper og tror Sverige skal få masse glede av i mange år til.

  Jeg gleder meg også med Sverige når Tre Kronor gjør det bra (grattis med bronsen, synd det ikke ble finale).

  Når det er sagt så synes jeg ikke vi skal lage så mye kamp mellom Norge og Sverige. Vi er broderfolk, om en liker det eller ikke. Vi har årtuseners historie sammen, og det fortsetter.

  Norge har sine stjerner, Sverige har sine. La hver av de lyse for seg selv, så har vi SÅ mye mer å glede oss over!

  Både Norge og Sverige er lilleputter i internasjonal sammenheng, og jeg synes vi får til usedvanlig mye tilsammen. Tenk på Eurovision, vi har nå 7 seire fordelt på våre to land. 14 millioner innbyggere. Det er uforholdsmessig mye i forhold til resten av Europa. Vi har fotballag med suksess (jaja, varierende, men allikevel…), vi er skinasjoner i verdensklasse, både vanlig lengdeløp og skiskyting, vi har to lag i A-VM i hockey. Alt dette og mer til fordelt på 14 millioner innbyggere.

  Hvis bare Norge kunne klare å få karra seg med i EU nå så hadde det kanskje vært mulig å jobbe litt mer som en nasjon internasjonalt og.

  En kan bare håpe.

 4. 18 maj, 2009 at 08:13

  Rybak är bara söt :-) och kan vara intressant på scenen 3 min om NÅGON ANNAN komponerar för honom en bra låt :-)

  Zlatan är snygg, söt, charmig, samt mycket rolig och spännande över en timme på fotbolls plan utan andras regi..! Maestro på egen hand!

  70-talister från mitt vackra och vilda Balkan har slagit genom i Europa. Vet inte om ni har hört talas om Felix Sturm (Adnan Catic):
  http://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Sturm
  Han är 9-e gången världs mästare i boxning :-)
  och spelar för Tyskland.

  När jag visade den här videon till min man Niklas, där Adnan håller bosnisk flagga efter att han vann matchen mot en japan, så dök upp den typiska svenska svartsjuka: Niklas sa att killen efter så många slag i skalle vet inte själv vilken flagga han håller!
  :-)))))

  http://www.stockvault.net/videos/video/EnoIKwvxCHs.html

  PS! Jag läste för ett par veckor sedan att dem två 70-talisterna med samma bakgrund (Adnan och Zlatan) ska träffas i Sarajevo :-)

 5. jeppe
  18 maj, 2009 at 08:13

  Media skriver at Rybak blir millionær. Vel, vi har SV og finansminister Kristin Halvorsen som ikke liker folk med penger. Har du penger, er du kjeltring, er slagordet deres. Let`s see..

 6. Reklamstopp
  18 maj, 2009 at 09:40

  Jag håller verkligen med att han är bättre men är han inte även snyggare?

 7. palle
  18 maj, 2009 at 11:36

  Ferrari Enso finns inte, precis som det inte finns nån Volvo Amason. :P

  //Ferrari nörd

  • 18 maj, 2009 at 11:44

   Vad heter kärran då?

 8. 18 maj, 2009 at 12:49

  Norrmännen kan inte ens stava IBRAHIMOVIC..!
  :-)))

  Se Björn ovan, i kommentar 3! :-)

 9. Marcus R
  18 maj, 2009 at 13:04

  #8 Jinge – Jag tror han störde sig på att du stavat med s istället för z förresten… moget.

 10. Mr Biz
  18 maj, 2009 at 17:03

  Ida D.

  Petit-mâitre sover aldrig:
  Ibrahimovich ? IBRAHIMOVIC ? Ibrahimovi?? !… … ..
  |-)

Comments are closed.