Anja är färdig med ”sälen” nu..

Anja Pärson gjorde ett hyfsat sista åk i super-G och ligger i skrivande stund bland de tio främsta i tävlingen, och oavsett hur det går så är tävlandet över nu. När hon kom i mål så dök ett antal andra landslagstjejer upp och gjorde sälen tillsammans med henne.

Jag tror att vi är många som tycker att det känns lite vemodigt att hon inte kommer finnas med längre i Världscupen, OS och världsmästerskap, själv hade Anja på sig sin första medalj från Kalle Anka cup eller något liknande när hon åkte. Det är lite märkligt, hon har varit bästa svenska utförsåkare i fjorton (!) år nu, man kan ju undra vad hon gör imorgon bitti, ligger kvar i sängen en stund är mitt tips.

Jag tror att hon kommer att finnas kvar inom utförs-
åkningen, frågan är om det blir inom förbundet som lagledare eller om det blir någon annan funktion, det får vi väl se. Jag skulle också tro att TV och radio är intres-
serade av hennes tjänster som expertkommentator. Tärnaby måste vara en mycket märklig plats, jag undrar hur det kommer sig att de inte har fått någon världscupstävling?

it Andra om: , , , , ,

  5 comments for “Anja är färdig med ”sälen” nu..

 1. Christer
  15 mars, 2012 at 12:21

  Tycker det verkar som alla framgångsrika idrottsmän och kvinnor har svårt att finna en identitet utanför rampljuset? Hoppas Anja Pärson lyckas iallafall.

  • 15 mars, 2012 at 13:35

   Det gör jag med. Ja, hon har pysslat med samma grej i tjugo år varav 14-15 i eliten. Det är klart det är svårt att byta ”karriär”. Hoppas oxo att hon hittar ngt som engagerar henne, hon har tydligen bestämt sig för att köra Vasaloppet.. :-)

 2. Gösta Berling
  15 mars, 2012 at 16:11

  Hon lär ju bergis få förfrågan om att ställa upp i Mästarnas Mästare i alla fall ! Liksom även Helena Ekholm.

  • 15 mars, 2012 at 16:13

   Sant. Undrar hur det går att greppa de där glasstavarna i duellen.. :-) Jag tror att hon är snabb..

 3. Anna
  15 mars, 2012 at 16:28

  Ja, det är verkligen en idrottsepok som är slut. Jag tror dock att hon har så stort stöd i sin familj (minns säsongen 06-07 när hon inte hade en enda seger i vc, åkte hem till sin syster och softade och sedan for till Åre och tog fem VM-medaljer varav tre guld).

  Jag tror att hon kommer engagera sig i idrotten lite ”bakom”, kanske inte som tränare, men som ledare, kommentator, bansättare (fast det är väl tränarna som gör det), IOK …

Comments are closed.