Orkanbyar, jag blir så avundsjuk


Jag tänker på Nanne Grönwalls låt, Jag blir så avundsjuk, så fort det är ett riktigt busväder på gång. Just nu påstår SMHI att Haninge kan drabbas av nio sekundmeter idag senare under förmiddagen, medans tidningarna basunerar ut att Öresundsbron är stängd av säkerhetsskäl eftersom det förekommer vindpustar av orkanstyrka.

Själv minns jag 1968, eller om det var 1969, då jag var på väg hem från Hallsberg mitt i natten. Resan borde ha tagit tre timmar men tog det dubbla, allt tack vare ett himla busväder. Södra delarna av landet har nu minst en klass I-varning och skåningarna har en tvåa på varningsskalan. Så egentligen skulle man bo vid södra landfästet av Öresundsbron med utsikt över havet. Nio sekundmeder förslår inte långt, jag riskerar inte ens att kepsen blåser av.

Möjligen borde jag bege mig till något lämpligare ställe och ta en bild, men hur många motiv kan man hitta när det bara blåser nio sekundmeter? Alla är dock inte lika förtjusta som undertecknad, skulle jag suttit i en bil på väg till Danmark så hade jag varit måttligt road, men vad i hela friden skulle man i det landet att göra? Däremot var det någon som skrev någon-
ting om att tälta i busväder, det skulle jag vilja göra. Men hur i hela friden gör man om man blir pinknödig när det är minus-
grader och kuling mitt i natten?

Nej, att ställa fönstret lite på glänt och blunda någon timme i soffan tillsammans med min svansförsedda sambo får räcka när det gäller dagens mys.

it , , , , , , , , , , dn svd svt gp ex ab1


Ett svar till “Orkanbyar, jag blir så avundsjuk”

  1. Jag delar verkligen din förtjusning över storm och andra oväder. Själv brukar jag bylta på mej varmt och gå ut en sväng. Sen njuter man av att komma in i värmen igen.