Joel Lundqvists skada försämrar Tre Kronor


I matchen mot Danmark så utsattes Joel Lundqvist för en mycket allvarlig tackling, så allvarlig att han bröt okbenet (kindbenet). Nu ska han opereras endera dagen men det är knappast någon risk för framtida men.

SVT: ”Tre Kronors ledning rasar över armbågstacklingen som bröt okbenet på Joel Lundqvist och har nu anmält Rögle-spelaren Jesper B Jensen.

-Jag tycker det här är för jäkligt, det är en solklar ”checking to the head”. Kan man inte visa respekt för sina motspelare ska man inte vara med på isen, säger en mycket upprörd general manager Tommy Boustedt till SVT Sport.”

Att ishockeyspelare kan skadas i spelet är inte någon överraskning, Lundqvist har dessutom en roll i laget som gör att han riskerar att bli hårt tacklad själv, men tacklingar ska följa regelboken men som bekant gör de inte det i alla lägen. Nu har Tommy Boustedt anmält händelsen till disciplinnämnden, och det är givetvis en bra sak, men Joel Lundqvist kan inte vara med mer i VM-turneringen och det när det visat sig att han är en av Tre Kronors allra viktigaste spelare.

Joel Lundqvist är tvillingbror till New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist, och jag vet inte varför han lämnade Dallas Stars i NHL, jag kan inte tänka mig att det berodde på att han inte längre platsade i laget. Dessutom måste hans aktier i NHL stärkts rejält av hans spel nu under VM, men han kanske trivs bättre i Sverige och Frölunda HC. I alla händelser så tvivlar jag på att man kommer att hitta en värdig ersättare till honom vilket betyder att Tre Kronors förutsättningar försämras. Det är säkerligen en åsikt som delas av samtliga som sett Tre Kronors matcher i TV, det finns ett antal spelare som är mycket viktiga för slutresultatet, och Joel är en av de viktigaste.

Trots att det säkerligen är jobbigt att tvingas till operation så är det ändå så att just okbenet inte hindrar honom från spel annat än just under läkningstiden. Det betyder att han är spelklar för Frölunda i god tid före Elitseriestarten, eller om han nu hamnar i NHL igen.

it Andra om: , , , , svt sr ab123456 gp12 dn1234 svd12