Junior-VM, småkronorna, vilket gäng !

Man kastades mellan hopp och förtvivlan hela tiden, själv undrade jag flera gånger över hur det skulle gå, Ryssland är aldrig lätta att ha att göra med i hockey, och alla som såg förra matchen mot dem i VM vet hur himla nära det var att det hade varit över för småkronorna den gången.

Och på det en match som denna, flera gånger tyckte jag att det nästan kändes skämmigt att hemmapubliken i Kanada höll i så hög utsträckning på Sverige, och då Mika Zibanejad i sudden sköt det svenska segermålet så trodde jag faktiskt att jag skulle svimma. Det var en helt otrolig känsla, och det var extra kul att en av lagets stora stjärnor fick sätta in den pucken.

Själv har jag hävdat att många av de svenska spelarna kommer att hamna i NHL, men nu undrar jag mer om vilka som inte kommer att göra det, varenda NHL-coach såg på och ett gäng som kämpar så väl, och sedan vinner, har givetvis framtiden tryggad. Och en extra krydda, det var ett landslag som sjöng nationalsången efter segern, tänk, det vore något för fotbollslandslaget att ta efter. Vissa av spelarna i fotbollslandslaget koncentrerar sig på att inte röra en min, Juniorkronorna sjöng med så att de kommer vara hesa i morgon.

Som jag förstod saken så kommer hela laget till Kungsträdgården i morgon 16.00!

it Andra om: , , ab12 svd ex12345 sr svt dn1

  4 comments for “Junior-VM, småkronorna, vilket gäng !

 1. irene niklasson
  6 januari, 2012 at 10:28

  Heja,vilket härligt lag!Hoppas detta är början på ett härligt sportår

 2. Martin F
  6 januari, 2012 at 13:47

  Vilken match och givetvis ett stort grattis till alla de svenska hjältarna. Extra stort naturligtvis med en världsmästare från Linköping i form av backen Mattias Bäckman.

 3. Mikael Karlsson
  6 januari, 2012 at 14:35

  Fantastiskt. Vill tacka dem alla för en gedigen arbetsinsats. Härliga glädjescener sedan, där även materialaren fick lyfta bucklan!

 4. anlan
  6 januari, 2012 at 19:20

  Så underbart av JVM att ta hem segern. Må ni fort i samma anda killar!

Comments are closed.