Nu blir IG-chefen kändis

Idag viker IG-chefen ut sig i Dagens Nyheter, men han är förstås anständigt klädd, fattas bara. Det måste poliser i Stockholm vara på arbetstid, och skulle så inte vara fallet så riskerar också de att bli kändisar.

IGchefen heter egentligen Peter Ågren och arbetar som chef för ingripandesektionen, han arbetar med andra ord som polisbefäl och vi är många som följer honom på Twitter, just nu.

DN: ”Hans inlägg på mikrobloggen Twitter har blivit Stockholms största snackis. För det har han fått både ris och ros. ”IG-chefen” Peter Ågren vid Södermalmspolisen tar med Stockholmarna bakom kulisserna.
dn: Finns du på riktigt?
– Ja, det gör jag faktiskt (skratt).
dn: Du är den första twittrande polisen i Sverige. Hur blev det så?
– Jag visste ingenting om Twitter, men blev tvingad av min chef, it-nörden. I början kändes det som att ställa sig på Södermalmstorg och skrika rätt ut, men jag tänkte att jag kör på som jag brukar och tar förnedringen när den kommer.”

Jag tror inte att det blev så mycket förnedring, istället så blev det 7500 ”följare” som det heter på Twitter, så många är vi idag som varje dag tar del av korta små sammanfattningar av vad poliserna i VD3 (Söder/Gamla stan) är med om. Ofta nog är det något man hört om i media, men allra oftast är det små kommentarer från deras verklighet som dessa:

”Ett par grannar på Krukmakarg bråkar med varandra. Man ringer hellre och pratar med polisen än med varandra. PP2 medlade i saken.” PP2 betyder polispatrull två.

eller: ”En kvinna omhändertogs pga en berusningsgrad hon inte kunde hantera. 4 kvinnliga polisers insatser behövdes för en säker avvisitering.”

eller: ”En man rånade folk på Långholmsgatan. Flydde sedan från IG Söder och IG Norr in i en fastighet. Hämtades ut och låstes in i ”vår fastighet”.

Ibland finns det med ett stänk samhällskritik, en gnutta ironi eller lite humor. Själv så tycker jag att det är både skojigt och intressant. Och nu har befälets twittrande blivit omskrivet i DN så nu blir vi nog fler än 7500 som finner dessa små rapporter intressanta.

it Andra om: , , , , , , , dn svd ab ex
Klicka DÄR –>