Tre Kronor i utförsbacken

Jag kan inte säga att jag sett mycket av Tre Kronor i vinter, men jag har hört resonemanget kring säkerheten främst, precis som i fotbollslandslaget.

I dagens match mot Finland så spelade de direkt dåligt, gänget som representerade Sverige skulle inte ha en chans mot något av de bättre NHL-lagen. Visst, vi får med ett antal NHL-spelare till OS, men det får alla andra nationer också. Jag vet inte riktigt vad som har hänt med svensk hockey, en del talar om brist på offensiv och i dagens match så kom vi stundvis inte ens ut ur egen zon.

Jag såg också hockeykväll för någon vecka sedan, då var Bengt-Åke Gustavsson gäst i studion och han fick rejält påskrivet för att han hade intresserat sig för lite för att kolla in NHL-spelarna. Dessutom klagades det på att laget inte samlades i ett tidigt skede, som de andra OS-lagen tydligen gjort, bland annat Kanada. Visst, det är svårt att samla ihop NHL- och KHL-proffsen, de har till skillnad från Kanada väldigt långa resor. Men jag tror att vi kommer att få se Tre Kronor helt utanför prispallen i OS, i värsta fall kan de åka ur A-gruppen.

Möjligen är det också nödvändigt att göra som i fotbollen, byta coach. Kanske är det Pär Mårts som behöver flyttas upp till seniorerna, något som i bästa fall skulle innebära en vitamininjektion. Sedan fokuserar man för mycket på Peter Forsberg. Det är en klar risk att skicka honom till Kanada även om han givetvis platsar i laget. Risken är mycket stor att han skadas tidigt och att han i så fall inte blir spelbar alls under

Bengt-Åke

OS. Han är i det närmaste förföljd av skador och det kanske vore bättre för laget att ha med en kärnfrisk spelare i truppen.

Inte för att det spelar någon större roll, i dagens match mot Finland så gjorde Sverige tre mål, varav två var mycket turliga. 3-3 vid full tid var definitivt inte ett resultat som var rättvist. Det hade lika gärna kunnat vara minst 3-1 till finnarna. Och medalj i OS? Glöm det!

intressant Andra om: , , , , , , , dn svd ex ab t

  5 comments for “Tre Kronor i utförsbacken

 1. Micke F
  20 december, 2009 at 19:20

  Jag tror att det sammanlagt står 3-13 mot Finland denna säsong, något som säger allt. Tyvärr har du rätt, Tre Kronor kommer inte på pallen i OS, det är långt ifrån säkert att de kommer på poängplats. Jag instämmer till fullo i tanken om att byta coach.

  • Matte
   20 december, 2009 at 19:26

   Bengt-Åke får sparken efter OS, var så säker!

 2. 20 december, 2009 at 19:27

  Jag tycker inte det är någe drag i spelarna det är ungefär som om de inte vill vinna. Det bör bli lite skillnad i OS kan man tycka

 3. brunte
  21 december, 2009 at 10:41

  Men vem bryr sig hur det går i dom här ”ploj” turneringarna? det är ju i os det gäller. gör vi ett bra os så har ju alla glömt av hur dom här skoj turneringarna har gått under året! sen så är det ju inga dussin spelare från NHL som vi får till os, utan flertalet är av riktigt hög NHL standard. jag tror på en semifinal i os,

  • 21 december, 2009 at 10:51

   Optimist! Men ni behövs oxo så misströsta inte… :-)

   Ingen medalj i OS, annars äter jag upp min gamla keps.

Comments are closed.