Vinner AIK guld?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Själv är jag född i Stockholm och bodde under hela uppväxten på Upplandsgatan mellan Odenplan och Norra Bantorget. Det är på stans norra sida, Vasastan som stadsdelen kallas. Närmaste stad därifrån sett är Solna.

Men det är faktiskt inte därför mitt hjärta alltid klappat för AIK. På 50-talet någon gång, runt 1953-4, så följde jag med min farbror på fotboll på Stadion. Lagen som möttes var Djurgården och Hammarby. Jag var ingen fotbollsexpert när jag var sju år, och det är jag fortfarande inte. Men jag var tillräckligt klok för att begripa att de bägge lag vi såg på inte var något att hålla på, något som accentueras i årets fotbollsallsvenska.

Därför kommer jag lyssna mycket noga på radiosporten i eftermiddag och hålla mina tummar så att de vitnar. Jag vill verkligen att Gnaget ska fixa minst oavgjort i Göteborg. Dessutom så tror jag att de har hyfsade chanser att göra just det. Men en SM-final är en SM-final. Ingenting kan tas ut i förskott. Och vad värre är; IFK Göteborg är inget struntlag som de andra Stockholmslagen. Med andra ord så är jag mentalt inställd på att AIK kommer hem med silvermedaljer och kommer knappast ligga sömnlös om så sker.

Däremot tycker jag att det är tragiskt att Hammarby åker ur, och att Djurgården riskerar att göra samma sak. Lagen betyder mycket för Stockholmsfotbollen och dessutom påverkas alla lags ekonomi om storstadslagen går kräftgång. Det betyder mycket för fotbollen att ha stora klubbar i högsta serien, inte minst publikmässigt. Hur många gånger nästa år kan AIK fylla Råsunda om inte de bägge andra storlagen finns i högsta serien? När Åtvidaberg kommer?

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]aik

Nå, det är morgondagens bekymmer. Tyvärr har jag ingen TV, och jag känner inte heller någon som har en mottagare med rätt kanal för att kunna se matchen live. Det blir radiosporten och SVT Play efter matchen…
[/column]
intressant Andra om: , , , , gp123 dn12 ex12 svd1 ab1234 t


5 svar till “Vinner AIK guld?”

  1. Som östgöte blir jag lite besviken när klassikern Åtvidaberg används som ett nagativt exempel. Jag vill påpeka att Åtvidaberg under den senaste säsongen flera gågnger hade närmare 3.000 åskådare under sina hemmamatcher vilket är bättre än vad en del av lagen i allsvenskan kunde skryta med. Sen så kan man ju naturligtvis tycka det är trist att publiksnittet kommer dyka ordentligt men för t ex Åtviabergs ekonomi skulle det nog vara positivt att slippa den ökade säkerheten som krävs när vissa lags ’supportrar’ är på besök.

    • Som östgöte blir jag lite besviken när klassikern Åtvidaberg används som ett nagativt exempel.

      Ett bra exempel eftersom de knappast drar större publik i huvudkommunen och är nykomlingar. Har inget emot Åtvid! :P

  2. Ja att du skulle vara gnagarsvin skulle man ju fattar.

    Men det ser inge bra ut för AIK i halvtid.