Lagerbäcks sista match?


[column width=”49%” padding=”2%”]

Lasse Lagerbäck har gjort sig känd för Svenska folket genom att agera försiktig general. Dessutom brukar han inte anamma utländska fotbollstränares klädstil, han sitter ofta och ser ut att somna under landskamperna iförd – Träningsoverall.

Och över hövan försiktig, det verkar som det finns en stående order om att inte springa framåt med bollen om det finns motspelare mellan målet och det egna anfallet. Offensiv fotboll på landslagsnivå bjuds endast när det är U21 som spelar, eller möjligen damlandslaget. Genomsnittsåldern på spelartruppen har varit löjligt hög, man kan undra om de inte snart behöver rollator för att delta i matcherna.

Nu har det blivit något bättre i och med att några U21-spelare släppts in i laget, men fortfarande har vi en 38-åring med på plan. Visserligen, det ska villigt erkännas, så har Henrik Larsson visat tecken på allt bättre form, men ser man tillbaka på de senaste åren så har han faktiskt varit med några gånger enbart utifrån sina tidigare meriter.

Lagerbäck själv har gjort det till en sport att alltid vara nöjd med 0-0 i slutresultat, men det räcker inte mot Danmark. Det är enbart vinst som räknas. Han har dessutom fått den sortens kritik som jag levererar nu från åtskilliga håll, något som möjligen förklarar det något kaxiga uttalandet nedan.

Aftonbladet: ”Alltid återhållsam. Ingen man med stora ord. Men i dag, på landslagets sista presskonferens på svensk mark inför ödesmatchen mot Danmark, exploderade Lars Lagerbäck och bjöd på ett oväntat och kaxigt utspel: – Vi har pratat mycket om att vi ska gå in och äga Parken, säger förbundskaptenen.”

Sist jag var på Idrottsparken så låg haschdimman tät över gräsmattan, kanske Lagerbäck var där samtidigt? Nejdå, det

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Lagerbäck


var några år sedan nu och vi ska inte tro att vår landslags-
coach har rökt något olämpligt, även om uttalandet tyder på motsatsen. Dessutom så var jag inte där för att titta på fotboll utan för att kolla in en rockkonsert. När det gäller bollsparkande så verkar publiken nyttja helt andra droger än dem som går att röka.

Men, och det är viktigt, jag är rätt övertygad om att en förlust på lördag på allvar sätter fart på fotbollsförbundet. Och skandal vore det annars. Vi behöver föryngra landslaget på åtskilliga poster och den enda som kan känna sig säker i nuläget är Zlatan. Han håller nog några år till, men i samma ögonblick det är klart att vi inte tar oss till VM i Sydafrika så bör 6-7 spelare plockas bort – och Lagerbäck.

[/column]
intressant Andra om: , , , , , , , , , ab12 svd1 ex12 dn1 pol123 t


10 svar till “Lagerbäcks sista match?”

 1. Lagerbäck har det bästa track record bland alla svenska förbundskaptener någonsin, ingen annan har lyckats lika bra att ta Sverige genom kval till stora mästerskap. Sedan har det inte fungera lika bra i mästerskapen. Men det beror på att ett litet land som Sverige måste spela annorlunda i kval och i mästerskap, och borde följaktligen ha olika förbundskaptener i kval och i mästerskap.

 2. Sverige gjorde en ganska bra match men det räckte inte. Vi fick även två mål bortdömda, åtminstone ett av dem mycket tveksamt.

  Jag tror nu inte att vi går vidare, men fortfarande finns en liten chans, heja Ungern! När allt är klart kan vi diskutera personfrågor och lagledning, men inte förr.

  Allra bäste svensk var nog Tony Gustafsson, tyvärr är väl hans spelarkarriär över, men det var en njutning att lyssna till hans kloka och lättförståeliga analyser, idiotiskt av Hammarby att sparka honom som tränare. Men kanske kan han bli Lagerbäcks efterträdare? Någon gång i framtiden.

  • Sverige gjorde en ganska bra match men det räckte inte. Vi fick även två mål bortdömda, åtminstone ett av dem mycket tveksamt.

   Använde du blågula glasögon? Båda var helt klart ogiltiga. Och med ett sådant spel kan det inte bli mer än noll mål.

   Jag säger bara Kim Källström. Skulle han varit hemma hos grabben ikväll så hade jag släpat ut honom på gården och spöat kräket. Helt omöjlig på att slå frisparkar och hörnor. han skulle fan inte platsa i Örkelljungas flickor 99.

   För att inte tala om kräket med slips.

   Jag väljer att INTE skriva om det där skiitlaget ikväll, ingen spelare får godkänt även om en del träffade bollen när de sparkade.

 3. Varför hetsa upp sig så? Det viktiga är inte att vinna, det viktiga är kämpaandan, ölet, slagsmålen ute på gator och torg efteråt.

 4. Danmark var bättre och det är inte så mycket mer att säga. Båda de svenska ’målen’ var ogiltiga och även om man självklart är besviken så går inte det faktumet att ändra på. Bäst på plan var Danmarks mittbackspar Kjaer/Agger och att den sistnämde skulle va matchotränad märktes verkligen inte i spelet iallafall. I Sverige var det som vanligt Zlatan, Zlatan o Zlatan som stod för finliret och det räcker inte när man möter motståndare som är likvärdiga eller har en bra dag.

  Vi lyckades ju för fasen inte ens göra mål på Malta, det krävdes en maltesisk brevbärare för det, och då har man inget i ett VM att göra.

  • Så är det.

   Nu åker Lagerbäck och minst halva landslaget. Marcus Berg sätter idioterna in när det är 8-10 minuter kvar…

   Kim Källström får fyra plus i SvD. Super de på jobbet? :-(

 5. Som jag skrev tidigare, jag avstår från att blogga om matchen nu. F.ö. leder Portugal vilket betyder att Sverige är helt borta. Jag återkommer i ämnet imorgon då jag förhoppningsvis känner mig mindre Mordisk!

  Lagerbäck: ”- Vi ska äga parken!”

  Fyy faan vilken idiot!! :-(

 6. Lugna ner dig Jinge! Går vi inte vidare är det för att vi inte är bättre och det beror inte på dålig lagledning eller vissa äldre spelare, vi förfogar helt enkelt inte över bättre spelare. I så fall får vi dela det ödet med de allra flesta länder (många betydligt folkrikare än Sverige) som inte heller går vidare.

  Min tro är dock att vi vunnit om Allbäck och Alexandersson varit med.

  Man har inte blågula glasögon om man konstaterar att spelmässigt och målchansmässigt låg vi närmare segern än danskarna. Visst, Henke var offside vid målet, men så knappt att en mindre uppmärksam domare hade godkänt det. Och den andra bortdömningen var ännu mer tveksam. Men det är domaren som dömer, så definitionsmässigt vann Danmark med 1-0.

  • så definitionsmässigt vann Danmark med 1-0.

   Du ÄR knäpp! :-)

   Offsidemål SKA inte gillas, alltså gillades de inte. Det enda godkända målet var Danmarks.

   • Hm, jag uttryckte mig nog en aning otydligt. Menar bara att det är domaren som dömer, det må sedan vara rätt eller fel. Därför blev det 1-0, vilket jag beklagar men inte ifrågasätter.

    Offsidemål ska inte godkännas. Och detta var offside, om än knappt. Så det var rätt att underkänna det. Men vi vet alla att det hänt att man godkänt sådana mål och ännu värre (t ex Maradonas ”Guds hand”…) Det var bara det jag menade.