Man ska inte skratta åt fertilitetskliniker


En Österrikisk forskare som heter Bertold Wiesner har bedrivit forskning om fertilitet på en klinik i London från fyrtiotalet fram till och med sextiotalet, och han har medverkat till att tusentals kvinnor blivit gravida.

Men han har inte medverkat på det sätt man kanske skulle ha kunnat förvänta sig, han har använt sin egen säd för att befrukta kvinnorna vilket framkommit nu i samband med att några av barnen har låtit DNA-testa sig. Det förefaller som om två tredjedelar av de barn som fötts med hjälp av den fertilitetskliniken har forskaren själv som biologisk far, i runda tal rör det sig om cirka ett tusen barn. (!!)

Tänk dig själv om du hade tusen halvsyskon, och att du nu plötsligt fick reda på det. Det finns ett underligt slags humor i detta som jag inte riktigt kan sätta fingret på, klart är att forskaren i fråga har gått lite väl långt i sin forskning. Samtidigt kan man ju undra hur det kommer sig att de börjat misstänka detta. Har han haft ett speciellt utseende som plötsligt blev vanligt i London?

Ett antal människor kanske började tala med en styv överläpp i London på fyrtio och femtiotalet? Man ska antagligen undvika att skoja om detta, för samtliga barn har tillkommit på ett sätt som de allra flesta betraktar som oetiskt, och de som tror att gener förmedlar även personliga karaktärsdrag kanske nu befarar att de har ärvt sin biologiske fars bristande moral.

Vi kan också räkna med att Jon Stewart och David Letterman lär roa sin publik med olika anspelningar och anekdoter. Det jag personligen undrar är förstås hur många av dessa människor som trodde att en annan man var deras far? Det är med andra ord lätt att hålla sig för skratt även om det bitvis rycker i mungipan..

it Andra om: , , , , dn svd gp


4 svar till “Man ska inte skratta åt fertilitetskliniker”

  1. Jag accepterar inte genetisk renhetslära, ens när det gäller ”egna” barn! Därför tycker jag inte det är en big deal, falsk varudeklaration är väl brottet, på sin höjd. Fast å andra sidan idkade Bertold en egen aktivitet för genetisk renhet.

    Tänk, en situation där tjejerna lever i en lika osäker situation om fadern, som grabbarna. :) Lider gör den som bryr sig, och bry sig i frågan är LÅGT!