Sjuka lagar i Kanada

Aftonbladet vet att berätta om en minst sagt excentrisk man som dödats av – sin egen tiger. Märkligt nog anses det ingå i de mänskliga rättigheterna att hålla sig med stora rovdjur i Kanada, frågan är vilka som tillvaratar djurens rätt, ägaren gjorde det definitivt inte och jag vet inte om jag beklagar sorgen.

AB: ”Norman Buwalda från Shedden i kanadensiska Ontario älskade katter – stora katter. Trots grannarnas klagomål höll han därför flera lejon och en tiger på sin gård. Men i helgen gick något fel. Tigern gick till attack och dödade sin ägare. Norman Buwalda, 66, var ett original och välkänd i sina hemtrakter. Men berömmelsen kom inte från att han var en vänlig granne och en framgångsrik affärsman utan från hans passion för stora kattdjur. På sin gård höll Buwalda flera lejon och en tiger.”

Sedan kan man undra om inte Aftonbladet tittar på den egna filmen innan de lägger ut den på nätet. Åtminstone jag tycker mig se två tigrar samtidigt.

tiger

I både USA och Kanada får man tydligen ha vilka djur som helst som privatperson. En märklig inställning…

intressant Andra om: , , , , , ab-film text t

  4 comments for “Sjuka lagar i Kanada

 1. Thomas
  12 januari, 2010 at 19:16

  Vem är det egentligen som fyller i länkarna till avslutande Etiketter? Just nu refereras inte bara till ’djurskydd’ och ’tiger’ utan också till ’oralsex’. I och för sig är det förståeligt om han strök med om han försökte något sådant med en tiger :-/

  F.ö. är USA det land i världen där det finns flest tigrar, betydligt fler än i Indien.

  • 12 januari, 2010 at 19:26

   JAG är den skyldige! Texten innehöll ursprungligen en referens till puritanismen i USA där man oxo tillåter privatpersoner ha tigrar, men man åker i fängelse om man har oralsex med sin make/maka. Jag strök den biten strax innan jag postade texten men som tagg följde den med. Borta nu. Tnx!

   • Thomas
    12 januari, 2010 at 19:52

    Fast ’sex’ finns fortfarande med och ger fortfarande konstiga associationer. Sen åker du inte i fängelse i USA för oralsex. Högsta domstolen slog 2003 fast att sådana lagar är okonstitutionella.

 2. Sniff
  13 januari, 2010 at 09:30

  Om någon följde så gick det på Animalplanet m.m. för ett tag sedan program som handlade om ”poliser” som har hand om djurskydd. Animalpolice Miami är en mest kända. Det som slog en hur ofta det förekom stora kattdjur som det inte verkar behövas licens för att ha. Hur katt djuren skulle hållas verkade vara var och ens tolkning. Att ha ett zoo och/eller kennel för stora kattdjur och bizniz är en mänsklig rättighet för vissa.
  Det var ett rätt gräsligt fall då en man, i usa igen, fick anus (ja du läste rätt anus inget skinkbett) bitet av sin tik! Att tiken var en staff eller pittbull gjorde inte saken lättare. Vad han försökte göra med det stackars hunden blir för mycket tom för fantasin. ;D

Comments are closed.