Snöoväder, Naturmorgon och Dagens bild


Själv tillhör jag de morgonpiggas skara, jag är ofta uppe runt 05.00 och dagen inleddes på samma sätt som vanligt, mat till min lilla svansförsedda kompis och till mig själv. Ser att jag har en annons på hem-
sidan som föreslår betraktaren att hon/han ska plugga till socionom. Det känns lite lustigt minst sagt.

Lustigare är mitt beteende efter djurets och min frukost. Standard är att jag lutar mig lite i soffan och slår på radions Naturmorgon. Ofta nog så är det någon hurtig fältreporter som befinner sig i Nickaloukta, högt ovanför trädgränsen, gärna vintertid och med en utomhustemperatur på – 29°, vederbörande säger alltid att vädret är så härrrligt. Själv undrar jag varifrån deras fältreportrar kommer, kanske har redaktionen en filial på Mars?

Idag var det lite speciellt, själv har jag varit inställd på att åka in till den kungliga huvudkommunen för att knalla runt i mina gamla barndomskvarter, men när jag tittar ut (den dagsfärska bilden) så ser jag att vädret knappast är speciellt inbjudande. Man kanske skulle ha blivit fältreporter och skaffat sig en lätt småländsk accent, härrrligt var ordet.

Det där med att placera sig i soffan får ofta vissa konsekvenser, jag brukar nämligen somna om. Är det då något särskilt i Natur-
morgon som jag velat höra så tvingas jag lyssna i efterhand på nätet. Idag var det trandans vid Hornborgasjön, något som säkert är skojigt att se på. Men lyckligtvis så har vi ett antal häckande tranor här i Haninge också, så man behöver knappast åka speciellt långt för att hitta dem.

Nu är jag i alla fall ordentligt utvilad, men jag konstaterar att SM-finalen i ishockey redan börjar klockan 15.00 på TV4 så ska jag hinna ut en sväng så vill det till att valla skidorna först..

it Andra om: , , , , , , svt ab dn svd