Man måste väl vara galen!?


Det får väl anses som bevisat nu i och med denna text. Till mitt försvar kan jag säga att jag inte kan rå för det, men jag satte väckarklockan på 04.00 trots att jag, precis som alla andra, var uppe – sent igår.

Att gå upp 04.00 för att titta på juniorhockey anses antagligen som rubbat av en majoritet av det svenska folket, men Junior-VM är normalt sevärt, men i skrivande stund så går det inte Sveriges väg. Ryssland leder över Sverige med tre mål mot noll nu när det är periodvila. Men man kan också konstatera att Sverige fått ett mål bortdömt och ett rättvisare resultat hade varit 2-1 till ryssarna. (posten uppdateras..)

Men juniorer och juniorer, jodå, ålders-
mässigt är de juniorer men samtliga är professionella hockeyspelare. Några av dem har dessutom redan börjat komma upp rejält i inkomster. Vissa spelar i KHL, några är redan NHL-spelare och samtliga spelare spelar om inte annat med sina respektive nationers elitserielag.

Just nu ser det mörkt ut, tre mål i baken betyder antagligen att vidare avancemang betyder att man måste slå Kanada i nästa match. Med andra ord så ser det ut som att jag kommer få sova framöver. – Nej då, Fel av mig…

Vilken match, Sverige låg under med 0-3 när tredje perioden startade, när tredje perioden var slut hade svenskarna gått ikapp till 3-3 och två minuter in i sudden så gjorde Sverige det avgörande segermålet. Stackars stackars er som missade den här matchen. Himmel och pannkaka, jag är för gammal för sådant här!

it Andra om: , , , , , , ab ex12 dn svd svt1 gp


8 svar till “Man måste väl vara galen!?”

    • Nä. Det var ju rätt lugnt fram till starten av tredje, då jädrans brände det till, och sedan sudden på det… :-)

  1. Hm, kan bara konstatera att hockey inte är min sport. Däremot börjar familjen anse att det ska bli skönt att Tour de Ski kommer avslutas om sådär en vecka, så de får se mig igen ;-)

  2. Ja det var fantastiskt, fast jag får erkänna att jag inte såg så mycket av andra perioden. Hade jag haft något viktigt för mig på förmiddagen så hade jag säkert gått och lagt mig, och missat allt det roliga. :)

    Junior-VM och OS, då får man se det bästa av hockeyn.

  3. Så var det slut på det roliga. SVT har tydligen inte rättigheter till fler matcher än möligen eventuell final eller bronsmatch. Resten går på någon obskyr kanal som kallas TV10 och så eländet TV3 som förstört många turneringar förut. Det får kanske bli radiosporten, om de är med…