Jag höll på USA

Igår blev alla fotbollsfans vittne till en stor sensation, USA slog Spanien i fotboll och gick till final i Confederations Cup. Bara det faktum att USA tog sig fram till matchen mot Spanien var en sensation och inte en kotte hade trott på möjligheten att de skulle slå Spanien.

Det trodde inte jag heller men jag höll tummarna för det amerikanska laget. De har bjudit på skojig fotboll och visat upp en kämpaglöd som är en fröjd att se. Men slå Spanien, nej så långt skulle det inte räcka. Spanien har ett av världens absolut bästa fotbollslandslag men min vana trogen höll jag på the underdog.

Det amerikanska laget visste att deras enda chans var att täppa till bakåt och satsa på kontringar, dessutom har de några löpstarka forwards som bland annat Hammarbys Charlie Davies. Men chans, det trodde jag inte på. Men det verkar som om USA tittat en hel del på amerikansk ishockey. De offrade sig och täckte skott, ofta liggande. Det var en fröjd att se desperationen i spanjorernas blickar, de trodde säkert att det skulle bli en relativt enkel match men en bit in i andra halvlek så var det ångest som syntes i deras ansikten.

Det var inte en speciellt bra match, men det var underhållning. Om några år så kan USA bli ett lag att räkna med i varje internationellt fotbollsslutspel.

Men inför nästa års VM i Sydafrika så måste man göra något åt dessa hornblåsande sydafrikaner. Man hör inte vad man själv tänker…

i Andra om: , , , , , , , , ab ex1 svd dn dbl t

[tags]Fotboll, Sport, Confederations Cup, USA, Spanien, Charlie Davies, Hammarby, Sydafrika, Brasilien[/tags]

  6 comments for “Jag höll på USA

 1. John
  25 juni, 2009 at 07:55

  Rolig match! Jag höll dock på Spanien och önskade innerligt att de skulle spela skiten ur USA, men USA lyckades uppenbarligen med det som Spanien så frenetiskt också försökte åstadkomma. Det skall bli betydligt mycket intressantare att se hur USA lyckas i en större turnering. Fotbolls-vm 2010 lär ju bli intressant om de tar sig vidare från sin grupp (tror de har tre matcher kvar). Jag vet dock inte om jag tror att USA än så länge är ett lag att räkna som ett slutspelslag i internationella turneringar, ens om några år. Men man vet aldrig.

  • 25 juni, 2009 at 08:10

   Jag tror att laget vinner enormt mycket på sin förmåga till organisation. Om nu sporten får lite mer uppmärksamhet och cred i hemlandet så har man chansen. Man måste tänka på att de har 300 miljoner innevånare vilket gör att sporten kan få många spelare att välja på. Men det tar nog några år till, nu vann man på sitt ”djävlar-anamma” vilket inte leder till VM-final precis, men nog sjutton kan de bli med i slutspelet kommande VM efter Sydafrika.

   Men vad göra med hornblåsarna? Ska man slå knut på dessa lurar? :-)

 2. Pingback: Beck
 3. Max
  25 juni, 2009 at 11:30

  Om amerikanerna tar till sig fotboll på allvar så blir det säkerligen ett lag att räkna med. Problemet är ju att det finns så många stora sporter i landet som tävlar om publiken. Själv föredrar jag baseboll/softball och amerikansk fotboll framför ”association fotball” men basket får de gärna konkurrera ut.

  Personligen håller jag alltid på Sydkorea och USA i fotboll.

 4. John
  25 juni, 2009 at 14:23

  Du har nog alledeles rätt Jinge i att om fotboll skulle bli lite större i USA (-> fler ungdomar som börjar spela fotboll) så skulle de med all sannolikhet kunna få ihop en giftig trupp inom några år. Men det är trångt i toppen.

  Angående hornblåsarn. Efter ett tag filterar hjärnan bort (o)ljudet för mig. Misstänker att ljudteknikerna har gjort sitt bästa för att filterar bort så mycket som möjligt för tv-tittarna.

 5. sandbuzz
  25 juni, 2009 at 16:02

  Fotboll el. Soccer som det kallas har, vaxer lavinartat i nordamerika. Det ar en billig sport i jamforelse med hockey och am. football, sa dar ar var foraldrarna sander sina ungar; till fotbollsplanen.
  Har i Canada, bygger dom upp soccer med samma organisationsformaga som dom bygger upp hockey’n for barnen och ungdomarna. Sa rakna med att USA o Canada kommer att bli en contender i framtida VM. Det ar bara fragan om tid.
  USA’s damer har ju redan tagit ett par masterskap i damernas VM fotboll. Herrarna ar inte langt efter…;-)

Comments are closed.